Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Roham vagy mi lehet?

Roham vagy mi lehet?

Figyelt kérdés

14 hónapos kislányom 2-3 hete cicizés közben az egyik szemével engem néz, a másik néha elmegy oldalra majd vissza.

Nem gondoltam, hogy gond lehet, azt hittem, hogy a szeme még nem elég fejlett. A gyerekorvos javaslatára szemvizsgálatra kértem újból időpontot.

A napokban észrevettem (mai napon volt a sokk), hogy furán "fennakadnak" néha a szemei.

Mai napon ült, egyszer csak lehajtotta a fejét, én odahajoltam a két szeme oldalra nézett, hiába szólongattam, legyeztem a kezemmel, paskoltam az arcát, nem reagált. Eltelt egy kis idő a fejével felnézett, még mindig nem reagált a kézmozgatásomra, pár mp múlva vigyorgott.

Ez egymás után 4x kb.

Majd később volt még pár mp-es, de rövid "roham"?

Természetesen hívni fogom a gyerekorvost.

Epilepsziás rohamra tippelt az egyik ismerős. Sajnos mostanában 2-3 hetente elég beteg volt és szerinte ebből maradt vissza.

jan. 27. 00:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Mai napon figyeltük itthon ketten is, csinálta, de észen volt, nem voltak durva esetek.

Természetesen utána fogunk járni, videózom és egyfolytában figyelem.

Nagyon remélem, hogy semmi komoly.

jan. 27. 22:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Egyébként ha epilepsziás kisroham lenne az ilyen sokszor előfordul egy nap és minden nap?
jan. 27. 22:53
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen, lehet szinte folyamatosan is!

Viszont ha ennyire gyakori,én simán bevinném a gyereksürgősségire.

Akkor lesz EEG, minden lesz.

Beviszed ,megmondod,hogy folyamatosan olyan dolgokat csinál,amikből te epilepsziára gyanakodsz, ma már csinálta 10x, itt vagyunk.

Lányom mellett is feküdt egy ilyen kislány a sürgőn. (Nappali sürgősségi ellátás ágyakkal). Ezért hozta be az anyja,mert a kocsiban felakadt a szeme. Ott is volt EEG, minden.

Ne halogasd!! Ne figyelgesd sokáig,hanem cselekedj, mert HA epilepszia, és sokszor van egy nap, az károsítja az agyát!!

jan. 27. 23:00
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek.

Látta orvos, több videót készítettem róla.

Gyenge a bal szem izma, úgyhogy nem epilepszia. Kettős látása van, amikor ilyeneket produkál.

jan. 28. 19:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Szóval nystagmus.
jan. 28. 21:00
 16/17 A kérdező kommentje:

Akkor nem nyugodhatok meg?

Azt mondta, hogy semmi komoly. Hanem, hogy gyenge az izom.

jan. 28. 23:13
 17/17 A kérdező kommentje:
Néztem róla videót, szerencsére nem az. Nem ilyen az egész.
jan. 28. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!