Flamborin cseppbőp mennyit adhatok 3.5 éves 13kg-os kisfiamnak?
Nekem nem egyértelmű a betegtajekoztató! 2 tablazat van egy fajdalomra masik làznàl…
Fajdalom tablazat ezt írja:
9-15 kg 1-3 ev: 3-10 csepp
Laz eseten:
9-15 kg 1-3 èv:4-6 csepp
Most ha feje faj adhatok neki 7-8 cseppet is? De ha nagyon magas 39.5 fokos laza van akkor 5 cseppet?
5 cseppet kapott 1.5 óra utan vitte le 38.5 re és 2.5 óra utan ismét 39 fokos laza lett…
10 cseppet szoktam adni, mindegy mi baja, bar az nalunk eppen meg nem derul ki, hogy milye faj, mert nem tudja elmondani.
12 kilo, hatni szokott, mert utana megnyugszik.
5 csepp az edeskeves egy ekkora gyereknek, az fix.
A közérzetét vedd figyelembe. Ha adtál neki valamennyit és még rosszul van, akkor legközelebb adhatsz többet. Úgy emlékszem az is benne van hogy testtömeg szerint mi a maximális adag, azt vedd figyelembe.
Egyénre kell szabni, az én 18 kilós fiamnak szintén 39,6 lázra is 5 cseppet próbáltam meg adni, meg se itta az egészet, fél óra múlva mégis felpattant az ágyból és láthatóan jó közérzettel játszani kezdett az addig egész nap elnyúlva fekvő gyerek. De ha továbbra is csak szenvedett volna, megpróbálok adni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!