Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos baba oltás?

2 hónapos baba oltás?

Figyelt kérdés

Ma kapta meg a 2 hónapos oltásokat.

12 óra óta torka szakadtából sírt majd fél 2 kor bealudt. Aztán azóta fél oránként felkel és sír ugyan úgy.

Most megint bealudt.

Amit 12 kor mértem neki az 37.4 volt.

Doki mondta ha 37.7 eléri akkor adjnak neki 2 csepp flamborint.

Azóta nem kínoztam szegényt a lázméréssel így is csak fél-egy orákadt aludt mióta megkapta az oltásokat. Kellemes meleg a teste nem forró vagy túl meleg. De nagyon nyugtalanul alszik most is valszeg 5 perc és már fent is lesz.

De akkor gondolom az az üvöltés is normális. Ezek lány napig szoktak tarani?

Azt mondta estére lázasodnak be szoval addig néha bealszok én is picit, hogy este ne nagyon keljen már aludjak ha esetleg belázasodik.

aug. 26. 15:49
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Fel is kelt. Mértem neki. 37.7 akkor most adjnak neki?? Oké a doki azt mondta de ne várjak még egy picit?
aug. 26. 15:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

En adtam neki fajdalomcsillapitot laz nelkul is, mert borzasztoan nyugos volt, o is nagyon sokat sirt, nem aludt, nem evett, csak sikitva sirt.

Fajhat amugy nekik az oltas helye is.

Aztan megnyugodott a fajdalomcsillapitotol, evett, aludt, de vegul estere igy is 39 fokos laza lett szegenykemnek, akkor kapott meg egy adagot.

Masnapra semmi baja nem volt szerencsere.

Csak a 2 hos oltas volt ennyire durva nalunk, pedig en az osszes nem kotelezot is beadattam neki illetve persze meg van hatra belole, mert most 15 honapos, de semelyik masik nem viselte meg ennyire. En is tokre panikoltam :D

aug. 26. 15:55
 3/13 anonim ***** válasza:
Nálunk egyik oltásnál se sírt, de nekem mondta a doki, ha lázas vagy sokat sír adjak neki fájdalomcsillapitót, mert fájhat neki a helye.
aug. 26. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Kapott rota ellenit is?

A fiam kapott, ő a 2 hós és a 4 hós oltást viselte legrosszabbul, olyankor volt a rota is. Nyűgös volt, estére láza is lett, másnap délelőtt még volt hőemelkedése is, de azt már csillapítani sem kellett, mert pár óra múlva újra mértem és normális volt a hője.

aug. 26. 16:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen a rotát is megkapta. Adtam már neki lázcsillapítót mégis feljebb ment neki 38-ra pedig már eltelt egy óra. Most annyi kereken. Alszik, fel se kell a lázmérésre, csak éreztem melegebb a mellkasa. Elég ha fél óránként mérem a lázát? Vagy, hogy csináljam? Mostmár a kövi flamborin adagot csak 6 vagy 8 óra múlva adhatom neki.
aug. 26. 17:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha lázas és sokat alszik akkor keltsem enni, hogy a folyaték pótlás meglegyen? Vagy inkabb hagyjam kipihenni? Ma már orvos ajánlatára vizett is adtunk neki de csak pár kortyot ivott.
aug. 26. 17:28
 7/13 anonim ***** válasza:

Fel orankent?? :D

Majd ha nyugtalan vagy felkel, akkor merjed. Bar igy oltas utan tokmindegy mennyi a laza igazabol, csillapitod, ha szarul van es kesz. Csak arra kell figyelni, hogy asszem 6-8 orankent lehet adni neki gyogyszert.

Hagyd pihenni.

aug. 26. 17:30
 8/13 A kérdező kommentje:
Első babám. Fogalmam sincs ez ilyenkor, hogy működik mennyire kell aggódni. Szoval most aggodok de csak mert hallottam lázgörcsöt kaphatnak. De akkor mérem amikor magátol kel fel. Addig meg nem aggódom túl maximum felhivjük az ügyeletett ha éjszakára olyan magas lenne neki.
aug. 26. 17:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ehhez ugyelet, oltast kapott, pont.

Nyugi.

aug. 26. 17:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia! A két hónapos oltás a kislányom is nagyon megviselte, még másnap is nagyon nyűgös volt. Védőnői tanácsra, ahogy hazaértünk a 3 hónapos oltásról, kapta a láz és fájdalom csillapító kúpot és a hideg vizes borogatást. Nem vártunk estig. Sokkal jobb volt így. :)
aug. 26. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!