Mi a véleményetek erről a névről?
Salamon
Mi,és milyen tulajdonság jut eszedbe erről a névről?
Köszönöm Mindenkinek a választ!
Akkor is,ha tetszik,meg akkor is ha nem :)
Azért kérdeztem,hogy zsidók vagytok-e,mert korábban minden válaszadó ezzel jött,hogy majd "magyarázkodhat"...
A Dávid,Tamás,Ádám,stb nevű gyermekek szüleitől is ezt kérdezik??
Ugyanis ezek is HÉBER eredetű nevek,pont úgy,mint a Salamon!
Csak ezek nem tucatnevek...
Gratulálok egyébként mindenkinek a babájához! (Attól függetlenül,hogy különleges,nem hétköznapi,vagy "tucatneve" van-e! )
Szép napot! :)
Na, látom te se tudsz olvasni...
Olvasd el az előző kommentemet te...!
Szerintem az Örs, Hunor, Salamon, Mózes Bajnok, Bátor nevek egyszerűen csak nagyon ritkák, ennyi. És egy szülő nembaj sztem ha ilyen ritka nevet választ, és ezzel kicsit ki akar tűnni a sok divatnévet kapott kisgyerektől. Attól, hogy valakit Salamonnak, vagy Mózesnek- stb. hívnak, attól még valószínűleg, nem különlegesebb gyerek, mint egy Bence, és ráadásul egy Bence nevű gyerknek lehet kreatívabb anyukája, mint egy Bátonak... :-)
Nekem tetszenek ezek a ritkább nevek, és az előttem szólóval is egyetértek, falnak megyek a Kevin, Benett,Luke és hasonló nevektől - főleg nevetségesek, amikor ilyen tucatvezetéknév mellé vannak rakva... pl Szabó, Tóth....
De hát mindenki olyan nevet ad a gyerekének, amilyet csak akar!
OFF
Ha már itt tartunk senki nem akarja esetleg a gyermekét Jézusnak hívni??
Csatlakoznék a 14.53-ashoz.Nem kell ezen mindig így kiakadni,tudomásul kell venni,h vannak tradicionálisan zsidó nevek,nem csak az eredetük miatt,hanem mert a zsidó vallásúak szokták főleg-persze nem kizárólag,én is tudom- adni őket,évszázadok óta.Ilyen a Salamon,Benjámin,Sára,Ráchel,Ábrahám,...A kérdés az volt,h kinek mi jut eszébe a névről-és többünknek ez.Természetesen tisztában vagyok vele,h ennél jóval több héber eredetű név van,de azok többsége már annyira elterjedt a többi vallás követői között is,h nem ilyen egyértelmű a az ember első gondolata velük kapcsolatban.
Kérdeztél,fogadd el azokat a válaszokat is,amik nem tetszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!