Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok erről a névről?...

Mit gondoltok erről a névről? Hogyan becéznétek? Hogyan csúfolnátok? Mennyire gyakori, van ilyen nevű ismerősötök?

Figyelt kérdés

Ha van ismerősötök ezzel a névvel, Ő milyen korosztályhoz tartozik?

Botond

2011. okt. 5. 13:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok Botondot ismerek, 10 éven aluliak, egy ismerősöm van csak aki felnőtt Botond.

A kicsiket Botinak becézik.

Nem szeretem ezt a nevet, de nincs vele konkrétan bajom, nem csúnya név, csak én nem adnám a fiamnak.

2011. okt. 5. 13:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
felnőttet nem ismerek, gyereket 2-őt, mindkettő 5 év alatti
2011. okt. 5. 13:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
6 éves botit ismerek. Botinak, Botikának, Botusnak hívják, nem csúfolja senki az oviban.
2011. okt. 5. 13:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Osztálytársam volt Botond, most 40 éves, és Botinak becéztük. Más Botondot személyesen nem ismerek, bár lehet, hogy a kicsik között bőven akad. A mi falunkban biztosan nincs iskoláskorú. Csúfolni bármilyen nevet lehet, a gyerekek fantáziája határtalan. Talán valami bottal kapcsolatos dolog lehet.

Amúgy szerintem szép név.

5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm kisfia is Botond és ők is Botinak becézik. Férjem is ezt a nevet szerette volna adni a kisfiunknak, de azért nem lett az mert félt tőle hogy bolondnak fogják csúfolni.szerintem nem gyakori.
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

Csúfolásról csak annyit, ha nem a neve miatt, akkor más miatt megtalálják, ha hagyja magát. Aki nem hagyja magát, annak lehet a neve VÉCÉAJTÓ is, akkor sem fogják bántani.

Nekem sok Botond ismerősöm van, mindnek Boti a beceneve. Szerintem túlságosan is gyakori név mostanában.

Egyébként nincs vele semmi bajom, végül is szép név, de nem adnám a gyerekemnek.

2011. okt. 5. 13:24
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Én a Botond nevet szeretném adni a pici fiamnak,de apa hallani sem akar róla:(

Szerintem szép név és olyan jól hangzik hogy Boti baba:):)

2 Botondot ismerek mind a kettő 5 éven aluli.

31hkm.

2011. okt. 5. 13:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

5 Botondot ismerek, 2 db 4 évest, 1 3 évest és 2 db 1 év alattit.

Szerintem elég gyakori név lett (főleg mivel magyar név), évről évre előrébb helyezkedik el az adott nevek 100 as listáján.

(csak azért tudom mert az én fiam 1 hónapos és agyonra nézegettük a neveket minden listában mert olyan nehezen találtunk nevet).

Botinak, Botusnak, Botikának becézik egyik anyuka Bobónak meg Botocskának is (ez utóbbitól a hideg ráz).

Nekem is a BOT jut eszembe róla.

Ráadásul nagyon érdekes, ezek az általam ismert Botondok MIND kis pufi babák-gyerekek:) Mindig is szerették a hasukat:) Persze ez biztos csak véletlen, de én mondjuk azért nem adnám mert nem tudok elvonatkoztatni a testalkatuktól:))

2011. okt. 5. 13:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

1.5 éves a fiam és ő is Botond.

Sajna valóban egyre gyakrabban adott név lett az elmúlt években. Mivel mi már 12 éve eldöntöttük, hogyha 1x végre sikerül és fiú lesz akkor így fogják hívni, így kitartottunk emellett a név mellett a mostani gyakorisága ellenére is.

Mi sokféleképpen becéztük-becézzük. Kicsinek: Bobó, Bogyó, Bogyóbabó a mamik részéről legtöbbször Botibaba. Mostanában már leginkább csak simán Boti (a dédi szokta rá mondani, hogy Botus) :S

Amikor újszülött volt, a nővérkéje (akkor éppencsak másfél évesen) odaállt és elkezdett tűnődni minket bámulva: "Botika. Szopik... igen, tejet iszik. Hmmm... tejet iszik Botika... BOCIKA!" így aztán jó sokáig neveztük így is vicceskedve.

én nagyon sok Botondot ismerek (idősebb felnőttet, fiatal felnőttet egyaránt, kisiskolást meg kicsi gyerekeket is szép számmal), de ez azért van, mert rengeteg emberrel vagyok kapcsolatban. Az egész családunk pedagógus (a férjemék családja is), én is tanítottam már általánosban, meg dolgoztam óvodában is, kamaszokkal is... szóval az átlagnál jóval nagyobb az ismeretségi hálónk.

2011. okt. 5. 14:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Nagybátyám kisfia Botond, ő most 4 éves.Ők is Botinak szólítják.Nincs bajom ezzel a névvel, de én nem adnám a fiamnak, ha lenne, mert nem tetszik.Nem szeretem azokat a neveket, amiknek egy darabja egy szó. ( bot ) És tényleg nagyon gyakori, az utcán is állandóan ezt a nevet hallom, és az ovikban, bölcsikben is nagyon gyakori.Amivel nem is lenne semmi bajom, mert nem az alapján választottam a lányomnak se nevet, hogy mennyire gyakori, vagy ritka.Csak egyszerűen nem tetszik, és kész.
2011. okt. 5. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!