Baj ha az apa nem pelenkazza a babat csak az anya?
Elso gyerekunk lesz es en valahogy nem birnam megcsinalni a pelenkazast, oklendezni fogok ha arra kerul a sor de a felesegem azt mondta hogy nekem is ugyan ugy kell ezeket a dolgokat csinalnom.
Ez elitelendo?
Persze reszt szeretnek venni a baba gondozasaban de szivesebben csinalnam pl etetest, altatast.
Dehogy baj, ha ti így beszéltetek meg! A lényeg a kommunikáció! Azzal nem kell foglalkozni, hogy mások szerint a "férfi is 50% pelenkazast kell hogy csináljon..."
Nálunk se pelenkáz a férjem, de azért veszhelyzet esetére tudja hogy kell, és volt is hogy kellett.
De amúgy szólok, hogy csecsemőkorban nem vészes... De pelenkaznal egy ketevest vaaaa :D
És hogy oldanátok meg a mai napomat? Én fogászatra megyek, kb 8:30-12-ig leszek oda. Addig a férjem ne pelenkázza a gyereket? Ne menjek fogorvoshoz?
Mikor a gyerek 3 hónapos volt műtétre kellett menjek, hetekig lábadoztam, és mivel hasi műtét volt, tilos volt emeljek. Azt hogy oldqnátok meg?
Kapd már össze magad ember, bárki képes erre.
Az én férjem nem hajlandó pelenkázni, ezerszer próbáltam már rá venni, nagyon ritka ha éppen megcsinálja. Rosszul van, nem bírja csinálni. De basszus, én sem bírom azt a brutál kaka szagot, mégis megcsinálom.
Ez nem olyan dolog, hogy az ember bírja vagy nem, meg kell csinálni, ez van. De persze anyára marad ez a rész általában.
De ha nem is akarod, csak tanuld meg, ha szükség lesz rá.
Igen, nyilván csak a kellemes részét akarod csinálni a dolognak, de ez sajnos nem így megy. Éjszaka ki fog hozzá kelni? Te, aki dolgozol? Tudjuk mindannyian, hogy nem.
De ezek szerint nappal sem lesz a feleségednek soha lehetősége arra sem, hogy egy bevásárlást intézzen, hiszen bmikor összetojhatja magát a gyerek, te meg majd állsz tátott szájjal, hogy fúj? Hálát adok az Istennek, hogy nincs háború, mert nagyon gyenge az a férfiállomány, amiből válogatni lehet. Amelyik nem a kakitól ájul el, az a vértől vagy a tűtől, lehetne sorolni. Nem vagy férfi, csak egy elkényeztetett kisgyerek. Menjél szépen vissza autókázni, az való neked.
Minél többször csinálod, annál jobban hozzászoksz a látványhoz és a szagokhoz, és eleinte tényleg nem is volt olyan büdös. Szerintem a hányás 100x gázabb, akkor én is öklendezek.
Férjem szerencsére simán megcsinálta. Az első gyerekünknél a sürgősségi császár közben nagyon sok vért veszítettem, nagyon gyenge voltam és mindenem fájt az első 5 napban, de családi szobában voltunk, így a férjem végig ott volt és 3 napig ő pelenkázott és kísérte a fiunkat a vizsgálatokra, intézte a papírokat, én kb csak szoptattam és "lógtam" az infúzión. És utána itthon is ugyanúgy részt vett a férjem a baba körüli teendőkbe mikor itthon volt.
Fontos hogy gyakorold és még tudjad csinálni. Ahogy a többiek is írták, kerülhettek olyan élethelyzetbe sokszor, mikor az anya nem lesz ott, hogy megcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!