Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha az apa nem pelenkazza...

Baj ha az apa nem pelenkazza a babat csak az anya?

Figyelt kérdés

Elso gyerekunk lesz es en valahogy nem birnam megcsinalni a pelenkazast, oklendezni fogok ha arra kerul a sor de a felesegem azt mondta hogy nekem is ugyan ugy kell ezeket a dolgokat csinalnom.

Ez elitelendo?

Persze reszt szeretnek venni a baba gondozasaban de szivesebben csinalnam pl etetest, altatast.

2021. márc. 24. 00:10
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
88%

Azért próbáld megszokni.

Mondjuk vedd a szádon a levegőt addig, akkor nem érzed a szagát.

Amúgy a kisbaba székletének egyáltalán nem olyan a szaga, mint egy felnőttének.

2021. márc. 24. 00:14
 2/45 anonim ***** válasza:
92%
És ha a feleséged valami miatt kórházba kerül pár napra, és neked kell ellátni egyedül, akkor mi lesz? Felnôtt ember vagy, tessék erôt venni magadon.
2021. márc. 24. 00:23
 3/45 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem legyen az hogy megszületik a baba és megpróbálod tisztába tenni. Akkor majd kiderül hogy tényleg nem bírod vagy csak azt hiszed. Egyébként én azt gondolom hogy ha sokat vagy a babával, segítesz amit csak tudsz akkor ez a kis apróság nem lehet akkora probléma.
2021. márc. 24. 01:09
 4/45 anonim ***** válasza:
89%
Ha az anyja is ugyanazt mondaná sz.rosan maradna a gyerek vagy mi? Vegyel erőt magadon, másnak se könnyebb. Bármilyen meglepő nincs sz.ros pelenka cserélő gén a nőkben úgy hogy így jártál.
2021. márc. 24. 01:27
 5/45 anonim ***** válasza:
66%

Én úgy vagyok vele, hogy bajnak nem baj, főleg ha nincs olyan élethelyzet, hogy pont rád lenne szorulva a gyerek.

De nekem attól még feltételem volt az apa felé, hofy ezeket a dolgokat tudja, ha a szükség úgy hozza. Nálunk még jóval a baba előtt ilyen volt a főzés. Ok, hogy nem tud, mert megél a pizzán, de ha gyerekünk lesz, nekem el kell utazni hetekre, napokra, akkor addig csak szendvicset eszik meg pizzát a gyerek? Szóval legalább alap kajákat meg kellett tanulnia csinálni.

Mindig természetesnek vesszük, hogy ott a másik, azt ha valami miatt mégsem lesz ott akkor megáll a világ?

Szerintem megtanulnod érdemes, ha mást nem egy próba babán (bár a sajáton hasznosabb, mert az nehezebb, izeg-mozog stb), hogy hogy kell, hogy ne járj úgy, hofy anyuka elugrik a sarki boltba, ott feltartják, de meg órákig hallgatod a bömbölést, mert fogalmad sincs mit csinálj a gyerekeddel.

2021. márc. 24. 01:40
 6/45 anonim ***** válasza:
92%

Igen, baj. Mármint nekem baj lenne, és láthatóan a feleségednek is. Gondolod hogy szerinte illatos? Nem, azért fogja csinálni mert a gyereknek nem jó ha a saját székletében fekszik. Őszintén, én nagyot csalódnék a páromban ha még ő várná hogy akármit csinálok ugorjak ha tele a pelenka és alkalmazkodjak ahhoz hogy őfelsége nem bírja a pelenkázást, főleg szülés után amikor még felépülőben vagyok, most toltam ki magamból egy egész gyereket, alig alszom, dolgoznak a hormonok, a gyerek pedig folyamatos figyelmet és cicit akar.

Egyáltalán mi volt az elképzelés? Mi lesz ha a feleséged éppen alszik amikor ordít a gyerek hogy pelenkázni kéne? Felébreszted? Ha fürdik kirángatod a fürdőkádból? Egyáltalán nem tervezel kettesben lenni a gyermekeddel amíg pelenkás? Nem lesz a feleségednek pár órája elmenni gyerek nélkül barátnőzni, sétálni, vásárolni, edzeni, meglátogatni az anyját, akármit csinálni a gyerek 2-3 éves koráig?

Lehet nem bírni a szarszagot, a koszt, a visítást vagy ha lehánynak. Ebben semmi elítélendő nincsen. De ha ez ennyire erős gátlás akkor nem kell gyereket csinálni, mert ha már megszületett szerencsétlen akkor csak ki kéne mosni időnként a mocskából.

2021. márc. 24. 02:24
 7/45 anonim ***** válasza:
19%
Én imádtam pelenkázni a babát és egyenjogúság ide vagy oda, nem engedtem át a férjemnek míg picik voltak.
2021. márc. 24. 02:41
 8/45 anonim ***** válasza:
94%
Mi lenne, ha a feleséged mondaná ugyanezt? :) puszta kíváncsiságból, mivel a szr neki is szr.
2021. márc. 24. 03:46
 9/45 anonim ***** válasza:
35%

A férjem sem cserél kakis pelenkát, az első gyereknél még sajnáltam, most a másodiknál már annyira nem zavar. Nekem nincs különösebb gondom vele, gyerekkoromban mindig én szedtem össze a kutyaszart a kertünkben, annak a 40 fokban volt szaga, a babakaki még hozzátáplálás idején is lófütty ahhoz képest.

Bár nem pelenkáz, de így is összetehetem a két kezem, mert minden mást megcsinál. Foglalkozik a naggyal, fürdeti, játszóra viszi, ahol játszik is vele, eteti, fürdeti a kicsit is, a minap órákon át masszírozta a hasát, mert fájt neki.

Ha azt látnám, hogy mindenből kiveszi a részét az apa, akkor nem lenne gondom a pelenkázással, csinálnám én mindig.

2021. márc. 24. 05:11
 10/45 anonim ***** válasza:
24%

2 éves a fiunk. 1 kezemen meg tudom számolni, férjem hányszór cserélt rajta pelust.

Ősszel 1 napra kórházba kerültem, megoldották...

Nekem totál nem baj.

2021. márc. 24. 05:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!