Baj ha az apa nem pelenkazza a babat csak az anya?
Elso gyerekunk lesz es en valahogy nem birnam megcsinalni a pelenkazast, oklendezni fogok ha arra kerul a sor de a felesegem azt mondta hogy nekem is ugyan ugy kell ezeket a dolgokat csinalnom.
Ez elitelendo?
Persze reszt szeretnek venni a baba gondozasaban de szivesebben csinalnam pl etetest, altatast.
Azért próbáld megszokni.
Mondjuk vedd a szádon a levegőt addig, akkor nem érzed a szagát.
Amúgy a kisbaba székletének egyáltalán nem olyan a szaga, mint egy felnőttének.
Én úgy vagyok vele, hogy bajnak nem baj, főleg ha nincs olyan élethelyzet, hogy pont rád lenne szorulva a gyerek.
De nekem attól még feltételem volt az apa felé, hofy ezeket a dolgokat tudja, ha a szükség úgy hozza. Nálunk még jóval a baba előtt ilyen volt a főzés. Ok, hogy nem tud, mert megél a pizzán, de ha gyerekünk lesz, nekem el kell utazni hetekre, napokra, akkor addig csak szendvicset eszik meg pizzát a gyerek? Szóval legalább alap kajákat meg kellett tanulnia csinálni.
Mindig természetesnek vesszük, hogy ott a másik, azt ha valami miatt mégsem lesz ott akkor megáll a világ?
Szerintem megtanulnod érdemes, ha mást nem egy próba babán (bár a sajáton hasznosabb, mert az nehezebb, izeg-mozog stb), hogy hogy kell, hogy ne járj úgy, hofy anyuka elugrik a sarki boltba, ott feltartják, de meg órákig hallgatod a bömbölést, mert fogalmad sincs mit csinálj a gyerekeddel.
Igen, baj. Mármint nekem baj lenne, és láthatóan a feleségednek is. Gondolod hogy szerinte illatos? Nem, azért fogja csinálni mert a gyereknek nem jó ha a saját székletében fekszik. Őszintén, én nagyot csalódnék a páromban ha még ő várná hogy akármit csinálok ugorjak ha tele a pelenka és alkalmazkodjak ahhoz hogy őfelsége nem bírja a pelenkázást, főleg szülés után amikor még felépülőben vagyok, most toltam ki magamból egy egész gyereket, alig alszom, dolgoznak a hormonok, a gyerek pedig folyamatos figyelmet és cicit akar.
Egyáltalán mi volt az elképzelés? Mi lesz ha a feleséged éppen alszik amikor ordít a gyerek hogy pelenkázni kéne? Felébreszted? Ha fürdik kirángatod a fürdőkádból? Egyáltalán nem tervezel kettesben lenni a gyermekeddel amíg pelenkás? Nem lesz a feleségednek pár órája elmenni gyerek nélkül barátnőzni, sétálni, vásárolni, edzeni, meglátogatni az anyját, akármit csinálni a gyerek 2-3 éves koráig?
Lehet nem bírni a szarszagot, a koszt, a visítást vagy ha lehánynak. Ebben semmi elítélendő nincsen. De ha ez ennyire erős gátlás akkor nem kell gyereket csinálni, mert ha már megszületett szerencsétlen akkor csak ki kéne mosni időnként a mocskából.
A férjem sem cserél kakis pelenkát, az első gyereknél még sajnáltam, most a másodiknál már annyira nem zavar. Nekem nincs különösebb gondom vele, gyerekkoromban mindig én szedtem össze a kutyaszart a kertünkben, annak a 40 fokban volt szaga, a babakaki még hozzátáplálás idején is lófütty ahhoz képest.
Bár nem pelenkáz, de így is összetehetem a két kezem, mert minden mást megcsinál. Foglalkozik a naggyal, fürdeti, játszóra viszi, ahol játszik is vele, eteti, fürdeti a kicsit is, a minap órákon át masszírozta a hasát, mert fájt neki.
Ha azt látnám, hogy mindenből kiveszi a részét az apa, akkor nem lenne gondom a pelenkázással, csinálnám én mindig.
2 éves a fiunk. 1 kezemen meg tudom számolni, férjem hányszór cserélt rajta pelust.
Ősszel 1 napra kórházba kerültem, megoldották...
Nekem totál nem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!