Szerintetek miért vannak "jó babák" és miért vannak "problémásak"? Az anyák hibája?
Nem vitát akarok, hanem normális véleményeket! Sokan panaszkodnak, hogy nem bírnak szoptatni, meg nem alszik el a baba magától, meg hogy nem ízlik neki semmi ha már hozzátáplál...
Nekem is vannak apró gondjaim, de én nem kerítek akkora feneket neki. De az én babaám, jó alvó, jó evő, szépen szopizott.... Ezért aztán nem tudom megérteni, hogy másnak milyen nehéz is ha gond van. de miért van gond? Barátnőm bevallotta, hogy azért aludt 3 éves koráig a gyerekével, mert nem akarta elengedni magától. Másik barátnőm itt nyafog, hogy a gyerek nem alszik egyedül , rossz étvágyú, nem fogad el darabos ételt... és nem merem neki megmondani, hogy ez azért van, mert annyira óvja azt a babát és nem fogja fel, hogy már nem újszülött. Multkor mondom neki, hogy majd vigyázok a babájára és azt mondta nekem, hogy még túl kicsi ahhoz (11 hós). Kicsit rosszul esett mert hát mi 2 hónappal fiatalabbak vagyunk, de nem érzem magam megbízhatatlan anyának. Főleg, hogy a kislányomra nincs panasz... A lánya még nem is mászik... És bár tudom, hogy nem lehet arra megtanítani, de mégis őt érzem hibásnak, hogy ennyi problémája van a kislányával. Aztán lehet majd az én 2. babaám is maga lesz az ördögfióka :-)))
10:15-ös vagyok. Banyuci, babám 9 hós és egy hetes, 8 hósan kezdett el forogni, még nem kúszik. 3 hós kora óta hetente hordjuk gyógytornára, és itthon is folyamatosan tornáztatom, játszok vele célirányosan napjában többször. Járunk baba-mama jógára, szintén azért, hogy fejlődjön a mozgásérzéke. Lassabban fejlődik az átlag, pedig szerintem törődöm vele.
Ugyanakkor egy ismerősöm kislánya, aki 4 és 6 hós kora között Pavlik kengyelben volt, nem tudott mozogni, miután levették róla a kengyelt, két nappal elkezdett forogni, mindent behozott nagyon gyorsan. Ebből is látszik, hogy fejben dől el nagyon sok minden, függ az idegrendszer érettségétől, stb. Gondolom, a beszédre ugyanez vonatkozik.
A konkrét esetben, amit írtál, lehet, hogy elhanyagolták a babát, nem tudom, de attól még kár általánosítani.
Jaaaj, ne kelljen már hatvanadszor is leírnom, hogy én rájuk gondoltam.
Most utoljára írom le, aztán vagy megértitek végre, vagy nem.
Az a kisfiú nem beszél SEMMIT, még csak nem is hablatyol babanyelven, csak ö-ö-ö....
Az a kisfiú nem eszik SEMMILYEN darabos ételt.
Az a kisfiú még csak KAPASZKODVA SEM jár, felállni is alig akar.
Na erre mondd, hogy teljesen rendben van...
Egyébként az anyuka halálosan le volt döbbenve az én fiamon, hogy 10,5 hónapos létére miket csinál, ugyanis azt hitte, hogy az a normális, ahogyan az ő gyereke fejlődik. Meg is kérdeztem tőle, hogy nem akarná esetleg elvinni valamilyen orvoshoz (akár neurológushoz) egy kivizsgálásra? Erre ő: Minek? Nincs neki semmi baja...
Na tudod, no komment...
Egyébként egy korábbi válaszban van a lényeg: 17.28-as leírta, hogy viszi gyógytornára, baba-mama jógára, tornáztatja, TÖRŐDIK VELE!!!
Az az anyuka, akiről én írtam, nem csinál semmit, azt hiszi, hogy tök jól és normálisan fejlődik a babája, pedig tök egyértelmű, hogy gond van náluk (ja, és az egész családjuknak ez a véleménye, meg is mondják nekik, de anyuka és apuka a homokba dugják a fejüket). Ez valóban egy szélsőséges eset, de sajnos van ilyen. És még mennyi ilyen lehet a világban, amiről nem is tudunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!