Szerintetek miért vannak "jó babák" és miért vannak "problémásak"? Az anyák hibája?
Nem vitát akarok, hanem normális véleményeket! Sokan panaszkodnak, hogy nem bírnak szoptatni, meg nem alszik el a baba magától, meg hogy nem ízlik neki semmi ha már hozzátáplál...
Nekem is vannak apró gondjaim, de én nem kerítek akkora feneket neki. De az én babaám, jó alvó, jó evő, szépen szopizott.... Ezért aztán nem tudom megérteni, hogy másnak milyen nehéz is ha gond van. de miért van gond? Barátnőm bevallotta, hogy azért aludt 3 éves koráig a gyerekével, mert nem akarta elengedni magától. Másik barátnőm itt nyafog, hogy a gyerek nem alszik egyedül , rossz étvágyú, nem fogad el darabos ételt... és nem merem neki megmondani, hogy ez azért van, mert annyira óvja azt a babát és nem fogja fel, hogy már nem újszülött. Multkor mondom neki, hogy majd vigyázok a babájára és azt mondta nekem, hogy még túl kicsi ahhoz (11 hós). Kicsit rosszul esett mert hát mi 2 hónappal fiatalabbak vagyunk, de nem érzem magam megbízhatatlan anyának. Főleg, hogy a kislányomra nincs panasz... A lánya még nem is mászik... És bár tudom, hogy nem lehet arra megtanítani, de mégis őt érzem hibásnak, hogy ennyi problémája van a kislányával. Aztán lehet majd az én 2. babaám is maga lesz az ördögfióka :-)))
Nem értek egyet azzal, hogy azzal, hogy az anyák hibája, illetve csak részben. Az én kislányom teljesen jó baba, egyedül alszik el, szépen eszik, korának megfelelően fejlődik de ez így volt az első naptól, semmit nem tettem ezért. Egy 2 hetes gyereket nem tudsz nevelni, vannak nyugodt gyerekek és vannak problémásabbak és a hasfájást sem lehet kinevelni!
Ha neked is problémásabb lenne te is másképp írnál, könnyű nekünk a másikat megszólni úgy, hogy a gyerekünk mindig jó, mindig nyugodt!
Én sajnálom és nem elítélem azokat akiknek a gyereke nem alszik, jól, nem eszik...stb , nem az ő hibájuk! Az meg, hogy mikor mászik az is teljesen gyerekfüggő!
Egyetértek abban, hogy 50-50% lehet. Kisfiam még nem volt 6 hetes, amikor átaludta az éjszakát, és azóta sem kér enni. 10,5 hónapos múlt, de egyedül iszik csőrös pohárból (éjszaka is kiszolgálja magát), és nagyon szépen gyakorolja a pohárból való ivást is. Járássegítőnek használ mindent, hogy mehessen. Be nem áll a szája, dumál, utánoz engem, és otthon közreműködik mindenben. (Csak két példa: bepakolok a mosógépbe, ő minden ruhadarab után becsukja a mosógép ajtaját, vagy ha pakolok a konyhaszekrényben, minden edény után is ezt csinálja.) De ő ilyen. Ilyen kis önálló.
Múltkor találkoztunk viszont egy 14 hónapos kisfiúval, aki még nem megy, nem beszél, az anyukája cumisüvegből itatta, és uzsonnára például almapürét adott neki (darabosat egyáltalán nem eszik, mert nem is kap, pedig 8 foga minimum volt, anyuka be is vallotta, hogy ő nem tud főzni, csak nagyon egyszerű dolgokat ad a kisfiúnak).
Na hát az én fiam körberöhögne, ha csak almapürével akarnám megetetni (most jön a 3., és 4. foga). Szóval ilyen esetben azt kell mondjam, elég erősen el vannak cseszve náluk a dolgok.
Vannak dolgok, ami nevelés, szoktatás kérdése, vannak, ami nem. Pl.: az. hogy hogyan alszik el, azt talán szoktatás kérdése. Az evés kérdése nálunk maga a katasztrófa: Lányom 7 hetes volt, csak anyatejes, amikor rátört a nem evés. Nem adtam neki tápszert, mert volt tejem, csak szopizott. Délután 3 kor evett, és este úgy feküdt le aludni, hogy nem volt hajlandó enni. Bármit is csináltunk, csak üvöltött.
Alig hízott, írtak fel neki tápszert, az egyáltalán nem fogadta el.
Így szerencsére maradt a csak anyatej 5,5 hóig. Maga volt az idegi próba. SZörnyű volt.
Szó szerint itt ült nálunk az orvos, meg a védőnő, hogy vajon mi lehet a gond.
Nem jöttünk rá. Egyszerűen ilyen, már akkor sem szerett enni.
És akinek jó gyerek van, tényleg nem hiszi, hogy miért vannak ilyen babák, biztos az anyuka a béna.
Most 22 hós a lányom, alig eszik, de most már szépen hízik, azt, hogy mitől, fogalmam sincs. Majdnem 12 kg.
Mindig is azt gondoltam, hogy ilyen nincs, hogy ezt-azt nem eszi meg, nem akar szopizni, stb.
Ha valamit nem hajlandó megenni, és nem adok mást, van, hogy du. 4 óra, és még reggel óta nem evett semmit.
Nekem ez a gyermeknevelés/gondozás csődje/kudarca.
Bocsi Banyuci, de a lányom 13 hónaposan még nem megy egyedül, és halandzsázik ugyan, de még nem "beszél", pedig nincs ám agyonféltve, és van vele foglalkozva eleget. Honnan tudod, hogy ez mind az anya hibája? És, igen, szoktam neki almapürét is adni, mivel, bár van 10 foga és rág is rendesen, de sajnos az alma az egyedüli gyümölcs, amitől bizony rendszeresen meg akar fulladni, ha darabokban kapja. (Amúgy eszik mindent, amit mi.)
Szerintem ez erősen babafüggő, hogy "problémás" egy gyerek, persze később a szülő el tudja rontani, de nem pár hónaposan.
A valaszokat nem olvastam el, mert rogton le akartam irni amit gondolok, es nem szeretnem ha befolyasolna a tobbi valasz.
Biztosan vannak dolgok amit a szulok rontanak el....DE a szoptatasank mi koze van hozza.
Erre a dologra nagyon tudok merges lenni amikor lenezik azokat a noket akik nem szoptatnak.
Mit csinaljak ha nem jon tej a mellembol???
Az a baj, hogy az olyan anyukak akinek konnyen megy a szoptatas lenezik azokat akiknek nem megy...ezert akinek egyebkent is rohadt sz@r erzes, hogy nem megy , meg bele rugnak 2-t, hogy sz@r vagy.
En nem vagyok rosszabb anya annal aki tud szoptatni.
Akkor az is rossz anya aki nem tud sima huvelyi uton szulni vagy mi????Nem hiszem, hogy ennek koze lenne ahoz, hogy milyen anya vagy, meg hogy jol neveled-e a gyermekedet vagy sem.
Hozza teszem azt is, hogy BIZTOS vagyok benne, hogy van olyan dolog amit Te is rosszul csinalsz es az osszes anyukanak van hibaja, hiaba jatsza el a tokeletes not-anyat-feleseget!!!
En legalabb bevallom oszinten magamnak es a vilagnak a hiabaimat, gyengesegeimet.....ha az oromot okoz masoknak, hogy ezen elvezkedjenek HAJRA!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!