Az én szégyenem, hogy a babám sokat sír?
6 hónapos lesz, születésétől fogva ilyen. Már a kórházban is megjegyezték, hogy hatalmas a hangja...
Itthon nyugtattak, hogy majd a kezdeti összeszokás után ez jobb lesz, kialakul a rutin, ritmus stb. Akkor még mindenki "jó fej" volt ezzel kapcsolatban, ma már inkább piszkálnak. Nagyszülők, rokonok, barátnők. Tehát nem a 26. szomszéd, vagy ismeretlenek a boltban.
Pl. anyósom szerint az én hibám, mert elkapattam és ennek az egész sírás mizériának véget kellett volna vetni minél hamarabb.
Az unokatesóm megkért, hogy a májusi esküvőjükre ne vigyük a lányunkat, mert akkor sem mi, sem ők nem éreznék jól magukat és félnek, hogy a baba végigordítaná az egészet, aztán a videókon csak a gyereksírás hallatszódna. Csak tudja jól, hogy a lányunk senki mással nincs el rajtam kívül, konkrétan ha valaki, akit amúgy minden nap lát, felvenni, vagy játszana vele úgy, hogy én is ott vagyok, akkor is sírni kezd. Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy több óra hosszára mással hagyjam, mikor hajat mosni nem tudok fél éve egyedül.
Anyukám a múlt hétvégén megkért minket, hogy inkább ne menjünk le hozzájuk, mert amúgy is fáj a feje és nem bírná most hallgatni az egész délutános üvöltést, meg nincs kapacitása szórakoztatni a picit nonstop, hogy legalább 10 perc csend legyen.
Legjobb barátnőm is holnap tart egy kis születésnapi összejövetelt, ami véletlenül derült ki. Engem meg sem hívott. Mikor kérdeztem, hogy miért nem, megbántottam-e valamivel, akkor mondta, hogy nem, csak tudja, hogy nem tudnám kire bízni a lányomat, de van több barátnője is, akik nem rajonganak annyira a kisbabákért és gondolta, hogy menne a szájhúzogatás, ha ott is a gyereksírástól lenne hangos a lakás. De hogy majd szombaton hoz tortát, ha marad... Köszi.
Mindig kapom a "jó tanácsokat", hogy ne reagáljak, ha sír, üvölt, vagy hogy költözzek el 2-3 hétre és addig legyen az apja vele, utána biztos könnyebb lenne. Volt, aki közölte, hogy biztosan beteg (nem, nem az, voltunk már vele orvosnál). Más azt tanácsolta, hogy adjam már most bölcsibe, mert lehet az a baja, hogy keveset szocializálódik... Ezt nem gondolnám, mert sosem éltünk "bezárkózva", nyilván most, hogy látom, mennyire kikészül már attól, ha olyan néz rá, aki neki nem szimpatikus, nem erőltetem annyira a dolgot. De régen naponta jöttek hozzánk, a nagyszülők félnapokat ott voltak, stb.
Nekem is rossz ez nyilván, de nem tudok mit csinálni. Reménykedek, hogy elmúlik, mielőtt feladnám totál. De rosszul esik, hogy már a nagyszülők, legjobb barátnőm is elfordulnak tőlem.

Ja és nem csak a mozgásfejlődés a kérdés hanem az értelmi. Figyel ha hozzászólsz? Próbál utánozni, pápá vagy ilyesmi?
Nyúl a játék után?

21
Még csak 6 hónapos lesz. A "pápá" még nem várható el, és ha nem nyúl játékért sem tragédia ha nem csinálja..az enyém se csinálta egyiket se. Most lesz 7 hónapos, most kezdett nyúlni dolgokért.

Tudom, hogy itt többen megköveznek, de csak leírom.
A legkisebb gyerek volt ilyen, a harmadik, két nyugodt tesó után, tehát nem voltunk kezdők, plusz szülésznő vagyok, két évig újszülött osztályon is dolgoztam. Konkrétan 3 évig nem aludtunk. Reggel kilencre már kész voltam. Délben még aznap két fűszálat nem tettem keresztbe, úgy le voltam foglalva a gyerektől. Addig, ha ilyet hallottam, megmosolyogtam az ilyen szülőket, hogy nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel.
Aztán jött a fent shui. Tanfolyamot végeztem. Kiderült, hogy a gyerek a lehető legrosszabb helyen fekszik stb. Igazából nem ezért vágtam bele. Nagy munka várt ránk, felfordítottuk a házat. A fiúk+ férjem engem szídott, szörnyű és nehéz volt, de megérte. Mivel a kisgyermekek és az idősek reagálnak a leghamarabb a megváltozott energiákra, gyorsan változott a személyisége, 180 fokos fordulatot vett. Igazából akkor ismertük meg a gyerek igazi személyiségét. Egy tök nyugodt, okos fiú, már 11 éves.
Van az a szint, mikor az ember már bármit megpróbál, hogy megoldjon valamit. Kérdés, hogy fáj-e már annyira.
Ha megpróbálod, Halzer Dorottyához menj vagy végezz tanfolyamot.
Leszögezem semmi anyagi és egyéb érdekem vagy hasznom nem fűződik ehhez.

Az enyémről is kiderült, hogy autista. Orvos, védőnő, rokonok, ismerősök stb. a mai napig nem hiszik el. Szóval...
TSMT terapeutához is elvinném, illetve a Budapesti Korai Fejlesztő Központba.
Ez nagyon nincs rendben.

Az én lányom is ilyen volt. Rengeteget sírt, aztán sajnos nálunk is kiderül, hogy autista. Itt sem hiszi el a gyerekorvos még mindig, hogy gond lenne, csak legyint és elintézni, hogy ilyen kis mimóza. + mi is végigjártunk minden szakembert 1 éves kora előtt, mind azt mondta, hogy egészséges.
Nem haragudhatsz meg a családodra és barátaidra,mert nem kötelessége senkinek sem elviselnie egy idegen üvöltő gyereket.
Amit írtak: hogy próbáld meg kifigyelni mi az, ami miatt belekezd a sírásba és kiiktatni, nagyon jó ötlet! Nálunk is az segített.

Hát nem nyugtattatok meg. :(
Eddig semmilyen betegségre nem gyanakodtam, mióta végigjártuk az orvosokat, de most félek.
Amúgy már próbáltam figyelni, hogy mitől borul ki, de nincs egy kifejezett minta. Éppen amilyen kedve van...
Van, hogy simán elvan a babakocsiban, akár el is alszik benne, máskor 3 perc után üvölt benne. Az autó ugyanez. Fürdés is.
A szobáját már átrendeztük, még 1 hónapja. 4 hónapos koráig velünk aludt amúgy, akkor is sokszor ébredt, most is.
Én sosem voltam ideges, vagy szorongó. A terhességem alatt is kerültem a stresszt, programozott császárral született, így a szülés sem volt vészes.

"a szülés sem volt vészes"
Neked. Programozott császárral születni a babának sokkal nagyobb stressz, mint bárhogy máshogy, mivel vajúdás a babát előkészíti a változásra. A születés élmlnye szükséges az adaptációhoz. A program császár ezeknek mind az ellenkezőjét adja: nincs rákészülés, egyik pillanatban még bent van, másikban már kint. Ha olyan a baba személyisége, ez hathatott rá nagyon negatívan. Milyen apgarral született? Volt aranyóra? Mennyit tudtad szoptatni? Mennyit volt a csecsemősöknél?

29-es tökéletes kérdéseket tesz fel, és mindig az ilyet pontozzák le.
Én voltam, aki a szorongásra kérdezett rá, szuper, hogy az is kizárható! Megjegyzem, ha szoronganál, és emiatt lenne sírós a baba, akkor is te lennél számára a tökéletes anya.
Ha minden más kizárható, a prog. császár következménye lehet ez, ha olyan temperamentumú (érzékeny, intuitív stb.) ember a gyermeked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!