Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én szégyenem, hogy a babám...

Az én szégyenem, hogy a babám sokat sír?

Figyelt kérdés

6 hónapos lesz, születésétől fogva ilyen. Már a kórházban is megjegyezték, hogy hatalmas a hangja...

Itthon nyugtattak, hogy majd a kezdeti összeszokás után ez jobb lesz, kialakul a rutin, ritmus stb. Akkor még mindenki "jó fej" volt ezzel kapcsolatban, ma már inkább piszkálnak. Nagyszülők, rokonok, barátnők. Tehát nem a 26. szomszéd, vagy ismeretlenek a boltban.

Pl. anyósom szerint az én hibám, mert elkapattam és ennek az egész sírás mizériának véget kellett volna vetni minél hamarabb.

Az unokatesóm megkért, hogy a májusi esküvőjükre ne vigyük a lányunkat, mert akkor sem mi, sem ők nem éreznék jól magukat és félnek, hogy a baba végigordítaná az egészet, aztán a videókon csak a gyereksírás hallatszódna. Csak tudja jól, hogy a lányunk senki mással nincs el rajtam kívül, konkrétan ha valaki, akit amúgy minden nap lát, felvenni, vagy játszana vele úgy, hogy én is ott vagyok, akkor is sírni kezd. Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy több óra hosszára mással hagyjam, mikor hajat mosni nem tudok fél éve egyedül.

Anyukám a múlt hétvégén megkért minket, hogy inkább ne menjünk le hozzájuk, mert amúgy is fáj a feje és nem bírná most hallgatni az egész délutános üvöltést, meg nincs kapacitása szórakoztatni a picit nonstop, hogy legalább 10 perc csend legyen.

Legjobb barátnőm is holnap tart egy kis születésnapi összejövetelt, ami véletlenül derült ki. Engem meg sem hívott. Mikor kérdeztem, hogy miért nem, megbántottam-e valamivel, akkor mondta, hogy nem, csak tudja, hogy nem tudnám kire bízni a lányomat, de van több barátnője is, akik nem rajonganak annyira a kisbabákért és gondolta, hogy menne a szájhúzogatás, ha ott is a gyereksírástól lenne hangos a lakás. De hogy majd szombaton hoz tortát, ha marad... Köszi.

Mindig kapom a "jó tanácsokat", hogy ne reagáljak, ha sír, üvölt, vagy hogy költözzek el 2-3 hétre és addig legyen az apja vele, utána biztos könnyebb lenne. Volt, aki közölte, hogy biztosan beteg (nem, nem az, voltunk már vele orvosnál). Más azt tanácsolta, hogy adjam már most bölcsibe, mert lehet az a baja, hogy keveset szocializálódik... Ezt nem gondolnám, mert sosem éltünk "bezárkózva", nyilván most, hogy látom, mennyire kikészül már attól, ha olyan néz rá, aki neki nem szimpatikus, nem erőltetem annyira a dolgot. De régen naponta jöttek hozzánk, a nagyszülők félnapokat ott voltak, stb.

Nekem is rossz ez nyilván, de nem tudok mit csinálni. Reménykedek, hogy elmúlik, mielőtt feladnám totál. De rosszul esik, hogy már a nagyszülők, legjobb barátnőm is elfordulnak tőlem.

2021. márc. 4. 13:28
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%

Milyen szakembernél voltatok? Idegrendszeri éretlenség, egyéb betegség nem merült fel?

Ismerek ilyen családot, ahol ennyit sírt a baba, de ott kiderült, hogy sajnos beteg.. (középsúlyos értelmi fogyatékos a lány. Babakorában állandóan sírt. Konkrétan állandóan. )

2021. márc. 4. 14:11
 12/39 anonim ***** válasza:
82%

Ne a családodra meg a barátaidra haragudj. Azt te is beláthatod, hogy ez egy létező probléma és nem elfogadnia kell mindenkinek és hozzád alkalmazkodni, hanem megoldani a dolgot. Olvass el 121.ik könyvet, ha kell, légy türelmesebb, meg fogjátok oldani, de az nem segít, ha még a családodra is fújsz miatta, ők nem neked akarnak rosszat.

A gyereket pedig szoktasd legalább az apjához. Ha üvölt és kicsavarja magát a kezéből, egy picit tegyétek le, de utána megint ő vegye föl. A gyerek nem hülye csak kicsi. Ha ahhoz szokik, hogy csak a te illatod nyugtatja, hogy ha eleget bőg előbb utóbb te veszed föl soha nem is fogja befejezni és engedni másnak.

2021. márc. 4. 14:13
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

7#

Lányom fejletlen idegrendszerrel született. Toxémia miatt IUGR-ként, volt PIC osztályon oxigéninkubátorban is, enyhe oxigén hiányt is kapott. Pokoli hasfájós volt, a hordozás nálunk lehetetlen volt..napi szinten születésétől fogva boltról boltra jártunk minden nap, du séta, játszótér. Még is ahogy nött úgy nött a szeparációs szorongása is. Pici kortól fogva borzalmasan megválogatta az embereket. Ha csak ránézett valaki aki nem volt szimpatikus, kiüvöltött a világból. Dackorszakban durva hisztiket tolt, hányásig verte a fejét a parkettába, a falba, kipróbáltunk mindent.MINDENT.

4 évesen még mindig ketten kellettünk az apjával hogy berakjuk a kocsiba ha esetleg ő úgy gondolta maradna még a játszón..most lesz 6 éves. Stressz szorongó, az idegrendszere még mindig éretlen, most lehet ki néz az SNI is (diszlexia, diszgráfia stb)

A következetesség híve vagyok -

2021. márc. 4. 14:27
 14/39 anonim ***** válasza:
88%
Kezdetben sem volt meg az apja kezében? Odafigyeltetek az elejétől hogy mindketten gondozzátok, szeretgessétek vagy mindig magadnál tartottad? Nekem ez fura hogy az apjával sincs el. Rettenetesen kimerítő lehet.
2021. márc. 4. 14:28
 15/39 anonim ***** válasza:
91%

Mozgásfejlődéssel hogy áll?

Milyen kivizsgálásokon voltatok?

Én nem arra gondolok, hogy beteg, hanem inkább feszességre vagy ilyesmi.

Megnézetném egy Dévényessel! Igen, ott is üvölteni fog (általában minden gyerek üvölt), de ha valami probléma van vele, akkor az kiderül gyorsan.

Szerintem oka van annak, hogy ennyit sír.

2021. márc. 4. 14:29
 16/39 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem is az apjával kéne többet lennie. Ha hányásig sír,akkor addig,majd abba hagyja. Az én lányomnak is volt ilyen időszaka. Az apjára bíztam meg a mamára. 1 éves korában gond nélkül maradt bárhol.Másfél évesen 5 nap után gond nélkül bent aludt a bölcsiben.Persze sajnáltam,de ,azért mindennek van határa.
2021. márc. 4. 14:30
 17/39 anonim ***** válasza:
32%
Ti vakok vagytok, vagy értelmi fogyatékosok? Mindent leírt normálisan, ti meg csak szarjátok ide azt, amiket már leírt.
2021. márc. 4. 14:35
 18/39 anonim ***** válasza:
91%

Nem ír hülyeséget az egyik hozzászóló, miszerint valami gond lehet. Nem túl feszes vagy laza az izomzata? Tornáztatod naponta? Dévény stb..

Hol tart a fejlődésben, át tud már fordulni? Mivel szokott játszani, milyen játékokat szeret?

Szemkontaktust tartja?

Az enyém is utálta ha valaki a szemébe nézett, a hintákat nem kifejezetten szerette (beltéri), és akkor is bőgött ha a szemébe sütött a "fény" (tv, valami villogó cucc, autó lámpa stb) születésétől kezdve ez volt. Kifigyeltem mi váltja ki ezt az ingert és ösztönösen kerültem.

Szóval az a helyzet, hogy az én fiam pontosan ilyen volt, és ő autista, akikkel anno beszéltem, tanácsot kértem, és tapasztalatból mondták mi vált be és mi volt ami kiváltotta a sírást, később kiderült mindnek volt vagy idegrendszeri fejletlensége vagy valahol az autizmus spektrumon vannak.

Ilyen kicsi korban még nem lehet pontos diagnózist felállítani, viszont javaslok egy napi szintű dévény tornát, és szépen figyeld meg mi az ami ezt a hangulatot idézi elő. Ami bőgéssel jár azt nyugodtan dobozold be és tett el.

Illetve később, már 1 éves korban, (ha addigra nem növi ki, akkor irány egy neurológus)

2021. márc. 4. 14:35
 19/39 A kérdező kommentje:

A mozgásfejlődésével nincs gond, semmivel sem volt lemaradva, mindent időben csinált eddig. Dévény tornára is vittem már, magán babatornára is, ahol csak mi voltunk. Egyik helyen sem találtak gondot, nincs baj a mozgásával, izomzatával.

Az orvosok is csak annyit mondtak, hogy "ő ilyen érzékenyebb baba" és hogy legyek türelemmel. Voltunk neonatológusnál, neurológusnál és a gyerekorvosunkhoz is elvittük. Mind magán, nem futószalagos állami.

A gyerekorvosunkkal jóban vagyunk, rendelőn kívül is látta már a gyereket. Mondta, hogy neki mindkét lánya sírósabb volt, az egyiknél ezen segített az, amikor elindult, a másiknál pedig jött a dackorszak.

2021. márc. 4. 14:39
 20/39 anonim ***** válasza:
96%

De a kérdés hogy napi szinten tornáztatod?

És tényleg nem paráztatni akarlak de a mi gyerekorvosunk is azt mondta hogy semmi baj a gyerekkel, mégis autista. Sőt, a mai napig azt mondja hogy ő nem hiszi el, nem látszik rajta stb stb.

De, a járdán bárki a szemébe néz üvölt mint állat, ha a nappaliba fura szögből süt be a nap olyan meltdownon megy keresztül hogy csak na. Ugyanez igaz bizonyos játékokra.

És nem úgy sír mint átlag baba, iszonyat hangosan, valami egészen elképesztő hogy ilyen pici gyerekből ekkora hang kijön.

Nem tudok sok mindent javasolni, majd az idő eldönti mi van vele, még túl kicsi.

Az tuti, hogy naponta legalább 2x 30 percet tornáztasd. Csak próbáld ki. Reggel és este. Az estinél legyen ott apa is, majd egy idő után engedd hogy apa tornáztassa de maradj mellettük,enekelj vagy akármi.

Szörnyű lehet ez az apjának is...

2021. márc. 4. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!