Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én szégyenem, hogy a babám...

Az én szégyenem, hogy a babám sokat sír?

Figyelt kérdés

6 hónapos lesz, születésétől fogva ilyen. Már a kórházban is megjegyezték, hogy hatalmas a hangja...

Itthon nyugtattak, hogy majd a kezdeti összeszokás után ez jobb lesz, kialakul a rutin, ritmus stb. Akkor még mindenki "jó fej" volt ezzel kapcsolatban, ma már inkább piszkálnak. Nagyszülők, rokonok, barátnők. Tehát nem a 26. szomszéd, vagy ismeretlenek a boltban.

Pl. anyósom szerint az én hibám, mert elkapattam és ennek az egész sírás mizériának véget kellett volna vetni minél hamarabb.

Az unokatesóm megkért, hogy a májusi esküvőjükre ne vigyük a lányunkat, mert akkor sem mi, sem ők nem éreznék jól magukat és félnek, hogy a baba végigordítaná az egészet, aztán a videókon csak a gyereksírás hallatszódna. Csak tudja jól, hogy a lányunk senki mással nincs el rajtam kívül, konkrétan ha valaki, akit amúgy minden nap lát, felvenni, vagy játszana vele úgy, hogy én is ott vagyok, akkor is sírni kezd. Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy több óra hosszára mással hagyjam, mikor hajat mosni nem tudok fél éve egyedül.

Anyukám a múlt hétvégén megkért minket, hogy inkább ne menjünk le hozzájuk, mert amúgy is fáj a feje és nem bírná most hallgatni az egész délutános üvöltést, meg nincs kapacitása szórakoztatni a picit nonstop, hogy legalább 10 perc csend legyen.

Legjobb barátnőm is holnap tart egy kis születésnapi összejövetelt, ami véletlenül derült ki. Engem meg sem hívott. Mikor kérdeztem, hogy miért nem, megbántottam-e valamivel, akkor mondta, hogy nem, csak tudja, hogy nem tudnám kire bízni a lányomat, de van több barátnője is, akik nem rajonganak annyira a kisbabákért és gondolta, hogy menne a szájhúzogatás, ha ott is a gyereksírástól lenne hangos a lakás. De hogy majd szombaton hoz tortát, ha marad... Köszi.

Mindig kapom a "jó tanácsokat", hogy ne reagáljak, ha sír, üvölt, vagy hogy költözzek el 2-3 hétre és addig legyen az apja vele, utána biztos könnyebb lenne. Volt, aki közölte, hogy biztosan beteg (nem, nem az, voltunk már vele orvosnál). Más azt tanácsolta, hogy adjam már most bölcsibe, mert lehet az a baja, hogy keveset szocializálódik... Ezt nem gondolnám, mert sosem éltünk "bezárkózva", nyilván most, hogy látom, mennyire kikészül már attól, ha olyan néz rá, aki neki nem szimpatikus, nem erőltetem annyira a dolgot. De régen naponta jöttek hozzánk, a nagyszülők félnapokat ott voltak, stb.

Nekem is rossz ez nyilván, de nem tudok mit csinálni. Reménykedek, hogy elmúlik, mielőtt feladnám totál. De rosszul esik, hogy már a nagyszülők, legjobb barátnőm is elfordulnak tőlem.

2021. márc. 4. 13:28
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
73%
Hordozókendő???
2021. márc. 4. 13:40
 2/39 anonim ***** válasza:
78%
Szép családod van...meg barátaid. Vannak sírós babák,vannak nagyon anyásak. Majd kinövi ha elkezdi jobban érdekelni a világ. A fiam szintén 6 hónapos, ő mondjuk nem sírós, de ha nem vagyok a közelben ő is nyűgös. Én sem tudok hajat mosni egyedül. Elvan az apjával meg a mamákkal is egy darabig,de utána hiszti van és csak én vagyok jó. Szerintem hagyd rájuk,hallgass magadra és a babádra és élvezd ki,hogy ennyire anyás. Én sem bánom,jó lenne néha kis szabadidő,de szerintem ha megtanul járni, sokkal jobban ellesz bárkivel is mert kitárul a világ nekik. Bölcsi nég nagyon korai lenne egy 6 hónaposnak. Te kellesz neki,ez van. Nem kapattad el,ilyen típus.
2021. márc. 4. 13:42
 3/39 anonim ***** válasza:
80%
Nem hinném, hogy azért sír, mert elkapattad. Főleg, ha a kórházban is ilyen volt. Ő ilyen, szerintem egy idő után változni fog (legalábbis van rá esély). Az, hogy a környezetedben ilyen bunkón viselkednek, elég durva. Főleg, hogy a nagyszülők is... Nálunk például a most kétéves fiam sokkal sírósabb, mint a lányom volt. Szóval nem egyformák a babák, ezt azért tolerálhatnák.
2021. márc. 4. 13:43
 4/39 anonim ***** válasza:
75%

Ha ennyire sír oka van.

Az apjának sem adod oda?

2021. márc. 4. 13:44
 5/39 anonim ***** válasza:
89%

De mégis mennyit sír egy nap? És hogyan foglalkozol vele, mit próbáltál ellene?

Nálunk az egyik hasfájós volt, akkor volt a menetrendszerű sírása délutánonként egy olyan 2-3 órát, amikor semmi nem használt. A másikat meg lerakni nem lehetett, de ha rajtam volt, akkor nem sírt.

Szerintem nincs olyan, hogy egy baba ok nélkül sír. Nem azt mondom, hogy a te "szégyened", hanem hogy valami oka csak van, ha ezt választja, hiszen neki sem jó, ha sír. Ha az orvos nem is talált semmit is jó ötlet lenne a hordozókendő is, amit írtak, meg egy tejmentes diéta, ha szoptatod, ha meg nem, akkor talán másik tápszer. Az se hülyeség, hogy ha apjára bízod fixen napi 1 órát meg hétvégén két etetés között. Meg fogják szokni egymást és sokkal jobb lesz a kapcsolatuk, lesz lehetőségük megismerni egymást, ami nem nagy ár azért, hogy talán az elején sírósabb lesz (szóval emiatt ne legyen bűntudatod).

2021. márc. 4. 13:49
 6/39 A kérdező kommentje:

Van több hordozós termékünk, a 21 ezres Liliputitól kezdve a 130 ezres Artipoppe-ig. Van 3 pihenőszékünk, Adamo hintánk is. Van, amiben jobban elvan és nem kezd el fél percen belül lila fejjel sírni, de 10-15 perc a maximum.

Próbáltunk már szinte mindent, higgyétek el. Én lennék a legboldogabb, ha éjjel a párom is felkelhetne hozzá, vagy ha nyugodtan elvonulhatnék a fürdőszobába, esetleg még wc-re is. Vagy ha végre elmehetnék bevásárolni, vagy kicsit boltozni és nem online kéne mindent intéznem. Vagy ha a férjemmel kettesben is tudnánk egy kicsit lenni. Vagy ha a kozmetikusom nem csak az esti altatás után tudna elvállalni úgy, hogy ő jön hozzánk...

Itthon, ha kettesben vagyunk, még nem annyira vészes a helyzet. De ha mondjuk mennénk valahová és ha csak rá néz valaki, vagy hozzászól, azonnal kezdődik a műsor.

Pedig sosem voltam anyatigris, aki a napfénytől is óvja a gyereket. Bébiszittert is alkalmaznék szívesen, de mivel a saját apjával sincs el, ezért kétlem, hogy egy idegennel jól bírná.

Már tényleg rengeteg mindent próbáltunk. Ilyen-olyan nyugtató olajok párologtatása, 100 + 1 könyv olvasása, külföldi fórumok stb. Váltottunk tápszert többször, elkezdtük a hozzátáplálást, stb. A férjemmel azt is próbáltuk, hogy ő van vele, hátha egy idő után nem sírna. Nem jött be több alkalommal sem, a végén a gyerek már hányt és mondta a férjem, hogy ő ezt nem bírja idegekkel, ha ennyire sír nélkülem, ezt egy ideig ne erőltessük.

2021. márc. 4. 13:57
 7/39 anonim ***** válasza:
39%
Ne haragudj, de én is hanyagolnálak, ha ennyire sírós gyereked lenne, és a programokról való lemaradással foglalkozol, ahelyett hogy megoldanád. Amúgy elkapattad szerintem is. Hajat sem tudsz egyedül? Senki mással nincs el, még a naponta ottlévőkkel sem, csak veled? Azért ez durva.
2021. márc. 4. 13:59
 8/39 A kérdező kommentje:

Mégis hogy kéne megoldanom?!

Tegyem be a kiságyába, hátha elalszik, én meg menjek, éljem az életem?

Voltunk 3 szakembernél is, a fél Brendont és Mamas and Papast felvásároltuk már. Vettük ilyen-olyan szereket, olajokat, hogy na ettől majd jobb lesz, segíteni fog.

Rengeteg cikket, könyvet olvastam már, hátha valamelyikben lesz a megoldás. De nem vált be egyik sem.

2021. márc. 4. 14:03
 9/39 anonim ***** válasza:
13%

lehet lepontozni, de egy ismerősömnél dettó ez volt. a mama szomszédja mondta, hogy szemmel megverték. levette róla a "rontást" és azóta mintha kicserélték volna a gyereket, pedig anyuka nem hitt benne. veszteni valód nincs vele.

arra figyelj, hogy nehogy lehúzzanak, ezért elvileg nem kérhetnek pénzt, családon belül nők között öröklődik.

2021. márc. 4. 14:08
 10/39 anonim ***** válasza:
72%
9es vagyok, esetleg pszichológussal beszéltél már erről? megérheti az is.. esetleg a szobájának az átrendezése is jó hatással lehet rá
2021. márc. 4. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!