Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ültetik sokan az 5-6-7...

Miért ültetik sokan az 5-6-7 hónapos babájukat, amíg az nem tud egyedül a négykézlábas kutyapózból magától leülni?

Figyelt kérdés
Miért?? Nem tudják, hogy ezzel megfosztják a mozgás jelentőségétől,a saját súlyuk felemelésétől, izmosodásától, az idegpályák szinkronizálásától a gyermeküket??? Titeket nem idegesít a sok önző anyuka, akik a saját kényelmük érdekében egész nap beültetik a gyereküket valahova, majd maximum 20 percet hagyják egész nap a földön fordulni-mászni a kisfiúkat, kislányukat??? Elképesztő milyen felelőtlen anyukák vannak! Mit lehet tenni ilyenkor? Bosszant, hogy több ilyen anyuka is van a környezetemben, sőt még családon belül is sajnos, és senki nem szól nekik! Pedig később tanulási problémái lesznek a gyereknek, dekoncentrált lesz, mert csecsemőkorban a jobb és bal agyféltekéjét nem sikerült összehangolnia az ültetés miatt!
2010. aug. 17. 18:30
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:

És még ki a szánalmas....olvassátok már vissza magatokat! :)

Tényleg van, ami nem "pardon" egy gyermek gondozásában szerintem. Ez pl az. Van némi meg nem értettségem a témában. És érdekel is,hogy ki miért. A lesajnálkozó válaszok továbbra sem érdekelnek. Kérem hanyagolni. Ne írj, ha csak ennyi lenne a válaszod, és írj, ha tudod, hogy valaki miért ülteti a 4-5-6 hónapos gyermekét!

Köszönöm :)

2010. aug. 21. 23:32
 52/56 anonim ***** válasza:
100%

Nekem furcsa, amit írsz, mert nem értem, hogy hol az önzőség abban, hogy beülteti valaki a babáját egy pihenőszékbe. Tényleg nem értem. Nem passzol ide a szó, vagy a fene tudja, értelmezhetetlen számomra. Letenni egy babát a földre, alatta habitapi, és játszószőnyeg számomra kényelmesebb megoldás, mint önzésből(?!) valamilyen székbe rakni.

Hm, jut eszembe, én is beraktam ilyen székbe, igen, előfordult. Ült mellette a fiam és a kis zenélő játékon zongorázott neki. Nem lehetett mindig a földön a tél kellős közepén. Nem értem, mi ebben a kivetni való.

Mivel az emberi szervezet csodákra képes, kiváltképp a csecsemőké, a saját gyerekeimen látom, hogy a kiskori pihenőszékes buli nem okoz tanulási zavarokat. Módjával lehet ezt is, mint mindent.

Nem értem a hevességedet és felháborodásodat, hacsak nem provokációnak szántad a kérdést, vagy esetleg nem tudsz uralkodni magadon. A halmozott írásjelek utalnak egyébként többek között erre. Én tartom magam annyira egyenesnek, hogy ha olyat látok, láttam családon és baráti körön belül, amit nem helyeslek, akkor finoman afelé terelgettem volna a beszélgetést. Nem kioktatni kell másokat, meg megjegyzést tenni, hanem rávezetni. Ennyi a titok.

A kérdésedre ismét válaszolva: nem kényelemből és önzésből tettem a babát pihenőszékbe alkalmanként, hanem azért, mert ülni még magától nem tudott, de már figyelte a környezetét, a földre pedig télvíz idején nem tudtam letenni, mert akármit tehettem alá, a lábszáram magasságában éreztem a hideget. És láss csodát, a lányom pl. nem volt 7 hónapos, mikor egyedül felült az említett kutyapózból, 1 éves kora előtt stabilan járt egyedül, igaz addig mászott, mert én nem sétáltattam. Nem is igényelte.

Úgy gondolom, hogy eltúlzod ezt a témát, érdemben az említett ismerős babák életébe nem szólsz bele, itt viszont összeugrasztod az embereket. Én nem gondolom, hogy szánalmas vagy, és megbántani sem akarlak, de talán el kéne gondolkodnod azokon a kommenteken is, amiket személyes sértésnek vettél.

2010. aug. 22. 16:11
 53/56 anonim ***** válasza:

Ahogy azt már valaki megírta, nem a kérdéseddel van a gond, hanem azzal az ócska kommenttel, amit mellé írtál. És mivel leírtad, és kitörölni már nem tudod, ne próbáld úgy beállítani, mintha tényleg csak az érdekelne, miért ültetik a babákat. Ha ez érdekelt volna, akkor feltetted volna a kérdést, és nem írtál volna mellé gyűlöletbeszédet.

Nem tűnik fel, hogy mindenkit kitört a frász a kérdésedtől? Szerinted akkor mindenkivel baj van, minden válaszadó idióta, egyedül csak te vagy tökéletes, ugye? De ez persze a kommentedből is kitűnt...

2010. aug. 22. 16:56
 54/56 anonim ***** válasza:

Idézném a kérdésedet:

"Titeket nem idegesít a sok önző anyuka, akik a saját kényelmük érdekében egész nap beültetik a gyereküket valahova, majd maximum 20 percet hagyják egész nap a földön fordulni-mászni a kisfiúkat, kislányukat??? "

Szerintem ez nem azt jelenti, hogy arra vagy kíváncsi, miét ülteti valaki a gyerekét. Tőled idéztem, ne mondd, hogy félreértettem valamit. Ez rohadtul nem azt jelenti, amit itt utólag próbálsz kimagyarázni.

Sajnállak, de tényleg!

2010. aug. 22. 17:00
 55/56 anonim ***** válasza:
73%
az én babám 4hós múlt és szeret ülni.húzza fel magát. 5-6-7 hós gyereket miért ültetnek?félévesen már ülnek a babák tudomásom szerint.és imád a pihenőszékben játszani, ellenben ha hasra teszem 5 perc múlva üvölt.
2010. aug. 22. 17:07
 56/56 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmazni tudni kell! Egy válasz lehet lesajnáló vagy sajnálkozó, de lesajnálkozó semmiképpen sem! Kérdésedre válaszolva, én nem tudom, ki miért ülteti 4-6 hónapos, önállóan ülni még nem tudó gyermekét, de ha már itt tartunk, akkor autóval sem lenne szabad utaztatni az ülni még nem tudó gyerekeket, hiszen akkor is ülnek. Én is ültetem a magától még felülni nem tudó, de önállóan szépen üldögélő félévesemet, meg is mondom neked, hogy miért, azért, mert nagyon élvezi, hogy ücsöröghet, és úgy szemlélheti a világot. Remélem, jár majd nekem is érte a lepontozás, mert ültetem, holott szerinted nem szabad. Ha kommentet írsz, figyelj már oda, hogy hogy fogalmazol, és mit írsz!
2010. aug. 22. 21:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!