Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ültetik sokan az 5-6-7...

Miért ültetik sokan az 5-6-7 hónapos babájukat, amíg az nem tud egyedül a négykézlábas kutyapózból magától leülni?

Figyelt kérdés
Miért?? Nem tudják, hogy ezzel megfosztják a mozgás jelentőségétől,a saját súlyuk felemelésétől, izmosodásától, az idegpályák szinkronizálásától a gyermeküket??? Titeket nem idegesít a sok önző anyuka, akik a saját kényelmük érdekében egész nap beültetik a gyereküket valahova, majd maximum 20 percet hagyják egész nap a földön fordulni-mászni a kisfiúkat, kislányukat??? Elképesztő milyen felelőtlen anyukák vannak! Mit lehet tenni ilyenkor? Bosszant, hogy több ilyen anyuka is van a környezetemben, sőt még családon belül is sajnos, és senki nem szól nekik! Pedig később tanulási problémái lesznek a gyereknek, dekoncentrált lesz, mert csecsemőkorban a jobb és bal agyféltekéjét nem sikerült összehangolnia az ültetés miatt!
2010. aug. 17. 18:30
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
Csak Alverde értette a kiírást! Köszönöm a válaszokat. Az egész napos ültetésről van szó, és ez jól kivehető a leírásban is. Az ültetés alatt pedig a kitámasztást vagy etetőszékbe való ültetést értettem. Akinek ez tetszik vagy épp csinálta gratulálok hozzá!!!
2010. aug. 18. 09:25
 12/56 anonim ***** válasza:
87%
Szerinted van olyan gyerek, aki képes egész nap a fenekén ülni, szülői akarat szerint? Nem hinném. Tényleg félre értettük a kérdést, de lehet, azért, mert nem tapasztaltunk olyat, ami téged felháborított. Ha vannak ilyenek, mint amit leírtál, az tényleg felháborító. De akkor sem tudom elhinni, hogy ekkora gyerekek nyugodtan tudnak ülni egész nap... :)
2010. aug. 18. 16:43
 13/56 A kérdező kommentje:

Sajnos 2-őt is ismerek! És mivel semmi közöm hozzá, nem szólok, de attól még mélyen felháborít, mert anya vagyok, és tudom, hogy ez nem tesz jót a baba kis agyának. Azt én sem értem, hogy miért nem hisztiznek a kisfiúk, mert az én fiam sem tudott volna egész nap el lenni egy ültő helyében. Bár ő sokat volt hason és nagyon korán csinált mindent ennek köszönhetően: 6 hónaposan már magától kutyapózból leült és mászott, sőt már 6,5 hósan felhúzta magát az ágyba kapaszkodva és oldalazgatott órákon át. A hozzátáplálást akkor kezdtem, hisz volt bőven tejem, így az etetőszélben már magát tartotta ügyesen. De amint bekapta azt a pár kanalat, máris kérte magát ki a földre, hogy tudjon tovább mászni, oldalazni. Nem tudtam volna ott tartani. Ezek a picik viszont eleve alig voltak földön, így nekik ez a természetes, hogy ültetve vannak a hintába, etetőszékbe, ágy sarkába.

Kíváncsi leszek a tanulási képességeikre majd...(és ne legyen igazam)

2010. aug. 18. 21:26
 14/56 anonim ***** válasza:
58%
Én mondjuk azt se értem, hogy te meg ott vagy velük minden nap, egész nap, hogy így tudod, hogy tényleg oda van szíjjazva a hordozóhoz, vagy a pihenőszékhez? Az én lányaim már 7 hónaposan mentek, visszafelé nézve pedig 6 hónaposa már másztak, tehát ekkor már fel is ültek maguktól. De azt el nem tudom képezlni, hogy egy baba hagyja magát egész napra beszíjjazva. Főleg egy fél éves baba, aki ekkora már fel akarja fedezni a világot! De ha te mondod...
2010. aug. 19. 21:45
 15/56 anonim ***** válasza:
34%

Abszolút egyetértek veled. Sajnos nekem is van ilyen ismerősöm, akinek a babája most 1 éves, és 3 hónapja még pihenőszéket vettek neki, mondván, milyen jól elnézelődik benne. Még 2 hete is eldőlt ülés közben, mert nem volt meg az egyensúlya, mivel mindig ültették, meg állították, hogy had ácsorogjon, mert azt szeretné!!!! Szegényke kb. 1 hónapja kúszik, most kezdi felfedezni a világot, mert eddig az volt a kényelmes, hogy leültették, meg beszíjazták a szobahintába, pihenőszékbe, hogy had nézelődjön.

Aki nem érti, hogy hogy is bírja a baba egész nap ültetve, egy helyben, annak mondom, hogy azok a kisgyerekek ezt szokták meg, nem tudják, milyen szabadon játszani, mászkálni.

Az én kisfiam is nagyon korán csinált mindent, imádott, és most is imád mozogni, sosem ültettem, állítottam, sétáltattam, nem igényelte, mert amikor már érett volt rá, megcsinálta maga. Mindig volt, ami motiválta a következő lépésre.

Amúgy szerintem tenni sok mindent nem lehet, én is célozgattam sokszor, hogy nem igazán tesz jót neki az ültetés, állítgatás, meg miért nem hagyják mozogni, de elbeszéltek mellette. Tehát, szerintem, aki meg van győződve arról, hogy jól csinálja, az abban a hitben is marad!

2010. aug. 19. 21:46
 16/56 anonim ***** válasza:

Na azért válasszuk szét a két dolgot.

Az, hogy ültetve van a gyerek egy dolog. Második lányom már 3 hónaposan úgy húzta fel magát, hogy nem tudtam másképp etetni sem, csak szinte ültetve-hogy ne ültessem???

Az, hogy nem hagyják a földön forogni, egy másik dolog. Ez valóban kényelem, hogy bevágom valahova a gyereket... na iylen nálunk nincs. Addig nincs a földön a gyerek (5 hós) amíg alszik, eszik, vagy sétálunk. Amúgy pörög kedvére..

2010. aug. 19. 22:02
 17/56 A kérdező kommentje:

Az egyik esetben rákérdeztem, hogy mennyit van a kisfiú a földön egész nap, és laza válasz:

"Fürdés előtt 20-25 perc elég neki!"

Na, szerintetek milyen arcot vágtam??? Inkább elfordultam...:(

2010. aug. 19. 22:11
 18/56 anonim ***** válasza:
49%
Én kislányomat kb. 6,5 hónapos korától ültettem, mivel tökéletesen, stabilan ült. Nem azt csináltam, amiről írsz, de mivel láttam, hogy stabilan ül, és szeret is ülve játszani a földön (mindig is a földön volt, játszószőnyegen és habtapin elég nagy területen), felültettem, ha azt kívánta. Sokáig azt csinálta, hogy ülésből hasra evickélte magát, és bekúszta a lakást, de nem tudott visszaülni, és akkor visított édesem, hogy ültessem vissza. Ettől függetlenül gyönyörűen megtanult mászni, és mászópózból felülni egyedül. Szóval, végülis Én is ültettem, mégis mindent megtanult. És azt egyszerűen Én sem tudom elképzelni, hogy egy ennyi idős gyerkőc nyugodtan megül sokáig egy etetőszékben, vagy pihenőszékben csak úgy. Ez most komoly?
2010. aug. 19. 22:12
 19/56 anonim ***** válasza:
48%
De, baromira tud idegesíteni, mert ha nem lennének ilyen esetek, nem kellene ennyit dolgoznom...
2010. aug. 19. 22:25
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam a válaszokat, mert kíváncsi voltam, ki, hogy reagál. Én nem ültettem a kisfiamat sosem, mindig hagytam szabadon játszani, a szomszéd kislányt meg folyton ültették, már 4 hónaposan(!!!) kompba tették és még sorolhatnám. A lényeg, hogy a szomszéd kislány már perfekt ül, néha álldogál kicsit, profin mászik, az én szabadon közlekedő kisfiam pedig folyamatosan forog, így eljut bárhová. Mostanában ültetem is, de pár percnél tovább nem ül meg egyedül, és már 8 hónapos. Úgyhogy én már kezdek aggódni, főleg, hogy itt olvasom, hogy már 3-6 hónapos babák profin ülnek... Az én példám szerint akkor a szabad mozgás biztosítása sem jó... Ja, és vagyok olyan lelketlen, hogy két hete az etetőszékbe is beleültetem, mert már végigsírta a hordozóban történő etetéseket.
2010. aug. 19. 23:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!