Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ültetik sokan az 5-6-7...

Miért ültetik sokan az 5-6-7 hónapos babájukat, amíg az nem tud egyedül a négykézlábas kutyapózból magától leülni?

Figyelt kérdés
Miért?? Nem tudják, hogy ezzel megfosztják a mozgás jelentőségétől,a saját súlyuk felemelésétől, izmosodásától, az idegpályák szinkronizálásától a gyermeküket??? Titeket nem idegesít a sok önző anyuka, akik a saját kényelmük érdekében egész nap beültetik a gyereküket valahova, majd maximum 20 percet hagyják egész nap a földön fordulni-mászni a kisfiúkat, kislányukat??? Elképesztő milyen felelőtlen anyukák vannak! Mit lehet tenni ilyenkor? Bosszant, hogy több ilyen anyuka is van a környezetemben, sőt még családon belül is sajnos, és senki nem szól nekik! Pedig később tanulási problémái lesznek a gyereknek, dekoncentrált lesz, mert csecsemőkorban a jobb és bal agyféltekéjét nem sikerült összehangolnia az ültetés miatt!
2010. aug. 17. 18:30
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:

Támaszték nélkül 10 hónaposan tudnak ülni ezen cikk szerint, de minden baba máshogy fejlődik. Az én babám is szabadon mozoghat a szőnyegen, ő is gurul-fordul minden felé, meg mintha már kúszni is próbál, igaz ő még 6,5 hónapos! Nekem csak annyit ül a kislányom amennyit ölben, hordozóban és a babakocsiban egy picit megemelve nézelődik! Egyik sem több napi 15-20 percnél!

[link]

2010. aug. 20. 00:50
 22/56 anonim ***** válasza:
63%

Ugye azt mondják, hogy a babakocsit 4 hónaptól meg lehet emelni egy fokozatban, ez olyan, hogy épphogy meg van emelve a feje. Ha abból a helyzetből felül a babám, az ültetésnek számít? A földről még nem ül fel magában, de nagyon pici segítséggel igen. És kitámasztás nélkül, nem dől el. Ezt szabad vagy nem?

De nem kötekedés képpen kérdezem, hogy aki annyira ellene van az ültetésnek, az 8-10 hónapos(mert ugye akörül ülnek fel maguktól)korukig fektetve vannak a babakocsiba??? Mert nekem azt senki ne mesélje be, hogy addig el van a baba úgy, mert szerintem tuti kivágja a hisztit.

2010. aug. 20. 09:12
 23/56 anonim ***** válasza:
30%
Nem akarartam eloszor valaszolni de muszaly vagyok. Az en fiam 18 honapos...3 hosan mar a pihenoszekben megemelve ette az almat...nehany percet a kompban toltott, 4 hosan ult, sot felhuzta magat allasba...8 hosan elindult, azota meg sem allt...a negykezlabazasbol felulest hat hosan tanulta meg, akkoriban el is kezdett kuszni...es en ultettem...mert gyulolt fekudni...es semmi de semmi baja!!!!
2010. aug. 20. 09:32
 24/56 anonim ***** válasza:
49%

Én erre csak annyit írnék,hogy a mi korosztályunkat (huszon/harminc év körüliek) ugye mindig ültettek a szüleink,mert az volt a menő, és akkoriban jött be a komp is!Mégis mi a statisztika: hogy túlon túl soka diplomás ebben a korosztályban!Nekem is van fizikából egy,és csodák csodájára nem másztam viszont 9 hósan magamtól mentem!De mindegy!

Amúgy van egy 8,5 hós kislányom akinél én is a mai irányelveket próbálom követni,és megadni neki a legjobbat!Ő is hamarabb játszott ülve mint fel tudodtt volna ülni,mert nyújtotta a kezét,hogy segítsek!és persze támasztás nélkül!De ő is hasizomból ült fel először,és üés

ből tanult meg négykézlábra állni!És hamarabb bírta magát állásba felhúzni (6,5 hósan)mint felülni!

Nem kötekedni akartam,de ilyen szemszögből is nézhetjük a dolgokat!

2010. aug. 20. 10:45
 25/56 anonim ***** válasza:
28%
Megint csupa szuperanyu szupergyereke... Jó hogy már nem azt írjátok, hogy úgy született a gyereketek, hogy járt, ült, sőt, már beszélt is...
2010. aug. 20. 11:12
 26/56 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem meg annyira mindegy, ha minden igaz lenne abból, amit híresztelnek, hogy ártalmas, akkor a társadalom 95 % rokkant lenne.

Én nem ültettem a gyereket, nem kompoztattam, nagyon sokáig mászott. Nem gondolom, hogy ügyesebb, okosabb lenne ettől a gyerekem. A genetika jobban belejátszik.

2010. aug. 20. 12:15
 27/56 anonim ***** válasza:
47%

Az utolsónál a pont!

Itt mindegyik csak azt szajkózza, hogy az ő gyereke mikor mit csinált. Abba nem gondoltatok bele, sok nagyokos, hogy nemcsak az ültetéstől lehet tanulásprobléma meg sok egyéb, hanem netán így örökli a géneket? Ha nem ülteted fel egy percre sem akkor is lehet még analfabéta az iskolában.

2010. aug. 20. 12:35
 28/56 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, de neked mi közöd ahhoz, hogy más hogy neveli a gyermekét? És mit akarsz csinálni? Ha extrém bántalmazást látsz, akkor jelentd a gyámhatóságnak, vagy hívj rendőrt, egyébként meg foglalkozz a magad dolgával!

Amúgy képzeld, hogy az én gyerekem 3 hónapos, és már most felhúzza magát hasizomból, és mióta megtanult fogni, azóta mindenbe belekapszkodik, és felül! Honnan tudod, hogy más gyereke mit tud? Azt képzeled, hogy csak az jó, ahogy te csinálod?

Végtelenül dühítenek az ilyen minden lében kanál, kontár emberek, akik állandóan a mások dolgával foglalkoznak, sőt, még nyilvános felhívásokat tesznek közé ismeretlenek ellen, csak mert nekik nem tetszik valami!

Szégyelld magad!

2010. aug. 20. 12:44
 29/56 anonim ***** válasza:
64%
12:44-es nalad a pont!!!!!
2010. aug. 20. 13:05
 30/56 anonim ***** válasza:
59%

Az időt, amit itt mások szapulásával töltessz,inkább a gyerekedre fordítanád. Engem is felháborít a "kérdésed".

Amúgy 4 hós babám imád ülni az ölemben de csak annyit, amennyi neki jól esik. a babakocsit meg fekve már nem is tűrte, ordított mert nem látott ki. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik.Ne háborogj, nem vagy te tenger!!

2010. aug. 20. 13:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!