Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudja sokáig szoptatni a...

Nem tudja sokáig szoptatni a gyerekét. Az rossz anya?

Figyelt kérdés

Egy kérdésnél egy "kedves" válaszoló igenis közölte velem,hogy egy 9,5hónapos babát illik szoptatni.

Én nem tudtam,csak 3,5hónapos koráig a kisfiam.Bántott,hogy nem sikerül,pedig szoptattam,fejtem.Ha elfáradt a kezem a fejéstöl meg a pumpálástól a férjem maszirozta.

Meghalt nagymamám,aki a mindenem volt amikor a kisfiam 6 hetes volt.És nem volt 8hetes mikor ugyan abban a temetöben álltunk,mert az unokatestvéremet temettük akivel felnöttem.Fejtem,sirtam,fejte,sirtam!

Miért kell ilyen gonosznak lenni,hogy itélkezünk a másik felett?

Köszönöm annak a "kedves" válaszolónak,hogy olyan sebeket tépett fel,amit ettöl függetlenül neki sem kivánok,hogy kapjon az élettöl!Jó napom lesz!

2010. aug. 15. 09:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én 5 hónapos koráig tudtam kizárólag anyatejjel etetni a babám, aztán nem fejlődött és tápot kellett neki adnom. Persze tettem itt fel kérdést, hogy segítsenek. Érdekes módon mindenki vissza tudta hozni a tejét, sőt olyan sok lett, hogy tejleadók lettek. Mikor mondtam, hogy már mindent megpróbáltam és mégis annyikat tud enni, mint egy pár napos újszülött, akkor is az volt, hogy nehogy adjak tápot, mert kb megölöm a gyereket. Tiszta zizi lettem, mint egy elmebeteg egész nap mérlegeltem a gyereket, aki persze üvöltött. A családdal összevesztem, mert próbáltak leállítani, de én csak azt éreztem, hogy mindenkinek megy a szoptatás rendesen, csak nekem nem. Aztán sok veszekedés (párommal) és sok sírás után beláttam, hogy ez így se nekem, se a gyerekemnek nem jó. Mióta túl vagyok ezen, teljesen nyugodt vagyok és a babám is, mert azóta 3x annyikat eszik tápból, mint amennyit a mellemből ki tudott szívni. És nekem ez a fontos, nem az, hogy nem tudtam 3 éves koráig szoptatni (ez szélsőség volt, de ugye ilyen is van...)
2010. aug. 15. 10:42
 12/24 anonim ***** válasza:
60%
Lehet, hogy most le leszek hurrogva de szerintem meg az sem rossz anya aki nem akar szoptatni barmi legyen az oka, nemhogy az aki szoptatna de nem tud. Miert lenne rossz anya az aki pl nem akar szoptatni? Attol meg szeretheti ugyanugy a gyereket. A szeretet nem ott kezdodik, hogy valaki anyatejen vagy tapszeren no fel. Szerintem ez az egesz tul van dramatizalva. En ismerek olyat aki 6 honaposan azt mondta, hogy nem szoptat tovabb es kesz, pedig volt teje ezerrel. Egyaltalan nem rossz anya, imadja a kislanyat, szinte naponta talkozunk vele a parkba. O igy dontott es kesz, eszembe nem jutott rolla, hogy emiatt rossz anya lenne vagy eszembe nem jutott volna gyozkodni ot, hogy ne tegye. Nyugodj meg kerdezo, nem vagy rossz anya.
2010. aug. 15. 11:03
 13/24 anonim ***** válasza:

Még anyóséknál vagyunk, délután megyünk haza. Atinak még mindig hőemelkedése van, és szegénynek iszonyatosan fáj az ínye. De már majdnem kint van a fogacska, holnapra szerintem teljesen áttöri az ínyt.

Egyébként hogy visszatérjek a témára, én még örülhetek, hogy 5 hónapos koráig tudtam neki adni anyatejet. A családban senki nem tudott szoptatni.

Ittam teát, szedtem homeós bogyót, masszíroztam, fejtem, a gyerkőc egész nap a mellemen lógott, mégsem lett több tejem. Ez szerintem pusztán genetika. Ha megszakadtam volna, sem tudtam volna tovább szoptatni, és ha nem adok neki tápszert, éhen halt volna.

Nekem tiszta a lelkiismeretem, megpróbáltam mindent, és jó anyának érzem magam. De különben sem attól lesz valaki jó anya, hogy 5 évig a mellén lóg a gyerek.

Szóval ne aggódj, az a lényeg, hogy a babád minden szeretetet és törődést, odafigyelést megkap Tőled, ettől vagy jó anya!!!

2010. aug. 15. 11:03
 14/24 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal,hogy nem ettöl lesz valaki jó anya.Ismerek olyat aki 2,5éves koráig szoptatta a kislányát.Van egy nagyobb fia is.Neki csak mintha a fia létezne!Ö a szent,a kislányt jóformán a nagymama neveli,mert anyuka most sem vitte a Balcsira a kislányt csak a fiát!Mondjuk ez durva.Ha a kislány mondta h.cici,akkor röförmedt,hogy haggyál mááááán!Mikor megunta a nyaggatást elökapta elöttünk egy "nesze ni" kiséretével.A párom csak kapkodta a levegöt a jelenet láttán.Tehát: itt a konkrét példa,hogy mennyire van köze a jó anyasághoz!
2010. aug. 15. 11:34
 15/24 A kérdező kommentje:
És még annyit erröl az anyukáról,hogy nem is titkolja,hogy a lányát nem szereti annyira mint a fiát!Ami a legdurvább,hogy ezt a kislány is tudja 5évesen és inkább megy a nagyival mindenhová akár hetekre is!
2010. aug. 15. 11:38
 16/24 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy "illik szoptatni"? Illik más éltébe nem belepofázni...

A szoptatás nem a jóanyaság mércéje, szerintem. Kíváncsi vagyok, hogy mit csinált volna az illető anyuka, ha neki megy el a teje 3 hónap után...

2010. aug. 15. 12:40
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nagyokosunk leirta mit kell csinálni: "fej,fejni".

Ja,hogy a növérével takarozik,mert lehet neki gyereke sincs,és azt sem tudja milyen fejni és szoptatni,az már más kérdés!

Mindegy is,már lenyugodtam.Azért ha idedugná a képét tudnék neki olyat irni,hogy a moderátorok nem csak a kérdést,de talán még az én regisztrációmat is törölnék!:)))

2010. aug. 15. 12:56
 18/24 anonim ***** válasza:

hu, de lerugnam a kedves valaszolo fejet. mar elnezest.

nem eleg hogy a csapbol es mindenhonnan az megy, hogy szoptatni de jo (tenyleg az, de az mas kerdes), friss anyaknal, akiknek amugy is labilis az idegrendszeruk, lelkiismeretfurdalast kelteni, hat..

tapasztalatbol beszelek, nekem egyaltalan nem szopizott a babam (rosszabb tortent, a korhazban azt mondtak milyen szepen eszik, kozben nem, nem mertek, kiszaradt, kovetkezo hete korhaz, cuclival etettek, stb, fejtem amig tudtam, de a stressztol elment a tej :(()

szoval poklok poklat eltem at ettol az elvtől, mire a ferjem ramszolt, hogy nem attol vagyok jo anya, hogy szoptatok, gondolkozzak..

es akkor leneztem a babamra, aki epp a hasamon aludt, es belenyugodtam.

remelem masoknak tobb eszuk lesz, es:

- nem stresszelik feleslegesen a kismamókat, minden anyuka a legjobb akar lenni, ez nem segit, akit meg nem erdekel, arról meg ugyis lepattan

- az erintettek vegyek tudomasul, hogy nem az a jo anya, aki szoptat, hanem aki magahoz kepest mindent megad. aki szoptatni is tud, szerencses, de ettol a masik kismama nem kevesebb.

etetes, bofiztetes, fejes, etetes bofiztetes, fejes, remelem mindenki felidezi, milyen nehez volt eloszor, nem kell nehezebbe tenni ilyen kedves beszolasokkal :((

2010. aug. 15. 13:05
 19/24 anonim ***** válasza:
ez a fejlerugás is elég érdekes.... :S
2010. aug. 15. 16:29
 20/24 anonim ***** válasza:

teljesen nyugodt emberke vagyok, de van nehany dolog, amire felmegy bennem a pumpa. sajnos ugy alakult, hogy ez a "aki nem szoptat, nem is anya" is ilyen.

de igazad van, eloben nem rugnam le a fejet, kisgyerek korom ota senkit sem utottem meg, de legszivesebben azt tennem annak ellenere, hogy rengeteg mindent kepes vagyok egyebkent elturni.

mondok masik peldat. "aki nem csaszarral szul, nem is szul, nem is anya", 12 orat vajudtam, termeszetesen szultem, elotte kulsoleg megforditottak a babam, mert betegesen feltem a csaszartol, de sose mondanek ilyet, egyszeruen ezek a dolgok mellékesek. mindenki adja a babajanak amit tud. nem osszehasonlitgatni kell, meg nezni, hogy a masiknak milye van, milye nincs, hanem orulni kell neki.

raadasul ezek a dolgok barkivel megeshetnek. es nagyon serulekenyek az anyukak szules utan (visszanezve en allandoan minden miatt bogtem, hipererzekeny voltam), es pont oket nem szabadna ilyenekkel húzni.

szoval bocsanat, de elojott belolem az anyatigris.

2010. aug. 15. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!