Hogyan lehet megakadályozni MÉG AZ ELEJÉN, hogy ne mellen aludjon el a gyerek?
Még cssk terhes vagyok. De ez a rengeteg ilyen kérdés, hogy hogyan lehet leszoktatni erről, sokszor 1 ÉVESNÉL idősebb gyereket!!!
Na hát én ezt nem fogom csinálni. Nem fogunk a gyerekkel eleve egy szobában sem aludni.
Hogyan lehet már az elején ezt megakadályozni? Illetve, akiknek a mellen alszik el a gyerek, mit rontanak el? Hogyan alakul ez ki?
Na, az apuka az önzőzéssel. Bakker.
Próbálja ki azokat a hetekig-hónapokig tartó időszakokat, amikor fél éjjel stabil oldalfekvésben fekszik, mert levehetetlen mellről a gyerek, és még esetleg fáj vagy hányingere is van közben a melle birizgálásától. Nem mindenkinek jó érzés ugyanis a szoptatás.
Meg hogy amíg szoptat, nincs libidója. Sem hormonálisan, sem lelkileg (20 percenként kel a gyerek, van olyan, amelyik 2 éves koráig - 2 ébredés között kivenni a cicit ha sikerül, aztán élvezni, hogy apuka akarná használni, mert nyilván a pár szeretne összebújni).
Sokan híznam is, van aki meg "elfogy".
Azért nem olyan könnyű ez ha olyan babát fogunk ki. Én ahogy írtam már, mellen altatok de ez már nem terhelés, mert kb 10 perc és utána átalalában végigalszik, de azért ne ítélkezzünk már.
Amúgy én is azt gondoltam terhesen, hogy szó se lehet ilyesmiről, ez alapján nem lehet megítélni valakit. Szegény sógornőm emlékszem, döbbenten kérdezte, hogy atyaég, a 4 honapos gyerekem még kel éjjel? Hát ő ezt nem fogja tűrni.
Fél évvel szült utánam egy sokkal nehezebb természetű, plusz cicifüggő babát, és egy zokszó nélkül, hatalmas szeretettel és türelemmel törődik vele.
Felesleges egy kismamát szekálni, cimkézni, amúgy is kismama, már csak azért se. Hadd próbáljon más módszereket gondolatban, amúgy én is be fogom próbálni a most születő másodiknál, hátha anyabarátabb baba lesz, ha nem, akkor persze majd tűrök még 2 évet 😂
Annyiban megvedem a kerdezot (az en babam 3 hos szoval igencsak friss a tapasztalatom😅), hogy nem tudja az ember elore elkepzelni milyen gyerekkel az elet. Nekem pl kistesom se volt, nem volt a kornyezetemben kisbaba. Erre az elso masfel honap hasfajassal telt, egy ideig jobb lett de most meg 0-24 pukizik. Mindig van valami raadasul mindenki aradozik milyen nyugodt cuki gyerek, tenyleg nem sir sokat sztem a napi sirasa olyan 15 perc az is este van mert nyugosebb addigra de ez is szakaszokban. En meg gyaszolom az eletem meg sajnalom magam mas meg orulne ennek. Ja es szoptatok. Ha nem aludna el mellen nyilvan hozzaszoknek, de tudod ki akarna felorakat szenvedni. Egy jo tanacsot fogadj meg, ha elso gyerek. Az elso 2 honapba koltozzetek be az agyba fizess elo netflixre. En vagy 5 sorit vegigneztem a gyerek
Meg total boldogan simult hozzam. Mar banom h allandoan attol paraztam hogy elkenyeztetem, mert nincs meg ennyire nyilt tudata. Most 3 hos es kevesebb cicit ker, felorat jatszik a pihenoszekeben, a jarokaban meg 20 percig elvan meg a szeke utan es mindezek utan szol hogy azert jelenjek mar meg en is a periferiajaban. Nem is kell a szobaban lennem. Mar rajottem hogy azert mert kiegyensulyozott. Minden szarral hivogattam a gyerekorvost es a vedonot akik 100x elmondtak hogy annyi a dolgom hogy ha keri szoptassam de nekem a korhazban is csak ennyit mondtak. 2 baratnom is olyan korhazat meg orvost fogott ki akiknek merniuk kellett szopi elott utan, volt aki 3 orankent csinalta es elapadt mindkettonek mar a teje. En szoptatasi tanacsadot is hivtam, az is jot tett a lelkemnek. Nem mondom hogy hallgass majd a belso megerzeseidre mert en is ezt kaptam es nem tudtan a felfokozott erzelmek kozott, inkabb azt mondom hogy magadra koncentralj mert tobbet ugyse tudsz tenni a babodert eleinte mint eteted kb. Es ennyi kell neki hogy melletted fekudjon es egyen. Ettol o total boldog 😅 en volt hogy ugy szoptattam hogy jatszottam kozbe a pcmen o meg elegedetten szopizott az olemben aztan bealudt 😅. Hidd el en is tulmisztifikaltam az egeszet, ha eleget hizik hetente akkor nincs baj. Most ugy nez ki nalunk hogy ha elalszik atrakom az agyaba, este 2x kel de 10 perc es visszaalszik. Az anyatej 5-6 ora mig kiurul a szervezetukbol de ha masik szobaban lenne az agya lehet fel se tunne hogy ehes mert almaban tomi a szajaba a kezet es hangosan cuppogtatja onnan tudom hogy mar ehes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!