Hogyan lehet megakadályozni MÉG AZ ELEJÉN, hogy ne mellen aludjon el a gyerek?
Még cssk terhes vagyok. De ez a rengeteg ilyen kérdés, hogy hogyan lehet leszoktatni erről, sokszor 1 ÉVESNÉL idősebb gyereket!!!
Na hát én ezt nem fogom csinálni. Nem fogunk a gyerekkel eleve egy szobában sem aludni.
Hogyan lehet már az elején ezt megakadályozni? Illetve, akiknek a mellen alszik el a gyerek, mit rontanak el? Hogyan alakul ez ki?
Semmit nem rontanak el. Egyszerűen válaszolnak a baba igényeire. Van aki ezt igényli, más baba meg mást.
Sokunknak volt sok elve, meg elképzelése hogy mit hogy fog csinálni szülőként. Ha működik az elképzelés az szuper, ha meg nem akkor meg kell találni azt a megoldást ami mindenkinek megfelelő.
Semmit nem rontanak el. A szopó mozdulatok és az anya közelsége ellazítják a babát, azért alszanak el mellen. Ez ellen nem lehet mit csinálni, maximum azt, hogy ha elaludt, felrázod, megvárod, amíg kimegy az álom a szeméből, és úgy teszed be a kiságyba, de ezt garantáltan nem fogod csinálni. Örülni fogsz, hogy így vagy úgy, de alszik végre.
Javaslom, hogy ezt a kérdésedet majd egy év múlva olvasd vissza, és figyeld meg, mennyi maradt a terhesen nagy magabiztosan hangoztatott elképzeléseidből.
Hát azért gondolom, nem minden anya így altatja a gyerekét.
Várom az ő válaszaikat!
Ja mert van aki cumisüvegeken altat vagy simizve. Ez attól is függ tudsz-e szoptatni meg milyen a gyerek temperamentuma.
Én is azt mondtam pl, hogy nem fog velem aludni. Aztán hazahoztuk és 4-5 éjszaka után kidőltem úgy hogy ő a hasamon aludt. Annyira jót aludtunk, hogy a rákövetkező hetekben, amíg igényelte, együtt aludtunk. Leszartam mit mondtam még gy.e.
Ez nem elrontás, hanem egy jó módszer az altatásra.
Több módon lehet próbálkozni az altatással, aztán meglátod, az adott babánál melyik működik.
Pl: ringatással altatás, cumi, babakocsiban tologatás, leteszed és simogatod, leteszed félálokban és várod hogy elaludjon valami dal vagy zene mellett, szoptatod de mielőtt elaludna áttérsz bármelyik fenti módszerre.
Elárulom neked, hogy aki nem így altatja, az sem csinált ellene különösebben semmit, egyszerűen nem alakult ki náluk ez a szokás, ennyi. Nagyon sokan eleve nem is szoptatnak, vagy csak rövid ideig, de náluk is szokott lenni valamilyen "pótlék" pl. cumi, vagy ritkábban cumisüvegen elalvás, és rengetegen közülük ringatva, ölben altatják a babájukat.
Ha egy baba valahogy el akar aludni, akkor ha a fejed tetejére állsz is, el fog. Ha ez neki a mellen van, akkor így jártál, a szemét csak nem fogod felpöckölni, hogy le ne csukódjon.
Nekem amúgy két gyerekem van, az egyik stabilan mellen alvós volt 1 éves koráig (bizony), a másik nem igazán kapott erre rá, ő a ringatást szerette, pedig szopott másfél évig. Egyikkel se csináltam semmi különöset direktben, így alakult.
Kérdező lepontozol mindenkit. De tulajdonképpen mit vársz majd egy babától, hogy ha álmos akkor kézfeltartással jelezze, te beviszed az ágyba, puszi és kimész az ajtón?
Tudod te hogy milyen kevés baba tud elaludni valamilyen fajta altatás nélkül? És bizony az altatási mód is időnként borulhat.
Hogy lehet megakadályozni?
Pl:
-nem szoptatod,
-vagy tömködöd a cumit a szájába (kockáztatva a cumizavart),
-átnyomod az apja kezébe, hogy altassa, ahogy tudja (egyébként nem elvetetendő: én pl: pont ezt csináltam az esti altatásnál, de nem azért hogy ne mellen aludjon el, hanem hogy a nagyobbnál csökkentsük a testvérféltékenységet),
-hotdozóban magadra kötöd (de ha míg elől hordozod, ugyanúgy cicizni akar majd).
Egyébként meg remek dolog szerintem a mellen altatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!