Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet megakadályozni...

Hogyan lehet megakadályozni MÉG AZ ELEJÉN, hogy ne mellen aludjon el a gyerek?

Figyelt kérdés

Még cssk terhes vagyok. De ez a rengeteg ilyen kérdés, hogy hogyan lehet leszoktatni erről, sokszor 1 ÉVESNÉL idősebb gyereket!!!

Na hát én ezt nem fogom csinálni. Nem fogunk a gyerekkel eleve egy szobában sem aludni.

Hogyan lehet már az elején ezt megakadályozni? Illetve, akiknek a mellen alszik el a gyerek, mit rontanak el? Hogyan alakul ez ki?

2020. nov. 29. 14:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
76%
19 vagyok: meg annyi hogy mindenkinek sikerul leszoktatnia. Tobb honapos kenyelmes altatas vs max 1 honapos szenvedos altatas. De inkabb azt olvasom napok alatt megoldodik 🤷‍♀️
2020. nov. 29. 17:48
 22/32 anonim ***** válasza:
81%

Bár nem értek egyet a hozzaallasoddal kérdező, de ha semmiképpen sem akarod, hogy mellen aludjon el, akkor az első hetek után (ekkor még csak eszik alszik szinte szóval elkerülhetetlen hogy bealudjon közbe), kezdd el azt, hogy ébredés után eteted meg, utána játszotok, és mikor fárad akkor máshogy próbálod altatni, pl csak ugy leteszed és cumi, ringatás, zene vagy bármi ami nektek bejon (de csak olyat érdemes próbálni amit hosszú távon is csinálnál,a ringatás pl fárasztó lehet már egy 6kg+ gyereknél).

Szerintem ezek semmivel sem jobb módszerek, mintha evés közben szépen nyugodtan elalszik. De ha megszokja hogy nem mellen alszik el, az elválasztás majd lehet hogy tényleg könnyebb lesz,ez az előnye.

2020. nov. 29. 19:15
 23/32 anonim ***** válasza:
88%
Majd amikor elalszik az a gyerek es meg se mersz moccanni, nehogy felebredjen, nem fogod te felkelteni, hogy mashogy aludjon el🤣🤣 nezel ki a fejedbol es orulsz, h csend van. Ezek a kijelentesek par honap mulva nagyon viccesnek fognak tunni🤣
2020. nov. 29. 20:56
 24/32 A kérdező kommentje:

Nem akarok bizonygatni semmit, de az élet úgy hozta, hogy egy 3 hetes újszülöttet kellett ellátnom (igen, altatni is napi szinten) gyakorlatilag a mai napig (6 éves) nevelem én is. Csak ott adott volt, mert tápszeres volt a baba.

Szóval tudom milyen gyerekkel élni, gyereket nevelni. Csak ennél a gyereknél kimaradt a szoptatás.

2020. nov. 29. 21:03
 25/32 anonim ***** válasza:
58%

Áh, pedig a babázás egyik legszebb mozzanata, amikor a kicsi megnyugszik rajtad. Érzed, ahogy az aprócska test egyre jobban ellazul és hozzád simul. Végül tejcseppes szájjal sóhajt egy nagyot, teljesen elernyed és békésen szuszog a kezedben.

De ha nem akarod mellen altatni, akkor nem altatod mellen. Egyszerűen beteszed a kiságyba és várod, hogy végkimerülésig és/vagy hányásig ordítson. Ezt párszor eljátszod vele, utána már nem fog "hívni", mert tudni fogja, hogy nem számíthat rád.

2020. nov. 29. 21:16
 26/32 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, nem is kell bizonygatni semmit, mert az hogy volt már egy baba a közeledben az semmit nem jelent. Ha olyan babát dob a gép aki nem nyöszörög hanem rögtön üvölt ha valami baja van és nehezen megnyugtatható akkor bizony nagy áldás ha van tej és szeret szopizás közben elaludni.

Nekem sajnos nem volt sokáig tejem, de addig volt jó dolgom amíg volt. Sokat sírós, hasfájós volt a fiam és onnantól hogy nem volt tejem egy rémálom volt az összes altatás.

2020. nov. 29. 21:23
 27/32 A kérdező kommentje:
Nyilván tudom, hogy minden gyerek más. Csak azt akartam mondani, hogy tudom mivel jár egy gyerek. Vannak lemondások, rugalmasnak kell lenni, ez biztos. Alapelvek lehetnek, és vannak. Nekem ilyen az is, hogy nem fogunk egy szobában aludni. Vettünk egy kanapét a baba szobába, inkább mi megyünk majd át, ha nagyon muszáj, de nem őt hozzuk át. Erre gondolok. Rugalmasság elvek mentén. Remélem az altatás is ilyen lesz, mert kaptam jó tippeket.
2020. nov. 29. 21:31
 28/32 Derjaderja ***** válasza:
60%

De a mellen altatás meg az egy szobában alvás két külön dolog.

Persze ha 20 percenkent kell visszaaltatni, mellen vagy bárhogy, akkor az ő szobájában alszol vele majd egy szobában. Amivel amúgy nincs baj, ha nekünk lett volna gyerekszobának való helyiség, én is így csináltam volna, de csak akkor lesz, ha már elég nagyok, hogy fent aludjanak egyedül.

2020. nov. 29. 22:11
 29/32 anonim ***** válasza:
38%

Mennyi arrogáns önző nő van. Örülök, hogy a feleségem nem ilyen.

Hogy mondhatsz olyat, hogy 'ezt te nem fogod csinálni'.Csináltattál magadnak egy gyereket,akinek vannak igényei és ehhez igazodnotok kell. Mert ti akartatok gyereket.

Van amiről le lehet és le is kell szoktatni, a szoptatással kapcsolatos dolgokat pont nem. Nem is fogod tudni erőltetni.

Vagy milyen választ vársz? Ne szoptasd? Keltsd majd fel? Egyen inkább tápszert?

Istenem.. Remélem nem leszel ilyen önző, szegény kicsi.

Ha fáradt evés közben el fog aludni, főleg az első hónapokban. Örülni fogsz te annak is, hogy így vagy úgy, de elalszik.

Nem is tudom abban mi a rossz. Eteted, ha eleget evett evés közben elalszik, le rakod és mész a dolgodra..

Legalábbis itthon mindig így volt, sose panaszkodott a feleségem se, az ismerősöknek se okozott gondot.

2020. nov. 30. 01:13
 30/32 anonim ***** válasza:
50%

#29 Szerintem a kérdező inkább attól tart, hogy a mellen altatás ki fog tolódni a gyerek 1-2 éves koráig, vagy még tovább. Az meg azért lássuk be, hogy embert próbáló, logisztikai horror, ha éveken át csak az anya melle tudja megnyugtatni a kicsit. Ezért szeretné már rögtön az elejétől másra szoktatni a kicsit.

Ezzel együtt ez szerintem nem működik. Én azt gondolom, hogy akkor fog leszokni a kicsi a mellen alvásról, ha elég érett lesz hozzá.

Az meg semmit sem jelent, ha valaki terhesen kijelenti, hogy ő mit hogy fog csinálni. Nyilván megpróbja az ember megvalósítani az elképzeléseit, aztán vagy sikerül vagy nem. De ezt majd úgyis meglátja a kérdező, ha oda kerül.

2020. nov. 30. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!