Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Valamilyen gumi lepedőt...

Valamilyen gumi lepedőt keresek, ami megakadályozza, hogy ha bepisil a gyerek, akkor átnedvesedjen az ágy. Hol lehet ilyet kapni? Vagy házilag készíteni?

Figyelt kérdés

Idén nálunk lesz a karácsonyi ebéd. A sógornőm gyerekeinél még előfordul, hogy időnként bepisilnek, de már nem hordanak pelenkát.

Ebéd után a hálószobánknak fogjuk őket lefektetni és szeretnék biztosra menni.

Esetleg házilag helyettesíthető valamivel szerintetek ilyen lepedő?

Előre is köszönöm szépen a tippeket.

2015. dec. 7. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:

sok helyen lehet kapni, de egyszeri dolog miatt én nem fektetnék be erre. nekünk 160x80-as van, az 4000.-ba került a gyógyászati segédeszköz boltba. nyilván neked nem gyerekágyra kéne, így akár dupla annyiba is kerül.

ez tulajdonképpen egy vízhatlan anyag, így a matrac nem lesz pisis, de nem szívja be, volt nekünk, hogy a parketta is pisis lett, mert a lepedő nem szívta be az összeset, és lecsorgott :) szóval ilyen anyagot keress, mondjuk 2-3 szemeteszsákot szétvágsz és ráteszel 2 lepedőt, így talán nem annyira hangosan csörög. vagy ha van vendégpaplan, akkor azt alájuk tenni, azt ki tudod mosni és beszív 1 adag pisit :)

2015. dec. 7. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:
gyógyászati boltban, gyógyszertárban lehet kapni vízhatlan matracvédő lepedőt. Párszáz forint. A net is tele van velük.
2015. dec. 7. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Kétféle lehetőség van. Ez egyik az a nejlon lepedő, amit a normál lepedő alá terítesz, és nem fog átázni. Egyszer vettem a gyógyszertárban, de vacak vékony anyag volt, el is szakadt. Aztán vettem egyet bababoltban is, az inkább az esőkabát anyagára hasonlított, azóta ezt használom a nagy ágyban 90*200. A babaágyba pedig interneten rendeltem olyan lepedőt, aminek az egyik fele flotír, az alja pedig nejlon anyagból van. Teszveszen rendeltem, és méretre varrták meg. Azóta már bababoltban is vettem hasonlót, de az csak simán téglalap alakú (ugyanabból az anyagból), és van 4 gumi a sarkán, amivel rögzíteni lehet. Bármelyik bababoltban kapható szerintem.
2015. dec. 7. 15:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha csak átmenetileg kell, akkor valóban jó a párszáz forintos nylon lepedő. Auchanban is lehet kapni, ha jól emlékszem max. egy ezres.
2015. dec. 7. 15:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Mikor az én gyerekeim voltak így, és máshol aludtunk, vittem magammal az itthoni matracvédőt (egyik oldala vízálló anyag, másik oldala frottír). Kérdezd meg sógornődet, Neki van-e ilyen, ha igen, akkor vigye el hozzátok. Ha nincs, akkor pedig egyszeri alkalomra szinte bármi jó, egy nagyobb szemeteszsák vagy egy esőkabát is, vagy - ahogy előttem írták - párszáz forintért lehet kapni ilyesmit.
2015. dec. 7. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:
vannak ilyen vízhatlan lepedők,én vaterán rendeltem, 4db új volt szállítással négyezer valamennyi (mondjuk azok 60x120-asok voltak )
2015. dec. 7. 15:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Jysk-be is lehet kapni felnőtt méretű matacvédőt, felül frottír de nem engedi át a nedvességet!
2015. dec. 7. 21:46
 8/9 anonim válasza:
Mi azt a neylont használtuk, ami rá volt húzva, mikor vásároltuk. Rá egy sima lepedő, hogy ne csorogjon le.
2015. dec. 9. 13:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Végül egy gyógyászati segédeszköz boltban találtam egy megfelelő méretű lepedőt 1400 Ft-ért.

2015. dec. 16. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!