Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy ha nem bizonyos...

Félek, hogy ha nem bizonyos nemű lesz a babám, nem fogom szeretni. Van még, aki így érzett?

Figyelt kérdés

Igen, rossz anya leszek, minek vállalok így gyereket, stb, fussuk le itt a kötelező köröket.

Szóval: világéletemben kislányokat szerettem volna. Nem tudom pontosan, mi az oka, talán az, hogy nekem borzasztó anyám volt (nem is tartjuk a kapcsolatot) és vàgytam rá, hogy átélhessem azt az igazi anya-lánya kapcsolatot, legalábbis a környezetemben is azt látom, hogy egy anyának mindig bizalmasabb a kapcsolata a lányával, mint a fiával. A kislányokat valahogy sokkal aranyosabbnak találom, közelebb állok hozzájuk, úgy érzem, velük klasszabb dolgokat lehet csinálni, mint a kisfiúkkal, egyáltalán nem tudom magam fiús anyukaként elképzelni.

Nincs bennem semmi vágy fiúgyermek iránt. A férjem szintén kislányt szeretne.

Nos, most kisbabát várok és próbálok alapból úgy kiindulni, hogy fiú lesz, akkor nem "csalódhatok", de úgy érzem, mikor fiúként gondolok rá, nem várom öt annyira.

Lelkismeretfurdalásom van miatta, nem tudom, hogy változtathatnék a hozzáállásomon. Igyekszem arra összpontosítani, hogy a lényeg az egészség.

Volt még valaki így? Átkattan végül az agyatok?

2020. okt. 2. 18:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

3 ez most valami rossz vicc?

Bár vannak közöttük nehéz esetek, rossz természetűek, de neveléssel lehet finomítani rajtuk

Jezusom 🤦🏼‍♂️ Mert a lányok között nincs? Azok mind angyalok? Elvileg te is lány vagy de ahhoz képest elég korlátolt.

2020. okt. 2. 21:31
 12/33 anonim ***** válasza:
68%
Én is világéletemben lányt akartam. Elsőnek az is lett. A második terhességemnél 100%-ig biztos voltam benne, hogy megint lány lesz. 18. hetes uh-n megtudtam, hogy fiú. Totál elkeseredtem, sírtam is, és persze emiatt nagyon lelkifurim volt. Ez kB 2 hétig eltartott, utána elfogadtam, hogy fiam lesz. Mikor megszületett (9,5 éve) persze azonnal szerelem volt első látásra, imádom az első pillanattól kezdve csakúgy, mint a nővérét. A legjobb dolog, ami velem történhetett, hogy ők ketten megszülettek. Hidd el, tök mindegy a neme. 🙂
2020. okt. 2. 22:18
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Pedig egy anya és fia között pont, hogy híresen bensőséges kapcsolat szokott lenni. Hárman vagyunk testvérek, ketten lányok. Anyám minket is nagyon szeret, velünk beszéli meg a csajos dolgokat, de a bátyám neki... 😂🙈 az egyetlen kisfia marad. Sosem voltunk féltékenyek, de ez tény.

Amúgy én is úgy voltam mint te. Elképzelni nem tudtam h nekem fiam legyen. Vagyis de, úgy ha mellette van legalább egy lányom. Úgy éreztem hogy lány gyerek nélkül nem lehet teljes az életem. Aztán barátnőmnek fia lett. Láttam ahogy a kapcsolatuk a születéstől alakul és akkor azt éreztem, hogy egy kisfiú pont akkora áldás, mint egy lány.

Egy fiam van, és most akarunk majd másodikat vállalni. Most már egyáltalán nem érdekel mi lesz, talán most már egy kicsivel jobban fiúnak örülnék:)

Szerintem ha kiderül, hogy fiú, tudatosan figyelj, vegyél észre jó dolgokat, amit egy fiú gyermekkel átélhetsz. Ez sokat segít. De amúgy ja, amikor megszületik kb mindegy lesz onnantól. Azon ne izgulj, hogy majd állsz a kiságy felett és sírsz, hogy miért nem lány 😃

2020. okt. 2. 22:22
 14/33 anonim ***** válasza:
70%
Én is mindig lányokat akartam. Egyszerűen úgy éreztem, hogy egy fiú nem lehet olyan cuki, az más, egy kislányt sokkal jobban tudnék szeretni. Az első gyerek lány lett, öröm-boldogság. A második viszont fiú, már a kombinált teszten mondták. Hát, úgy fél percig meg voltam döbbenve, aztán jött 'az én kisfiam' érzés, és semmi bajom nem volt a helyzettel, sőt, örülni kezdtem neki, hogy így alakult. Már 21 hónapos a kisfiam, nagyon-nagyon szeretem, és csak röhögök magamon, hogy mennyire be voltam fosva, hogy mi lesz, ha fiú. Semmi, mert az enyém, ugyanúgy imádom, mint a lányomat :)
2020. okt. 2. 22:59
 15/33 anonim ***** válasza:
24%
Èn komolyan nem tudom mi ez, hogy majdnem mindenki lányt akar... Legtöbbször olyan indokkal, hogy cukin lehet felöltöztetni🤦‍♀️ Szerintem nektek játèkbaba kellene, akivel aztán egész nap lehet “cukiskodni”.
2020. okt. 2. 23:05
 16/33 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem neked meg wc vizet kellene igyál.
2020. okt. 2. 23:26
 17/33 anonim ***** válasza:
60%

fú... próbálok őszintének lenni...

szóval, én mindig igyekeztem a "mindegy, csak egészséges legyen" szlogent hangoztatni. De sosem mertem kimondani, hogy fiút akarok, csak fiút.

Emlékszem, hogy ültem a dokinál, uh-ra várva, és ott volt egy tündéri, okos kislány, és vele barátkoztam, beszélgettem, és arra gondoltam, hogy ő egy igazi tündér, milyen boldogok lennénk egy ilyen kislánnyal. - vagyis ezzel biztattam magam. És a kislány tényleg egy tündér volt.

Aztán bementem, és a doki mondta, hogy ikerfiúk jönnek. - ez volt életem legcsodálatosabb pillanata. Vettem egy világoskék és egy sötétkék rugit, kitettem őket az ágyra és csak néztem őket. Mélységesen hálás voltam, azt éreztem, ez az életem csúcsa.

Aztán jött a kistesó. Mindenki lányt várt, mondván, hogy van már két fiú - na, én nem. Megint azt éreztem, hogy legyen kisfiú... és amikor megláttam uh-on a kukacát, akkor meg arra gondoltam, hogy minden álmom teljesült.

Most itt alszik a három kisherceg, életem örömei.

Nem tudom, milyen lenne kislánnyal. De az tuti, hogy minden úgy lesz mindenkivel, ahogy lennie kell... tudom, ez közhelyes... de hidd el, mélységesen szeretni fogod a babádat!

2020. okt. 3. 00:49
 18/33 anonim ***** válasza:
18%
16-os, köszönöm, de ezt átengedem az olyan intelligenciájúnak, mint amilyen te is vagy😉
2020. okt. 3. 06:53
 19/33 anonim ***** válasza:
Nekünk van már egy 2 éves lányunk. Valahogy másodjára is kislányt képzeltünk el, mert olyan lányos szülőknek gondoltuk magunkat. A 12 hetes uhn is azt mondták, hogy lány lesz. Majd megérkezett a genetikai kockázatbecslés, olyan eredménnyel ami miatt további vizsgálatokra kellett mennünk. A genetikai ultrahangon derült ki, hogy makk egészséges kisfiunk lesz. Sosem éreztem még akkora boldogságot, a másodperc törtrésze alatt szerettem bele a gondolatba hogy fiunk lesz, és egészséges! Hirtelen értelmet nyert az oly sokszor hallott :mindegy csak egészséges legyen mondat.Imádom a fiamat, el sem tudom képzelni hogy valamikor is azz gondoltuk hogy 2 lányunk lesz. Ez így lett tökéletes
2020. okt. 4. 23:59
 20/33 A kérdező kommentje:

Kisfiú lesz.

Bevallom, most picit le vagyunk törve, de megpróbálok pozitívan állni hozza.

2020. okt. 5. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!