Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki otthon akar (csak...

Mindenki otthon akar (csak gyermekneveléssel foglalkozva) 2-3 évig?

Figyelt kérdés

Én alig várom, hogy dolgozhassak. Hiányzik a munka. Nagyon vártuk a babát és imádjuk, egy kis tündér, csoda nézni és segíteni a fejlődését szinte napról napra. 9 hónapos lesz a lányom, mikor home officeból elkezdem újra (olyan a munkám, hogy lehet bármennyit).

A nagyobbik gyerekekkel anno sokat voltam otthon, muszájból. Nem élveztem azt, hogy kizárólag ebből áll az életem. Elsőre 3 évet, másodszorra 2 évet otthon voltam, de mindenfélét kerestem, hogy valahogy az agyam túlélje, tanfolyam, nyelvtanulás, próbáltam netes munkát, stb.

Most sokkal teljesebb lesz, hogy mind együtt vagyunk (ha homeschool lesz újra, akkor pláne), de mindenkinek van más dolga is, mint a baba. Beosztjuk a feladatokat és mindenki részt vesz az örömben, amit ő jelent. Úgy nő majd, hogy senki nem marad ki,le, mindenkit egyformán láthat ő is.

Anyagilag is sokkal jobban járunk így, ami azt jelenti, nem kell szüneteltetni a spórolást sem. Van egy elég nagy keret, amiből havonta bármit csinálhatunk, de mellette spórolunk is, hitel visszatörlesztésre és a jövőre is teszünk el. Amíg csak GYED vagy GYES van, ez nem menne és sokat számít.

Nekem ez a véleményem, így jó nekem.

Az, aki csak meghallja, fogja a fejét. Rossz anya vagyok, nemtörődöm vagyok, minek szültem. Aki értelmesnek tűnt, annak ezt elmondtam, de ezután is pislogott. Azok kivételek, akik külföldön élnek.

Itt ennyire ez a beidegződés, hogy 2 év kizárólagos gyermeknevelés kell?

2020. aug. 20. 07:35
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
60%

De neked sikerült, azért írod bele minden kommentedbe.

Amúgy meg a 32es is alátámasztja, hogy ez egy létező előítélet, hogy aki otthon marad évekig, csak az foglalkozik a gyerekével. Gondoljátok csak így, leszarom.

Amúgy se tudom, ki ad egy olyan nő véleményére, aki deklaráltan nem jár fodrászhoz, és erre még büszke is.

2020. aug. 20. 13:23
 42/55 Derjaderja ***** válasza:
75%
Kicsit kevered a dolgokat, mert a fodrászt én írtam, és nem is azt, hogy nem jarok, hanem hogy nincs frizurám (3 havonta járok igazíttatni es vagatni), aki meg azt írtam, hogy nem tettem félre és magam is a 32-es kritikusai között voltam.
2020. aug. 20. 13:33
 43/55 anonim ***** válasza:
67%
Akkor sorry. Nem lapoztam vissza. Visszavonom.
2020. aug. 20. 13:38
 44/55 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, ezek a cicaharcok és a végén sikerül eljutni odáig, hogy KI HOGY JÁR fodrászhoz, komolyan, ilyenkor azert nem csodálkozom, hogy sokszor a nőket kiröhögik csak kár, hogy így a normálisabb is kap, akinek kvara mindegy, ki jár fodrászhoz...
2020. aug. 20. 13:43
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
41 nem tudom feltűnt e, hogy minden kommentemben kifejtem, hogy minden élethelyzet más. Igen, beleírtam az enyémet és szembeállítottam másikakkal, amik szinten rendben vannak. Te meg nem tudom, miért kötöttél belem. Nem azt írtam, hogy bibibiiii és aki ezt a szintet nem hozza az béna. Pont az ellenkezőjét. Vagy most aki többször leírta, hogy csak a GYED van nekik, abba is bele kell kötni vagy csak en szúrom a szemed? Pont erről szólt az összes kommentem majdnem. A felesleges kötekedésről.
2020. aug. 20. 13:46
 46/55 Derjaderja ***** válasza:
73%

Az anyák többsége súlyos krónikus elismerés hiányban szenved szerintem, meg attól, hogy a környezete túlkritizálja.

Emiatt mindenki 200%-ra akarja igazolni önmagát.

Meg el akarja mondani a mondókàját, amire senki nem kiváncsi, mert mindenki csak a magáét mondja, mert otthon nem érdekel senkit, csak legyen kész az ebéd, uptodate a házipatika, érett a házipari, elégedett a főnök az anyós meg a szomszéd néni stb.

Ahogy tapasztalom, a férfiak megint nem érdeklődnek az ilyen ideológiai viták után, ki ezért ki azért nem.

Az én parom pl túl jóarc hozzá, mert annak is örül, ha finom lesz a házilekvár, meg annak is, ha boltit veszünk, hogy ne kelljen vele bajlódni.

2020. aug. 20. 13:52
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

46-os tökre igazad van, de az utolsó bekezdésben neked is sikerült bezzegelned, hogy neked milyen kvajo férjed van :D

Ha csak a nők fele képes lenne anélkül társalogni, hogy ilyeneket belefűzzön a mondandójába, már előrébb lenne minden ilyen beszélgetés.

2020. aug. 20. 14:04
 48/55 Derjaderja ***** válasza:

Nem akartam pedig bezzegelni, én ezt néha jól, néha rosszul élem meg, mert ez azzal is jár, hogy semmihez kb nem szól hozzá, nem olvassa el pl a hozzátàplálas irányzatokat, hanem kb foglaljam össze hogy akkor mit adunk a gyereknek.

Nem papucs amúgy, ezt ő inkább úgy érzi, hogy rám bízza, vagy hogy a lényeg, hogy jó legyen, de ez amúgy stresszel, mert korábban megszoktam, hogy véleményezik a munkámat, most meg olyan súlytalannak érzem, túlzottan belső kontrollosnak kell lennem. Ha emiatt feszkó van, azt viszont már nem szereti.

2020. aug. 20. 14:19
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de amikor a külvilág felé úgy interpretálod, hogy ő milyen jó arc, lehet, hogy egy olyan kismama olvassa, akit meg ebben a hónapban már negyedjére csalt meg a férje a szőke titkárnővel, és amikor szembesül mások vélt vagy valós boldogságával akkor beír vmi olyat, amitől meg ő érzi magát jobban.

És itt mennek tönkre ezek a beszélgetések és viták, mert az egész átcsap abba, hogy kinek van jobb élete/gyereke/férje/anyósa/teste/helyettesitsbebarmit. Szóval ezt kellene már elengedni és a témánál maradni ilyen kérdéseknél.

2020. aug. 20. 14:25
 50/55 Derjaderja ***** válasza:
Igen, ebben lehet igazad. Amúgy gondolkoztam is, hogy ezt a szót használjam-e és így leegyszerűsítsem-e a lekvárra, csak nem akartam túl hosszan írni, és ez is egy zsákutca az ilyen anonim beszélgetésben, hogy ha röviden írsz, sarkos, ha hosszan, hosszú. Ha általanositasz, vmi közhely lesz belőle (pl "a gyerekemmel akarok lenni, azért szültem", ha példát írsz az nem tükrözi a helyzet teljes komplexitását 😂
2020. aug. 20. 14:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!