Mindenki méri a babája súlyát otthon? Nem elég csak havonta a védőnőnél?
Csak azért kérdezem, mert az első babám tápszeres volt és így mindig tudtam pontosan, hogy mennyit evett és nem aggódtam a súlya miatt. De a januárban születendő babámat már remélem tudom majd szoptatni. És akkor szerintem izgulni fogok, hogy eleget evett- e és jól hízik-e. Kölcsönözzek mérleget? Vagy úgyis rájövök, ha nem gyarapodik rendesen? Pl sír, mert éhes maradt szoptatás után? A védőnőhöz lehetne menni gyakrabban is méretkőzni, de az olyan kinlódás- a sok öltözködés miatt.
És aki méri az milyen gyakran és mennyi idős koráig?
Nem mértem itthon.Az első pár hónapban hetente jártunk védőnőhöz.Mostmár havonta 1x megyünk több mint fél éve(1 éves a lányom).Anyatejes volt ,4 hónaposan kezdtünk hozzáenni(10 hónapig szopizott)akkor mértük egy rövid ideig itthon,de akkor is csak hetente.
Te tudod,mennyire vagy "pánikolós",idegeskedő zípus.Nekem a védőnő,kifejezetten nem ajánlotta.
Én amíg csak anyatejes volt, szinte mindenn etetéskor mértem.
1 éves koráig pedig vasárnap este, fürdés előtt volt súlymérés. Azóta minden hónapban egyszer mérem.
Én mérem. Minden szopi előtt és után. Súlymérés minden pénteken (akkor született) illetve hónapfordulóján van. 5 hónapos elmúlt.
Hogy miért mérem? Mert nem vagyok normális. :))
Nem egy jóevő baba és én sem vagyok egy "jótejelő ősanya".
Nem tudom, nem tudtam érzékelni, hogy mennyit evett. Így vagyok nyugodt, de tudom, hogy nem normális ez így. :)
Hetente (minig vasárnap, mivel vasárnap születte, pont ma 8 hóanpja), egy éves koráig fogom és írom a babakönyvbe.
Fiamnál is így csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!