Mindenki otthon akar (csak gyermekneveléssel foglalkozva) 2-3 évig?
Én alig várom, hogy dolgozhassak. Hiányzik a munka. Nagyon vártuk a babát és imádjuk, egy kis tündér, csoda nézni és segíteni a fejlődését szinte napról napra. 9 hónapos lesz a lányom, mikor home officeból elkezdem újra (olyan a munkám, hogy lehet bármennyit).
A nagyobbik gyerekekkel anno sokat voltam otthon, muszájból. Nem élveztem azt, hogy kizárólag ebből áll az életem. Elsőre 3 évet, másodszorra 2 évet otthon voltam, de mindenfélét kerestem, hogy valahogy az agyam túlélje, tanfolyam, nyelvtanulás, próbáltam netes munkát, stb.
Most sokkal teljesebb lesz, hogy mind együtt vagyunk (ha homeschool lesz újra, akkor pláne), de mindenkinek van más dolga is, mint a baba. Beosztjuk a feladatokat és mindenki részt vesz az örömben, amit ő jelent. Úgy nő majd, hogy senki nem marad ki,le, mindenkit egyformán láthat ő is.
Anyagilag is sokkal jobban járunk így, ami azt jelenti, nem kell szüneteltetni a spórolást sem. Van egy elég nagy keret, amiből havonta bármit csinálhatunk, de mellette spórolunk is, hitel visszatörlesztésre és a jövőre is teszünk el. Amíg csak GYED vagy GYES van, ez nem menne és sokat számít.
Nekem ez a véleményem, így jó nekem.
Az, aki csak meghallja, fogja a fejét. Rossz anya vagyok, nemtörődöm vagyok, minek szültem. Aki értelmesnek tűnt, annak ezt elmondtam, de ezután is pislogott. Azok kivételek, akik külföldön élnek.
Itt ennyire ez a beidegződés, hogy 2 év kizárólagos gyermeknevelés kell?
Szerintem ez összetett kérdés. Az is pl fontos, hogy sok ember annyira magas óraszámban dolgozik, esetleg utazással, amit tényleg alig lehet összeegyeztetni gyerekkel.
Ez van pl nálunk is. Én a munkàmnam otthon végezhető részeiből (oktatás, kutatás) sokat visszavettem 2 hónapos korától, de ezek időben kötetlenek.
De van egy olyan része, ami vàltott műszak, havi kb 250 óra, teljesen bizonytalan, hogy 5-kor vagy 7-kor végzek, az utolsó pillanatig befuthat vmi, ami miatt később, mindez 1,5 óra bkv tőlünk.
Tehát onnantól, hogy visszamegyek, nyilván elszáll itthon minden, a gyerekeket csak baby sitter tudja elhozni, esetleg reggel elvinni is, a házat se tudom, hogy fogjuk ellátni stb. Párom is magas óraszámban váltott műszakol, anno amíg mindketten dolgoztunk, gyakran napokig csak kvázi elmenni-hazajönni láttuk egymást és fél ev is eltelt egyetlen olyan nap nélül, amikor mindketten otthon ébredtünk és mindketten otthon feküdtünk le este.
Szóval egy 4 órás melót 10 percre innen örömmel visszavennék, de ilyen körülmények között én is 2 évet maradok, a kollégáim közül sokan hármat.
Pedig én is már azóta, hogy a szülés előtt itthon maradtam, minden reggel úgy ébredek, hogy hiànyzik a munkahelyem és a többiek.
17
Inkabb hozzaszoktak egy eletszinvonalhoz, amihez a 169 ezer ft édeskevés. Attól mert még valaki jól keres, nem azt jelenti, hogy sokat is tud félretenni.
És az csak jövőre lesz, hogy a csed több mint a fizetés.
600 ezret keresek, a csedem is 500 felett volt, ahhoz képest a 170 gyed az elég harmatos. Aki 200 nettót keres, annak 50nel csökken (nem szamoltam ki, de kb) a pénze, nekem meg 400zal.
15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!