Mindenki otthon akar (csak gyermekneveléssel foglalkozva) 2-3 évig?
Én alig várom, hogy dolgozhassak. Hiányzik a munka. Nagyon vártuk a babát és imádjuk, egy kis tündér, csoda nézni és segíteni a fejlődését szinte napról napra. 9 hónapos lesz a lányom, mikor home officeból elkezdem újra (olyan a munkám, hogy lehet bármennyit).
A nagyobbik gyerekekkel anno sokat voltam otthon, muszájból. Nem élveztem azt, hogy kizárólag ebből áll az életem. Elsőre 3 évet, másodszorra 2 évet otthon voltam, de mindenfélét kerestem, hogy valahogy az agyam túlélje, tanfolyam, nyelvtanulás, próbáltam netes munkát, stb.
Most sokkal teljesebb lesz, hogy mind együtt vagyunk (ha homeschool lesz újra, akkor pláne), de mindenkinek van más dolga is, mint a baba. Beosztjuk a feladatokat és mindenki részt vesz az örömben, amit ő jelent. Úgy nő majd, hogy senki nem marad ki,le, mindenkit egyformán láthat ő is.
Anyagilag is sokkal jobban járunk így, ami azt jelenti, nem kell szüneteltetni a spórolást sem. Van egy elég nagy keret, amiből havonta bármit csinálhatunk, de mellette spórolunk is, hitel visszatörlesztésre és a jövőre is teszünk el. Amíg csak GYED vagy GYES van, ez nem menne és sokat számít.
Nekem ez a véleményem, így jó nekem.
Az, aki csak meghallja, fogja a fejét. Rossz anya vagyok, nemtörődöm vagyok, minek szültem. Aki értelmesnek tűnt, annak ezt elmondtam, de ezután is pislogott. Azok kivételek, akik külföldön élnek.
Itt ennyire ez a beidegződés, hogy 2 év kizárólagos gyermeknevelés kell?
Itt mint megannyi helyen a szóhasználattal van gond. Erti mindenki hogy magasabb fizunak kevesebb a gyed-e, de ezt nem lehet közölni a "szabadszemmel nem látható fizetés" használata nélkül? Azért mert neked a netto 200 szabad szemmel nem látható, az ország nagy részében ez egy átlagos bér, vagy sokaknak elérhetetlen.
Neked sem lesz több attól, hogy emberek millióit alázod meg egy ilyen beszólással. Vagy most ettől jobban alszol?
Amúgy meg igen mindenki akkor megy vissza amikor akar. Ha a férjnek feleségnek megfelel úgy, hogy anyuka csak gyedet kap nektek nrm mindegy?
Nem értem, hogy a sokat keresőn szülő gyereke miért nem érdemli meg ugyanazt a törődést, mint az, akinek kevesebbet keres az édesanyja.
A gyerek szemszögéből nézve elég gáz ez a hozzáállás.
32. Ezt Te nem tudhatod, ki mennyit törődik a gyerekével, ez is ezer tényezőtől függ.
Pl lehet vkinek nagy háza és nagy kertje, vagy kis lakása, ezek lehetnek jól vagy kevésbé jól gépesítettek, lehet nagyon sok segítsége vagy semmi, lehet, hogy vki annyira aprólékos háziasszony, hogy otthon "levve" 😂 is kevés ideje marad a gyerekre, más meg fogad takarítónőt a fizuból. Lehet vki párjának 8 óra/nap heti 40 óra munkája meg lehet 250 óra váltott műszak havonta, vagy lehet utasszállító pilóta (tehát random jön-megy és kipihentnek kell lennie), lehet vkinek gyümölcsöse, tyúkfarmja, beteg szülője, ezek random kombinációja. Arról nem is beszélve, hogy a lelkére kinek az otthonlevés hat rosszul, kinek a szerepkonfliktus. A gyerek természete is ezerféle.
Szerintem pár elmeroggyanton kívül, akik tényleg ostobák, nárcisztikusak vagy extrém szerencsétlenek, és tényleg elhanyagolják a gyereket, a legtöbben azért bőven a gyerek számára elfogadható tartományban gondolkozunk, aki meg ilyen gyerekrovatokat olvas, meg itt kommentel, az nyilván még pluszban is motivált, önkritikája, érdeklődése van a témában.
Másik a fizu. Szóval - itt M.o. azt sose szabad elfelejteni, hogy a fizetés milyen durván szektorfüggő, az én évfolyamelsőként végzett orvos barátnőm pl 2011-től havi nettó 80 ezer forintért orvoskodotr évekig egy kórházban, nem fogadott el hálapénzt és napi több órát ingyen túlórázott. Igaz, azóta Svájcban dolgozik már.
De a gyereked óvónője vagy konduktora vagy a mentőorvos aki a lélegeztetőgépre teszi a súlyos beteget vagy egy tömegbaleset ellátását vezényli, az kicsit tőbb mint feleakkora óraberért teszi ezt, mint mondjuk a baby sitter gyerekenként óránként, és a mekiben jobb a karrierterv kb mint egy tudományos kutatónak (persze ez is szektorfüggő). Most ezt nem a baby sitter ellen írom.
Csak ezért az ilyen "légypiszok" jelzők a fizukra elég meggondolatlan, és bántó, provokatív jellegùek.
36. Én írtam a romházat, mi amellett nem tudtunk félrerakni, viszont teljesen jól élünk a gyed mellett, mert a párom keresetei, a gyedem és a mellékeseim bőven megteremtik azt a színvonalat, ami nekünk a komfortos.
Viszont: most nem tudunk félrerakni, így a további terveink (külső szigetelés, rendes kocsibeálló, új autó, gyerekeknek lakás) nem haladnak, plusz én olyan típus vagyok, akinek lelkileg szüksége van vésztartalèkra, és nem pár százezerre hanem vmi rendesre.
Tehát ez megint igény kérdés. Ha vkinek ekkora prioritás 3 év otthon, akkor oké, de nekem pl az is prioritás hogy ne essek ki a szakmámból. Így is mire visszamegyek 5 év után, már olyan kollégákkal leszek egy szint, aki azután jött, hogy én elmentem (nálunk csomó minden munkaévhez kötött).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!