Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elengedhetetlen ez az elővigyá...

Elengedhetetlen ez az elővigyázatosság az evésben?

Figyelt kérdés

A két gyerekem között elég nagy a korkülönbség.

A második gyerek elég nehezen jött össze, ezért a picit jobban is féltem, még az etetésre vonatkozó szabályokat is betartom.

De miért is?

Emlékszem, amikor a fiam pici baba volt, akkor a legelső kajája az őszibarack kifacsart levét összekevertem darált háztartási keksszel. Pedig azt nem lehet adni 1 éves koráig. Na meg a spenótot is úgy adtam neki, mint ahogy mi esszük, csak éppen sózás előtt vettem ki egy keveset neki.( és ugye a rántás olajjal liszttel készül).

Pl.Ma ettem tojásos nokedlit. A 6 és fél hós babám olyan érdeklődéssel nézte, hogy kipróbáltam.

A nokedlit kissé összenyomtam a nyelvemmel és azt tettem a szájába. És ízlett neki.

Mi van, ha én ezeket az "új" szabályokat áthágom.

Régebben sem adtak a babáknak, gluténmentes lisztet, meg "mittudomén" milyen bébikajákat.

Nem?

2010. aug. 2. 20:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Az első válaszoló diatetikus volt, jelzem.

Teljesen félreértelmeztek.Persze, hogy én döntöm el, hogyan etetem a babámat. Eldöntöttem, hogy 7végén a fűszerezés előtti pörköltből veszek ki és turmixolom meg.

Itt a lényeg, hogy 20-30-50 éve nem voltak ilyen óvatosságok. Etették a gyereket, azzal, amit éppen otthon főztek. Az asszony abból a gabonából őrölt lisztből készített kenyerek, amit nem steril körülmények között őröltek és abból a kenyérből adott a gyerekeinek is.

És lám felnőttek és itt vagyunk mindannyian.

2010. aug. 2. 22:02
 12/21 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon nem ertek egyett ezzel a hozzaalassal.

En azt adom a gyerekemnek amirol tudom hogy jo es egeszseges.

Annyit elfelejtettel hogy hany gyerek halt meg amiatt regen mert mindenfele etellel megtomtek amit az eretlen emesztorendszere nem tudott feldolgozni.

A kutatasi eredmenyek mindig valltozni fognak,de legjobb tudasunk,ismereteink szerint tegyunk a gyermekunkkel.

2010. aug. 2. 22:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Oké,hogy te döntöd el mit adsz a 6 hós babádnak,de miért a szádból?
2010. aug. 2. 22:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Csak azon gondolkozz el, hogy ha te megbetegednél, akkor mit szeretnél? Azt, hogy egy 30 évvel ezelőtti gyógymódot alkalmazzanak rajtad vagy egy mai, modernet?
2010. aug. 2. 22:36
 15/21 anonim ***** válasza:

villával nem tudtad volna összenyomni azt a nokedlit?Adtál pár millió baktériumot a gyerekednek,ha meg van lyukas fogad még rosszabb.

A kérdésedre válaszolva,igen itt vagyunk mindannyian,de sok köztünk az allergiás, és egyre több.Tegnap tudtam meg,hogy az anyósom két hónaposan már banánnal tömte a férjemet meg főzelékkel, mert nem akart tápszert enni.Szerencsére egészséges,de lehetett volna máshogy is.Persze hiogy érdeklődéssel néz a gyerek minden újdonságot.Azt is érdeklődve nézné, ha rágyújtanál, mégsem adsz cigit a szájába, csak mert érdeklődve nézte.De etesd úgy ahogy akarod, a te gyereked.Én azt birom a legjobban, amikor egy 66 százalékos anyuka írja, hogy ő adott a gyerekének feles tejet ,háztartási kekszet gyümölcscsel három hónaposan, és nem lett baja tőle.Még.Majd felnőttkorában kiderül.

2010. aug. 3. 07:09
 16/21 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Az első válaszoló diatetikus volt, jelzem.

Dietetikus!!!!

Bocs.. és még valami tojást nem adunk 1 éves kor alatt. Esetleg sárgáját jó keményre főzve... kb 11-12 hónapos korban.

első voltam

2010. aug. 3. 15:44
 17/21 A kérdező kommentje:

De 100 éve nem is volt ennyi allergiás ember sem, mint most.

Pedig, akkor is hasonló ételekkel etették a gyerekeiket.

Ez az egyik előző válaszolónak szólt.

2010. aug. 3. 16:16
 18/21 anonim ***** válasza:
Honnan tudjuk hogy 100 evvel ezelott mi volt.Az emberek alig jartak orvoshoz.Semmilyen statisztika nem keszult hogy kinek milyen betegsege volt.
2010. aug. 3. 20:36
 19/21 anonim ***** válasza:

100 éve egyáltalán nem hasonló ételekkel etették a gyerekeket. akkor pl. még nem volt vaníliás krémtúró mazsolával. No de félre a tréfát, nem volt ennyi műkaja, ennyi mesterségesen előállított izé, nem volt ennyi vegyszer, rovarirtó, nem tömték táppal a csirkéket, nem nőtt meg a paradicsom egy hét alatt, stb.

És igaza van az utolsónak, honnan tudod, hogy milyen betegségek voltak?

De tényleg azzal eteted a gyereked, amivel akarod.

Szintén diet anyuka ('csak' egy gyerekkel)

2010. aug. 3. 21:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok.. tényleg én is csak az ajánlásokat írtam le és nem tudom,ohgy ki hogy dönt az már a te dolgod.

S még annyit nincs igazad, ohgy 100 éve is ez volt.. és abban sem pl ,ohgy mi akik most vagyunk anyukák is azt ettük. '00 éve nem voltak ilyne korszerű tápszerek adták a feles tejet.. és mivel nincsenek statisztikák nem tudjuk milyen kornikus betegségeket okozott. Nem volt csak rizsnyák és robébi.. most meg már mi van? Szóval ha jól esik adjál a szádból neki tohjást.. te tudod kit mikor milyen betegéggel fogsz ápolni..

14 éves és még nincs baja lesz kit tudja miért..

2010. aug. 3. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!