Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elengedhetetlen ez az elővigyá...

Elengedhetetlen ez az elővigyázatosság az evésben?

Figyelt kérdés

A két gyerekem között elég nagy a korkülönbség.

A második gyerek elég nehezen jött össze, ezért a picit jobban is féltem, még az etetésre vonatkozó szabályokat is betartom.

De miért is?

Emlékszem, amikor a fiam pici baba volt, akkor a legelső kajája az őszibarack kifacsart levét összekevertem darált háztartási keksszel. Pedig azt nem lehet adni 1 éves koráig. Na meg a spenótot is úgy adtam neki, mint ahogy mi esszük, csak éppen sózás előtt vettem ki egy keveset neki.( és ugye a rántás olajjal liszttel készül).

Pl.Ma ettem tojásos nokedlit. A 6 és fél hós babám olyan érdeklődéssel nézte, hogy kipróbáltam.

A nokedlit kissé összenyomtam a nyelvemmel és azt tettem a szájába. És ízlett neki.

Mi van, ha én ezeket az "új" szabályokat áthágom.

Régebben sem adtak a babáknak, gluténmentes lisztet, meg "mittudomén" milyen bébikajákat.

Nem?

2010. aug. 2. 20:29
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Pl.Most gondoltam rá, hogy miért ne adhatnék neki vaníliás krémtúrót.
2010. aug. 2. 20:29
 2/21 anonim ***** válasza:
71%

Műt inkább nem.. de a többit végül is ha még szopik,mert most kezded lassan adhatod úgy. Mert az új "szabály" az,hogy glutént 4 hónapos kor előtt nem de 7 hónapos korig mindenképp be kell vezetni....

2 gyerekes dietetikus anyuka vagyok

2010. aug. 2. 20:33
 3/21 A kérdező kommentje:
tápszeres baba:(
2010. aug. 2. 20:35
 4/21 anonim ***** válasza:
57%

Nekem ez kicsit provokatív kérdésnek tűnik. Te döntésed, hogy hogyan és mivel eteted a babádat.

Én azért nem adnám oda neki, ami már a számba volt. Turmixold össze vagy villával nyomd össze. Nem hiányzik neki a te szádban élő baktérium sereg.

2010. aug. 2. 20:44
 5/21 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem nem provokatív a kérdés, mert sokan áthágnák a "szabályokat"ha nem a csapból is az folyna, hogy 6 hónapnál előbb ne kezdjük a hozzátáplálást stb....

Én azért tartom be az "új" szabályokat, mert édesanyám engem 3 hónapos koromban már elkezdett minden olyan dologgal etetni, ami most tilos,tehát kifli, babapiskóta és társai.És 18 éves koromba asztmás lettem és allergiás.(a családunkban senki nem volt, ugyhogy nem örököltem)Na ezt nem csinálom, de én is elkezdtem már négy hónaposan a hozzátáplálást a gyümölcsökkel, nem vártam fél éves korig.(igaz a babám is tápszeres.)

2010. aug. 2. 20:52
 6/21 anonim ***** válasza:
40%

Pont azért provokatív a kérdés, mert a "csapból is a helyes táplálás folyik.

Mit vár a kérdező, mit javasoljunk neki? Igen, adjon a 6 hónapos gyermeknek vaniliás krémtúrót, tojást, stb...?????

Megerősítést vár, hogy szar az új divat?

Döntse el saját maga. Amit helyesnek tart, cselekedjen úgy.

2010. aug. 2. 20:56
 7/21 A kérdező kommentje:

Na most nem azt kell elképzelni, hogy úgy etetem/etettem a gyerekeimet, mint a kismadár:DD

Szájból-szájba.

Ezt most csak kipróbáltam, mert olan érdeklődéssel nézett a babám.

Egy db nokedliárt mert csak nem veszem elő a botmixert.

Amúgy a 14 éves fiam semmire nem allergiás és sosem volt beteges.

2010. aug. 2. 20:58
 8/21 anonim ***** válasza:
47%
Attól függetlenül, hogy asztmás lettem és allergiás, nem vagyok beteges.4 évente 1x kapok el valami nyavaját.De pont azért mert félted, miért nem vársz még egy picit néhány dologgal?Mondjuk semmi baja nem lesz a babádnak, hogy most kapott egy nokedlit, ne ess kétségbe:)6 és fél hósan már nem olyan pici.
2010. aug. 2. 21:09
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
régen azt mondták, ma meg ezt, 15 év múlva garantálom, megint más lesz majd. te pedig azt fogadsz meg, amit akarsz, nem kötelező semmilyen szabályt betartani, max. a védőoltásokat...
2010. aug. 2. 21:24
 10/21 anonim ***** válasza:
38%

Végülis a WHO-ban és a CSecsemő és gyermekorvosok szövetségében is hülyék ülnek és az összes egészségre vonatkozó kutatás egy nagy baromság, hisz már évek, mit évek, évtizedek óta nem találtak fel semmi új betegségre sem egy védőoltást, sem egy gyógymódot. Az összes dietetikus szintán visszaadhatja a diplomáját. Ilyen erővel ne nézzünk tévét, ne is netezzünk, mert 30-50-100 éve ezek nélkül (és az általuk nyújotta tudás és információ) nélkül is felnőttünk és semmi bajunk nem lett. Végülis dobjuk sutba a tudományt és a haladást, menjünk vissza a sötét középkorba.

Kedves kérdező! Természetesen azzal eteted a gyermekedet, amivet Te jónak látod. A tudomány halad, de nem fontos követni. Én, ha csak akár egyetlen betegségtől is megóvhatom a babám azzal, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet/tápszert kap, akkor élek a lehetőséggel. Ha Te nem (miközben a tudás a birtokodban van) az már nem a mi problémánk. A Te döntésed, senki másé.

2010. aug. 2. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!