9 hónapos babátoknak hogyan készítetek húsos ételeket, hogy a fehérjét megkapja? A bébiételekben nagyon kevés százalékban van, s úgy tudom az agyi fejlődéshez elengedhetetlen?
szia!
én főztem csirkemellet, ledaráltam turmixgéppel és lefagyasztottam kicsi adagokban. sok mindenhez hozzá lehet keverni.
Csak simán megfőzitek, vízben, vagy hogyan? És töményen csak a húst turmixoljátok le, vagy lével együtt? Vajon elég neki amit a husis bébiételekből kap, még csak fél üveg husisat eszik, de azt is nyögve nyelősen, van hogy még annyit sem, nagyon-nagyon aggódom!
Segítetek, hol nézzek utána?
Egyszerűen megfőzöm sós vízben. Én sem turmixolom le előre, hanem a főzelékkel együtt. Ha már adsz neki tejterméket, tehetsz a főzelékbe reszelt sajtot vagy túrót is, abban is van fehérje.
És ne aggódj, nem lesz a babád agyával semmit baj! :)
Az agyban, bizonyos biokémiai üzenetközvetítők, úgynevezett neurotranszmitterek dolgoznak. A különböző ételek segítik vagy gátolják ezeknek a munkáját. Minél kiegyensúlyozottabban táplálkozunk, annál kiegyensúlyozottabb lesz az agyműködés.
Kétféle fehérje létezik, amelyik a neurotranszmitterek működésére hat: az egyik a neurostimulánsok, vagyis azok a fehérjék, amelyek tirozint tartalmaznak, ezek serkentik az agyműködést, a másik a triptofánt tartalmazó fehérjék, amelyek nyugtatólag hatnak. Ha reggelire komplex szénhidrátokat és fehérjét fogyasztunk, akkor ezek kiegészítik egymást és segítik a megfelelő agyműködést.
Az agyműködést serkentő ételek fehérjében gazdagok, alacsony szénhidrát és magas tirozin tartalmúak. Ilyenek a tejtermékek, halak, tenger gyümölcsei, a hús, a tojás.
Az agyat pihentető ételek szénhidrátban és triptofánban gazdagok, a fehérje tartalmuk alacsony. A csokoládé, a tészta, a hüvelyesek, a magok és csonthéjasok tartoznak ebbe a csoportba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!