Tényleg elengedhetetlen a járóka egy gyereknek? Nektek van/volt? Miért?
Tényleg hamarabb tanul meg állni, ülni, stb. ha járókában van? Nagyon pici a lakásunk, igazából nehezen férne el, de ha kell, hát megvennénk neki.
Látok benne logikát, mert igazából nálunk nem nagyon tud pl. bútorokba kapaszkodni, stb. de nem tudom, hogy tényleg ennyire szükséges-e.
simán meglesztek nélküle ha kicsi a lakás.
nekünk van, mert nagy a lakás. ha főznöm kell, akkor messze vagyok a babámtól, akit biztonságban csak a járókában hagyhatok játszani (persze, kiságyban is biztosnásgos, csak ott nem tud jól játszani, mert szűk.) meg építkezni fogunk, akkor is sokat lesz a járókában.
szerintem ezt félreolvastad! pont azt mondják az orvosok, védőnők, hogy azok a babák akik sokat vannak járókában, később tanulnak meg már forogni, kúszni, mászni, az ülés meg álltalában abból a mozgásból van. a felállást meg azért csinálják korábban mert a hálós járókából nem igazán látnak ki, kevés inger éri őket, így idő előtt felállnak mikor még nem elég erős a gerincük.
a járóka nagyon jó de nem szabad egész napra beletenni a babát, a legjobb ha földön tud gyakorolni.
az ha napi 1-2 órára berakod míg főzöl, takarítasz nem fog ártani, de nem szükséges!
Járókánk nekünk is van. Arra használom, hogy rövid időre beletegyem a fiamat, pl a vécére kell mennem, vagy jön a postás. Szóval nem elengedhetetlen, mert ennyi időre a kiságyába is betehetném.
Jellemzően nem kúszik, nem mászik benne, mert nincs erre hely. Az egészséges mozgásfejlődését tehát gátolja, ha sokat van benne. Mivel vízszintesen nem tud mozogni, felfelé fog, azaz kapaszkodva felhúzza magát, még mielőtt a mászással megerősödne a háta. Nem kell gyógytornásznak lenn ahhoz, hogy elképzeljük, milyen következményei lehetnek ennek.
A járóka nélkül felnőtt afrikai gyerekek is megtanulnak járni. A járóka nélkül felnőtt magyar gyerekek is. Nem kell ezt siettetni. Az egyik anyukát pl azzal riogatták, hogy járóka nélkül sose fog felállni a gyereke. Hát felállt, mégpedig az anyja lábába kapaszkodva. :-P :-))))) Ennyit erről...
Amúgy az én fiam a kiságyában állt fel először. Napi kb 3x10 percet tölt a járókában maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!