Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg elengedhetetlen a...

Tényleg elengedhetetlen a járóka egy gyereknek? Nektek van/volt? Miért?

Figyelt kérdés

Tényleg hamarabb tanul meg állni, ülni, stb. ha járókában van? Nagyon pici a lakásunk, igazából nehezen férne el, de ha kell, hát megvennénk neki.

Látok benne logikát, mert igazából nálunk nem nagyon tud pl. bútorokba kapaszkodni, stb. de nem tudom, hogy tényleg ennyire szükséges-e.

2011. márc. 16. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi szereztünk egy kivénhedt kiságyat járókának, de addigra úgy megszokta a szabad életet a földön, hogy 2-3 perc után ordít benne. Most a játékok tárolására használom és fő a fejem, hogyan lehetne kivinni a levegőre játszani, hiszen mindenhol jó, de legjobb a földön :)
2011. márc. 16. 11:15
 2/9 anonim ***** válasza:
én fiam 9hós, nem volt járóka, így is alig férünk el a lakásba. komp van...de így is már áll, és kapaszkodva lépked. igaz a kiságyba állt fel először, pedig csak akkor van benn ha alszik. sztem nem a járóka miatt áll fel egy gyerek, és nincs sok köze hozzá, ez a testi adottságaitól függ.
2011. márc. 16. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem elengedhetetlen. Legalábbis nekünk nincs, pont azért mert kicsi a lakás. Nem férne el... Így legalább élvezi a gyerek a szabad létet, és ott áll fel ahol akar. Hidd el, ha megérik rá, fel fog tudni állni a kiságyba kapaszkodva, a szék mellett, bármi mellett. Nem járóka függő a felállás.
2011. márc. 16. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem volt és használtuk is. Egy kicsi, 100x100 centis, bár nálunk van hely bőven. Nagyon szerettem, 3-4 hós korától addig, amíg már lépegetett magától (9 hósan), sokat volt benne. Néha még most is bekéredzkedik, kuckónak használja. Én szerettem, mert amikor elmentem zuhanyozni, vécére, akkor biztonságban volt benne. Én dolgozom is itthonról, hasznos volt, hogy amikor sürgős intézni valóm volt, biztonságba tudtam helyezni. Most már 18 hós, másfél hónap múlva jön a kishugi, el sem tudom képzelni, hogy lehet járóka nélkül egymás mellett a kettő, amíg még olyan pici a kicsi.
2011. márc. 16. 12:10
 5/9 anonim ***** válasza:

simán meglesztek nélküle ha kicsi a lakás.

nekünk van, mert nagy a lakás. ha főznöm kell, akkor messze vagyok a babámtól, akit biztonságban csak a járókában hagyhatok játszani (persze, kiságyban is biztosnásgos, csak ott nem tud jól játszani, mert szűk.) meg építkezni fogunk, akkor is sokat lesz a járókában.

2011. márc. 16. 12:32
 6/9 anonim ***** válasza:
A mi orvosunk nem ajánlotta, a csipője miatt, és azt mondta mivel a járóka tartja ezért pont, hogy nehezebben tanul meg járni. Spanyolországban ha jól tudom, be is van tiltva.SZóval, nekünk sincs, 11 hónapos kislányunk az évvel szembe megy:)
2011. márc. 16. 12:34
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem ezt félreolvastad! pont azt mondják az orvosok, védőnők, hogy azok a babák akik sokat vannak járókában, később tanulnak meg már forogni, kúszni, mászni, az ülés meg álltalában abból a mozgásból van. a felállást meg azért csinálják korábban mert a hálós járókából nem igazán látnak ki, kevés inger éri őket, így idő előtt felállnak mikor még nem elég erős a gerincük.

a járóka nagyon jó de nem szabad egész napra beletenni a babát, a legjobb ha földön tud gyakorolni.

az ha napi 1-2 órára berakod míg főzöl, takarítasz nem fog ártani, de nem szükséges!

2011. márc. 16. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Járókánk nekünk is van. Arra használom, hogy rövid időre beletegyem a fiamat, pl a vécére kell mennem, vagy jön a postás. Szóval nem elengedhetetlen, mert ennyi időre a kiságyába is betehetném.

Jellemzően nem kúszik, nem mászik benne, mert nincs erre hely. Az egészséges mozgásfejlődését tehát gátolja, ha sokat van benne. Mivel vízszintesen nem tud mozogni, felfelé fog, azaz kapaszkodva felhúzza magát, még mielőtt a mászással megerősödne a háta. Nem kell gyógytornásznak lenn ahhoz, hogy elképzeljük, milyen következményei lehetnek ennek.

A járóka nélkül felnőtt afrikai gyerekek is megtanulnak járni. A járóka nélkül felnőtt magyar gyerekek is. Nem kell ezt siettetni. Az egyik anyukát pl azzal riogatták, hogy járóka nélkül sose fog felállni a gyereke. Hát felállt, mégpedig az anyja lábába kapaszkodva. :-P :-))))) Ennyit erről...

Amúgy az én fiam a kiságyában állt fel először. Napi kb 3x10 percet tölt a járókában maximum.

2011. márc. 16. 12:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem volt aki a járókát a kompnak gondolta. Felénk is igy hivják a kompot. A hálós ágy meg a mászóka. :-)
2011. márc. 16. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!