Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdjem a hozzátáplálást 4...

Elkezdjem a hozzátáplálást 4 hónapos korban?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom hogy hat hónapos korig ha van anyatej akkor nem kell adni mást , de 6 hónapos kor után már igen mert egy ekkora gyereknek nem elég a tej. Kisfiam 4 hónapos lesz és 9 kiló, úgy néz ki mint egy 7 hónapos. Van elég tejem, nem sír hogy éhes lenne, 2 foga van már. Nem tudom hogy várjak még 2 hónapot vagy már adjak neki almát, sütőtököt?
2008. nov. 25. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Ne, ne adjál még neki.
2008. nov. 25. 18:14
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Én 4 hónaposan kezdtem adni neki almalevet a gyerekorvos tanácsára. Már kapott őszibarackot, sütőtökpürét, krumplipürét és tejpépet. Itt sokan lehurrogtak emiatt, de szerintem kóstoltatni lehet vele már gyümölcsöket. A vitamin nem árt nekik.

Jó babázást!

2008. nov. 25. 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Itt nem a vitaminról van szó... Wáááá. Egy anyatejes baba mindent megkap az anyatejből, a tápszeres meg a lehető legtöbbet a tápszerből 6 hónapos koráig.

Szóval ne adjál neki semmit, ha nem szeretnéd pár év múlva allergiatesztre, meg belgyógyászatra, meg isten tudja hová vinni.

De keress rá a neten is a korai hozzátáplálás veszélyeire.

2008. nov. 25. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ha van elég anyatejed (és úgy tűnik, hogy igen), akkor várd ki ezt a két hónapot még. Én is kizárólag szoptattam, mert volt elég tejcsim. 6 hónapos korában kezdtem el kínálni szilárd étellel, de nem kellett Neki semmi sem és csak 7 hós korában fogadta el először a kanalat.

Én is mindig késztetést éreztem, hogy 4 hósan adjak, mert ezt nyomta a környezetem. De megéri kivárni az ajánlást, mert tényleg sok allergiát okozhat a korai hozzátáplálás.

2008. nov. 25. 18:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se adjál neki még semmit az anyatejen kivül. a baba súlyából látszik, hogy jól táplált. Elég neki a tejcsi.
2008. nov. 25. 18:37
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Hogyha a rokonok között volt ételalergiás akkor necces elkezdened, mert elég nagy eséllyel ő is az lessz. Én is utána kérdeztem, mert 3 hós a kisfiam és 8 kg.....szép nagy babák ezek :o)

Na szóval hallottam olyat, hogy 7-10kgnál már hozzátáplálni kell, de hülyeség.Csak szopi és szopi és szopi....Kínlódás volt a fogakkal?-mert nekünk most jönnek, kész káosz...még hasfájós, de a foga is jön már ....pffff

2008. nov. 25. 18:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne adj neki 6 hós koráig csak anyatejet, abban minden bennevan. Ha tápis lenne, akkor 4 hósan elkezdeném én is, de így anyatejesen szerintem egyáltalán nem kell hozzátáplálás!
2008. nov. 25. 21:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megerősítettétek bennem hogy még nagyon ráérek adni neki mást ha van elég tejem(remélem jó sokáig lesz is!) A fogakról: nem kinlódtunk csak sok nyálzás meg valamivel többször volt széklete, ja és mindent a szájába vesz!!
2008. nov. 26. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!