Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vágjak jópofát más...

Hogy vágjak jópofát más terhességéhez, ha nekem nem akar összejönni a baba?

Figyelt kérdés

Egy ideje rajta vagyunk a dolgon, elvileg minden rendben nálunk, de még nem sikerült a baba. Mindeközben a sógornőm és egy barátnőm is bejelentették, hogy várandósok, szóval nem lehet kikerülni a témát...

Úgy érzem, illene gyakrabban érdeklődnöm a piciről, de egyszerűen nem megy, pedig őszintén(!) szeretnék örülni és nem fancsali képet vágni, amikor áradoznak a születendő kisbabájukról. De bármikor szóba jön egy kivizsgálás, hogy mit vettek, mi lesz a neve, mit terveznek, szinte rám jön a sírhatnék, mert én is borzasztóan vágyom már arra, hogy átéljem ezeket az élményeket és most nem látom, hogy mikor lesz erre lehetőségem, lesz-e egyáltalán.

Igen, nyilván irigy is vagyok, mert nekik sikerült, nekem meg nem. Természetesen nem sajnálom tőlük, félre ne értsetek, csak szeretnék a helyükben lenni.

Néha azt gondolom, hogy látják rajtam, hogy irigy vagyok, meg fancsali képet vágok, de ez nem azért van, mert nem érdekel a babájuk vagy rosszindulatú lennék, hanem mert szimplán azt érzem, nem bírok már beszélni a babákról, fáj, hogy nekem nem sikerül, és amikor a kisbabákról van szó, az mindig arra emlékeztet, ami most nekem nem akar megadatni. Szóval próbálok erőltetetten kedves és érdeklődő lenni, de szerintem levágó, hogy nem akarom a kicsikről beszélni és nyilván nem szeretném, hogy megutáljanak emiatt, és értem is, hogy ők viszont szeretnék megosztani az örömüket...

Ti voltatok így? Mit csináltatok, hogy győztétek le ezt az irigységgel keveredett fájdalmat és elkeseredettséget?

2020. jún. 26. 20:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ha ezzel a pár emberrel most így vagy, nem kell mást tenned, mint őszintén elmondani nekik, hogy szereted őket és örülsz nagyon a csodának, amit átélnek, de tudjanak róla, hogy neked ez most nehéz és fájó pont. Az kell, hogy ezt így tudják meg, mert ezután mindent megtesznek majd, hogy ne tolják az arcodba, vagy legalább nem fognak megsértődni ,ha picit kevesebbet hozod fel a témát. Mert ha csak játszod, hogy te jól vagy így ezzel, az egy idő után teljesen semleges, érdektelen valakinek fog láttatni téged, holott írtad, hogy nagyon nem így van. Ez nem szégyen, nem szabad, hogy közéd és azok közé álljon, aki fontos neked. Ennyit arról, hogy feléjük mit mutass, mit reagálj.

A másik fele magadban lerendezni.

Van egy döntési helyzet segédlet, FILÉ módszer a neve.

F: fontos-e eléggé az, ami miatt gyötrődök? I: igaz-e, tényszerű-e,amit gondolok, vagy esetleg egy túlzás? L: lehetséges az, hogy változtassak ezen, ami zavar? É: érdemes-e változtatnom, minden információt mérlegelve? Ha csak egy kérdésre is NEM választ adsz, el kell tudnod engedni, pszichológus, barátok, relaxációs technika, bármi figyelem elterelés segítségével. Ha mindenre IGEN a válasz, akkor cselekedned kell.

Nálad: fontos, igen, nagyon gyötrődsz attól, hogy vágysz kisbabára. Igaz (igaz, hogy most jelenleg nem vagy rá képes? Vagyis tényleg minden vizsgálat erre megvolt, tuti, hogy nem fals az információ, amit kaptál? Illetve biztos, hogy vágysz rá? Bocs,de néha erre itt NEM a válasz, és mindent borít, ha rádöbben az ember... Lehetséges bármit is tenned? Ha itt belegondolsz, és rájössz, hogy nem vetettél be még mindent, akkor IGEN a válasz, ha viszont mindent megtettetek, akkor NEM. És érdemes, megéri a problémát forszíroznod? Ha pl már több kárt okozna egy terhesség, mint jót, esetleg rád nézve veszélyes lenne, stb, akkor lesz ez a kérdés NEM.

négy igened lett? Tegyél meg mindent, mert úgy tűnik, nem volt még kimerítve minden lehetőség!

Nem válasz is született? Innentől te tudod, mire és miért feleltél nemmel. :)

Ha ez jött ki, kérhetsz szaksegítséget, mentálhigiénés szakember is segíthet, pszichológus is, önismereti tréning, stb.

2020. jún. 26. 22:27
 22/31 anonim ***** válasza:
65%
Mióta próbálkoztok? Meddőségi klinikán voltatok már? Az én környezetemben is sorban lesz terhes mindenki, még olyan is, aki még csak nem is ismerte a gyereke apját akkor, amikor mi már próbálkoztunk a férjemmel... valahogy mégsem tudok veled azonosulni. Nyilván bennem is van egy érzés, hogy "de jó lenne az ő helyében lenni", meg "de cuki ez a baba, nekem is jó lenne egy ilyen", és ez tök normális, de amikor már az emberi kapcsolatokat teszi nehézzé, akkor már kezdeni kell vele valamit.
2020. jún. 26. 23:54
 23/31 anonim ***** válasza:
75%
En a masik oldalon allok, mindharom baba elso honapban osszejott az elmult 10evben es sok baratnomnek nehezen, evekkel kesobb, sok beavatkozassal stb. Volt aki levelet irt h bezzeg nekem miert es neki miert nem. Hidd el a masik felnek is nehez mert igenis tudja hogy mit erezhetsz (ha a helyedben nem is volt) es legtobbunk igyekszik iszonyuan diszkret lenni hogy ez nektek a legkevesbe fajjon es nagyon drukkolunk (valoszinuleg a baratnoid is) hogy mielobb hasonlo oromok erjenek. De teljesen eltekinteni attol ami veluk epp tortenik, nem lehet. En azt latom hogy ezek a baratsagok egy idore picit fellazultak es amikor ok is babat vartak vegre, akkor ujra mindenki felhotlenul tudott orulni a temanak es voltak kozos kapcsolodasi pontok. Szerintem is mondd el a baratnoidnek hogy ez most nehezebb idoszak neked, de persze orulsz csak nem biztos hogy nagyon belemennel reszletekbe. Hidd el meg fogjak erteni. Kivanom hogy mielobb sikeruljon, szerintem is csak ido kerdese!
2020. jún. 27. 00:47
 24/31 anonim ***** válasza:
61%

Én az ilyen örömködőket nem értem. Egy gyerek pont annyi nehézséggel jár, mint amennyi örömmel. Így aztán azon kívül, hogy örül, amikor kiderül, hogy sikerült, amire vágyott, nem tudom hogy nem fordul ez realitásba, hogy "bővül a családunk, bízzunk benne, hogy minden rendben lesz, szeretettel várjuk."

Aki annyira tapintatlan, hogy még 5 hónapos terhesen is csak neked akar áradozni, hogy jó áron vett legzesfigyelot, majd lenyom hozza egy műsort, hogy mennyire várja, hogy az egyetlen kis mókuskája bekoltozzon a baba szobaba...nem csoda, ha nem bírod. Örömködjön az anyjának, anyósának, a gyerek apjának, vagy egy szinten terhes barátnőnek. Én biztos nem terhelnek ezzel olyat, akiről tudom, hogy sebeket tép fel.

2020. jún. 27. 09:45
 25/31 anonim ***** válasza:
65%

Sehogy. Én is arra szavazok, hogy ők legyenek tapintatosabbak, ne neked örömködjenek.

Erre nekem annyira jó példa a gyógytornászunk. Neki megadatott az, amire szerintem minden anya vágyik. Ép, egészséges gyerek(ek). Egy normális, számára vonzó férj, akivel szerelmesek egymásba. Közel 20 év után is nagyon jól működik, persze tesznek érte, de ez sosem görcsös, verejtékes munka. És attól, hogy anya lett, nem ment tönkre az élete, mert megoldották, hogy csinálhassa azt, amit tanult és szeret, sőt, mellette hobbija is lehessen. Nem lett belőle házicseléd meg nem az ő kizárólagos dolga és gondja a 3 gyerek, oldja meg... Szóval tényleg egy nagyon szép, irigylésre méltó példa, nekem pedig a szívem bele tudna facsarodni egyedülálló anyaként, úgy, hogy soha nem dolgozhatok már abban, amit tanultam és szerettem, sőt, még évekig semmilyen munka nem megoldható az SNI gyerekem mellett. De ő valahogy mégis tud úgy beszélni a dolgaikról, hogy ne fájjon. Nem tudnám leírni, hogy hogy, hogy mi a konkrét "módszertana" ennek, de lehet, és ez a lényeg. Ha neki megy, akkor szerintem másnak is sikerülhet...

2020. jún. 27. 11:05
 26/31 anonim ***** válasza:
28%

Őszintén rossz érzésed akkor van ha igazából nem is szereted a másik felet.

Mi több évig próbálkoztunk. Sógornőm rögtön teherbe esett. Rosszul esett, bár tudtam hogy nem miatta nincs még gyerekem😏 Csak bosszantott, mert nekik miattunk lett. De komolyan. Sógrom megtudta h szeretnénk(hát na tesók beszéltek egymással ilyenről is) és addig szakítani akart, de inkább gyereket csináltak. Hát na.. Versengő típus🙄🤦‍♀️ Sógornőm meg osztja az életvezetési tanácsait, holott SOSE lennék az ő helyében, hiába kívülről sikeresebbnek látszanak.

Közben a legjobb barátnőm is teherbe esett. Félt is felhívni. Mondtam neki h ne csinálja már, én szeretem őt, pici irigység sem volt bennem. Aztán azt is kinyögte h nem akar terhes lenni. Őszintén nagyon-nagyon sajnáltam ŐT. Hogy miért akkor esik teherbe mikor nem akar, és milyen nagy lelki teher lehet neki. Aztán átfordult neki fejben a dolog és imádta, hogy babát vár. És őszintén örültem neki, hogy jól érzi magát és várja a kislányát.. Stb.

Persze egy-két ismerős facebookos ismerősnél forgattam a szemem, de csak mert nehéz elkepzelni hogy "gyereknek gyerek", vagy h na a buta nő annak az embernek szül.. Meg ilyenek😂 De akinél "láttam" h stabil kapcsolat.. Bla bla.. Semmi de semmi rossz érzésem nem volt, hanem h ez az élet rendje. 😊

Szóval ha irigy vagy, akkor nézz magadba, mert te a masikat nem szereted úgy ahogy mondod, nem pedig a terhessége tényét!!

Az mondjuk természetes, hogy empatikus vagyok es egy emberrel nem azokat a dolgokat tárgyalom CSAK ki, ami tudom hogy a másiknak nem adatik meg, tehát van másik beszedtemam is.. De nehogy mar ne is beszelhessek róla...

2020. jún. 28. 09:45
 27/31 anonim ***** válasza:
7%

26: ne haragudj, hogy ezt mondom, de azért némi önvizsgálat neked se ártana, mert a válaszodban több olyan elem is van, ami rosszindulatra utal (sógorék, fb, stb..)

Ez a baj alapvetően a nők között: látszólag empatizálnak, de közben mégis kárörvendenek, ha a másik pórul jár. Miért nem lehet kívülről, racionálisan szemlélni ezeket, és mindenkinek a maga életével foglalkozni?

2020. jún. 28. 10:43
 28/31 anonim ***** válasza:
28%

En nem mondtam h tökéletes vagyok😂😂😂 Csak h azokra "fújtam", akiket nem szerettem igazán. Nyilván van véleményem és "látom" hogy kinek nem kéne szülnie. Nyilván nem az én dolgom, de hazudik az, akinek nincs véleménye ami akár negatív is. Az más h nem mondom el az illetőnek, mert nincs jogom beleütni az orrom a dolgába.. Amíg nem beszélek róla senkinek(vagyis annak aki ismerheti),addig nem hiszem h nagy bűnt követnék el, meg nem kívánok neki rosszat🤷‍♀️

De te is azt mondanád ezek szerint pl: h persze tök normális, hogy egy olyan nő szül sorba, akit a párja megver, megcsal és saját jövedelme sincs, mert sorba jönnek a gyerekek, és zsakfaluban laknak, munka legközelebb 60km, se sajat kocsi, jogsi, se normális tömegkozlekedes... Meg amugy is ha elmenne a varosig, az ember megveri h biztos k.rv..kodni megy, nem dolgozni..és sajnaljuk mar szegényket es gyujtsunk neki pénzt... Hat hogyne🙄

Vagy sógornom... Mióta meglett a kislany, azóta párszor megcsalta sogrom, de hat szereti. Jo hat akkor szeresse🤷‍♀️kislany allandoan "nyaral" 4 hétvégéből 4et,mar volt h sirt h nem akar menni, otthon szeretne lenni... De ez borítékolható volt.. Hiszen csak a verseny miatt kellett a gyerek🤷‍♀️

2020. jún. 28. 10:59
 29/31 anonim ***** válasza:
72%
Én írtam elég sok hasznos dolgot, szívem lelkem beleadtam, erre lepontoztatok. Köszönöm.
2020. jún. 28. 15:03
 30/31 anonim ***** válasza:
73%
Tudom mit érzel mert én is éreztem ezt, mondjuk konkrét személy felé. Mi már a férjemmel 2018 nyarán is szerettünk volna babát viszont nem voltak adottak az anyagi körülményeink. Megbeszéltük hogy később próbálkozunk és tavaly húsvétkor lett egy halvány pozitív tesztünk de sajnos kémiai terhesség volt a vége viszont a sógoromék akik akkor 6 hónapja éltek párkapcsolatban bejelentették hogy kisbabát várnak és nekem a szívem szakadt meg. A csajszi minden egyes alkalommal a babájáról beszélt én pedig nem mutattam ki mennyire rosszul esik akkor, viszont nyáron én is várandós lettem és szerintem ez zavarta/zavarja őt. Akkoriban mindig tette a megjegyzéseket hogy biztos utánuk csináltuk meg hasonlók. Azt tudni kell hogy nekik is és nekünk is kislányuk született szóval még most is ugyanezt a mentalitást folytatja DE mivel hasonlóan éreztem nekem az segített hogy magamra koncentráltam, amiket el akartam érni pl fogyni vagy alakot formálni, tanulni stb. Egyébként mikor elengedtem a rágörcsölést akkor sikerült. Jól akartam érezni magam a bőrömben. Pozitív és magamra büszke emberként.
2020. jún. 28. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!