Koraszülöttek vagyunk korrigáltan 4,5 hónaposak én mérésem alapján 61 cm és közel 6 kg ennyi idős babának mekkorának kell lennie? Terhességem alatt mondták hogy rövidek a végtagok volt így valaki?
a törpenövés dignosztizáláához több tényező egléte zükséges, nem elég a magasság
aránytalanul rövidebb karok is jellemzik, vagy "billegős" futás, és még sok minden más, ami ilyen kicsi gyermeknél még természetes is lehet, mivel 4 éves korukban sem ér el a karjuk pl a feneküket kitörölni, és billegősen szaladnak eleinte teljesen természetes módon.
szóval rémeket ne láss bele
mivel kisgyermekeknek a karja amúgy is rövidebb a normálisnál, ebből nem vonhatna le semmit
amiket egy orvosnak figyelnie kellene:
- növekedéi ütem diagrammon
- arckoponya, csontozat, fejkörfogat nagyobb e az átlagnál
- röntgen a gerincoszlop és koponyát illetően, MRI
- és hormonvizsgálatok
(ha anyatejet eszik az jó jel, mert abban vannak növekedési hormonok is)
amúgy több szakorvos együttes munkálya a diagnosztizálás, kellene még egy endokrinológus, fül orr gégész is, stb..
Mikor terhes voltam már akkor mondták hogy
rövidebbek a végtagok 3 hét és 4nappal! 27 hétre született a kisfiam 800 grammal!ugye mivel van törpe nővésűa családban ezért nem zárhatják ki de csak márciusra kaptunk időpontot genetikai vizsgáltra! Én addig meg fogok őrülni! Borzasztó ez a bizonytalanság! Én egyénenként nem látom a kisfiam aránytalanul a karján látom hogy rövidebb de ezen kívül mást nem! Még azt se tudom hogy egy törpe növésű baba milyen magas mondjuk ebben az életkorban azért vagyok Arra kíváncsi hogy az ennyi idős babák mekkorák!
Terhesen nem ajánlották fel a kromoszóma vizsgálatot? Egy ismerősömnek amikor felmerült a gyanu, hogy ilyesmi baja lehet, akkor mondták neki a magzatvízvételt.
Szurkolok hogy minden rendben legyen. Az én babám
69 cm és 6700 gramm volt. 4450nel és 54 cmvel született, mi is 170 fölötti szülők vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!