Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülöttek vagyunk korrigál...

Koraszülöttek vagyunk korrigáltan 4,5 hónaposak én mérésem alapján 61 cm és közel 6 kg ennyi idős babának mekkorának kell lennie? Terhességem alatt mondták hogy rövidek a végtagok volt így valaki?

Figyelt kérdés
Hypochondroplasiára gyanakodnak a családunkban van alacsony és törpe növés is nagyon félek

#baba #hossznövekedés
2016. nov. 7. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

a törpenövés dignosztizáláához több tényező egléte zükséges, nem elég a magasság

aránytalanul rövidebb karok is jellemzik, vagy "billegős" futás, és még sok minden más, ami ilyen kicsi gyermeknél még természetes is lehet, mivel 4 éves korukban sem ér el a karjuk pl a feneküket kitörölni, és billegősen szaladnak eleinte teljesen természetes módon.

szóval rémeket ne láss bele

2016. nov. 7. 23:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem látok rémeket a dokik mondták hogy valószínű törpe növés de remélem nem az lesz!!! A karjára azt mondták kifejezetten a lábára mérsékelten rövidebb!
2016. nov. 7. 23:20
 3/9 anonim ***** válasza:

mivel kisgyermekeknek a karja amúgy is rövidebb a normálisnál, ebből nem vonhatna le semmit

amiket egy orvosnak figyelnie kellene:

- növekedéi ütem diagrammon

- arckoponya, csontozat, fejkörfogat nagyobb e az átlagnál

- röntgen a gerincoszlop és koponyát illetően, MRI

- és hormonvizsgálatok

(ha anyatejet eszik az jó jel, mert abban vannak növekedési hormonok is)

amúgy több szakorvos együttes munkálya a diagnosztizálás, kellene még egy endokrinológus, fül orr gégész is, stb..

[link]

2016. nov. 7. 23:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Mikor terhes voltam már akkor mondták hogy

rövidebbek a végtagok 3 hét és 4nappal! 27 hétre született a kisfiam 800 grammal!ugye mivel van törpe nővésűa családban ezért nem zárhatják ki de csak márciusra kaptunk időpontot genetikai vizsgáltra! Én addig meg fogok őrülni! Borzasztó ez a bizonytalanság! Én egyénenként nem látom a kisfiam aránytalanul a karján látom hogy rövidebb de ezen kívül mást nem! Még azt se tudom hogy egy törpe növésű baba milyen magas mondjuk ebben az életkorban azért vagyok Arra kíváncsi hogy az ennyi idős babák mekkorák!

2016. nov. 8. 00:04
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja és a feje normál méretű sőt mindene kivéve a végtagok
2016. nov. 8. 00:05
 6/9 anonim ***** válasza:
4 hónapos lányom 63 cm 6,3kg. 41.hétre született 53 cm-vel és 3 kg-val. Remélem a kisfiadnak nincs semmi baja,szörnyű lehet márciusig várakozni.
2016. nov. 8. 10:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen a feje normális méretű meg mindene a végtagokat leszámítva! Én is remélem nincs baja nagyon hosszú idő addig várni és ezen idegeskedünk már lassan 1 éve a terhességem óra kisfiam 1 éves lesz mire mehetünk genetikára
2016. nov. 8. 10:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Terhesen nem ajánlották fel a kromoszóma vizsgálatot? Egy ismerősömnek amikor felmerült a gyanu, hogy ilyesmi baja lehet, akkor mondták neki a magzatvízvételt.

Szurkolok hogy minden rendben legyen. Az én babám

69 cm és 6700 gramm volt. 4450nel és 54 cmvel született, mi is 170 fölötti szülők vagyunk.

2016. nov. 8. 13:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Voltam magzatvíz mintavételen vastag nyakiredő miatt minden rendben volt azt mondta a doki hogy nincs kromoszóma eltérés!! Utána meg közölték hogy rövidek a végtagok
2016. nov. 8. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!