A koraszülöttek táplálkozás terén mennyi idősnek számítanak, a tényleges vagy a korrigált koruk a mérvadó?
Nekem is koraszülöttek voltak, a 30.hétre. Nálunk mindenre azt mondták, hogy azt az időpontot kell figyelembe vennem amikor meg kellett volna születniük és nem a tényleges születésnapot. Amennyit a születésük után kint töltöttek, azt még a méhen belül kellett volna fejlődniük, ez csak egy kényszer minden szempontból.
Én csak jóval később kezdtem el a hozzátáplálást, gondolj bele, a pici gyomra még csak 2 és fél hónaposnak számít, igaz, a méhen belül semmivel nem táplálkozik szájon át, kint viszont kénytelen.:(
Szerintem fagyasztd le a primőr gyümölcsöket, és várj még pár hónapot.
Tulajdon képpen csak az őszi és sárgabarack ami nem lesz később, esetleg még a meggy. Mást még úgysem adhatsz neki, amit meg igen, azt bármikor lehet kapni. ( répa, krumpli, alma, cékla, stb)
Nekem 32 hétre született a lányom és a dokim valamint a védőnénink is a korrigált kort nézte. a lányom 5,5 hónapos volt azaz (3,5 lett volna) mikor lekezdtem a gyümik adását. most 11 hónapos lesz, de pl. bébiételnél ma adtam először neki 10 hónapos kaját. ahogy telik az idő, egyre jobban behozzák a lemaradásukat.
Kedves kérdező, bár tudom nagy a csábítás, de szerintem még várj egy picit vele. nagyon hamar született meg a picurkád. szerintem várj még egy hónapot vele, az már tényleg nem sok.
nekem az utógondozóban sem erőltették a kajálást, mindig a korrigált szerint kérdezték mit eszik/mit adjak neki.
Azóta félévesek vagyunk, korrigált kora 3 hó 1 hét, és még mindig csak szopizik. Reményeim szerint még kb másfél hónapig csak szopizni is fog, utána kezdem majd neki a gyümiket adni.
Aki kérdezte, miért szültem korábban: súlyos preeclampsyám volt, ez a toxémia egyik súlyosabb változata. A vérnyomásommal volt némi probléma már 1 bő hete, de arra kaptam Dopegytet, ami hát hogy is mondjam, nem hatott! De se nem vizesedtem, se semmi nem volt, dec.30-án még moziban voltam és semmi bajom nem volt, estére furcsán éreztem magam, hajnali 2-kor hánytam, és a biztonság kedvéért bementünk kórházba. Szilveszterkor koradélután már megvolt a kicsi.
Ha esetleg magas a vérnyomásod, nagyon figyelj oda rá! Vegyél teszteket a gyógyszertárban, amik a fehérjét mérik, meg ne egyél túl sósat, és a legkisebb rossz megérzésedre is azonnal fordulj nőgyógyászhoz! ... nagy részünk toxémia vagy fertőzés miatt szült!
De ne aggódj, Veled nem lesz semmi baj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!