Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A mai nézetek szerint miért...

A mai nézetek szerint miért elítélendő az, hogy a fél éves kislányunkkal alszunk?

Figyelt kérdés

Az ágyunk mellett babaöbölben alszik.

Olyan sokan megszólnak érte. Miért nem lehet azt elfogadni, hogy nekünk így jó?

2015. nov. 24. 17:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%

Az utolsó sztori annyira durva volt, hogy hirtelen fel sem fogtam...először azt hittem, a leány-anya 16-18 s ő szoptatja a gyerekét...

Szerintem ne akadj kérdező, ki a többieken. Rengetegen alszanak a gyerekükkel, max nem vallják be. Még nincs gyerekem, de gyerekosztályon dolgoztam, s van, hogy az elszánt anyuka a kiságyba mászik be vagy a cseccsemőt veszi ki maga mellé a Földre és úgy alszanak. (nem mindenhol tudunk Biztosítani az anyáknak ágyakat, lsd egészségügyi kassza, sőt ha biztostunk, is gyakran alszik ott az gyerek is)

2015. nov. 24. 18:59
 22/26 anonim ***** válasza:
53%
Ne idegeskedj ezen kedves kérdező. Nekem még nincs gyerekem, de ha sírna utánam, és csak így nyugodna meg, ha magam mellé tenném, én is így csinálnám, mint te. Arra vigyáznék, hogy mikor már nagyobb, akkor viszont hamar hozzászoktassuk, hogy egyedül kell aludnia. Házaséletet meg természetesen nem élnénk vele egy szobában. Ha velünk is alszik, szépen kimennénk a másik szobába, megszeretgetnénk egymást, aztán vissza. Én így képzelem el, de persze nem tudhatom előre, hogy ez a valóságban milyen lesz, szóval ha lehet, ne küldjetek el a búsba csak azért, mert leírtam a véleményemet.
2015. nov. 24. 19:12
 23/26 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ez inkább azért lehet zavaró,mert aki dolgozik,az nem tudja kialudni magát,ha pl eset sír a baba,stb.

Azért ez elég zavaró lehet.

Szerintem azzal nincs gond,ha az anya egy szobában alszik a babával még kicsi(ha neki úgy jó).

De ha a papa dolgozik,akkor viszont neki rendesen aludnia kell.

Én pl nagyon nehezen alszok vissza,ha felkeltenek este.

Viszont ez babafüggő is.Nem egyformák ilyen téren.

2015. nov. 24. 21:52
 24/26 anonim ***** válasza:
80%

Érdekes, én pont az ellenkezője miatt kapom a lesajnáló "szaranya vagy" pillantásokat... 4,5 hónapos múlt a lányom, külön szobában saját ágyban alszik. Mi egyszerűen nem tudunk együtt aludni, én semmit nem alszom, mert megmoccanni se merek mellette, nemhogy esetleg a másik oldalamra fordulni, hogy háttal legyek neki. Így szétfekszem mindenem, fáj, zsibbadok. A gyerek szintén nem alszik, mert tudja, hogy mellette vagyok, és rám figyel, illetve szoptatott baba lévén ilyenkor ő bizony cicivel akar aludni, amitől meg pláne nem alszom, mert kicsi a mellem, nem csak kirakom azt kész, nekem eléggé ki kell tekernem magam, hogy elérje így fekve, ami szörnyű kényelmetlen, nem is szoktam így szoptatni. Próbálkoztam azzal, hogy megvárom, míg elalszik, és szépen elveszem, kb. 10 perc múlva van fent és keresi, ha nem találja, sírni kezd. Pedig amúgy nem lóg ám rajtam egész nap, magától beállt 3 óránkénti evésre, mindenféle cseszegetés nélkül.

Próbáltuk azt, hogy egy szoba, de külön ágy, az egy hónapos korában dőlt meg, amikor már zavarták a hangok. Ugye mi nem megyünk 7-8-kor még aludni, tévézünk, beszélgetünk, ő meg nem tudott tőlünk aludni. Átraktuk a saját szobájába, azóta semmi gond vele, két héttel ezelőttig átaludta az éjszakát, azóta csak azért ébred 1x, max. 2x szopizni, mert jön a foga, illetve sokat mozog már, forog, kúszni próbál, és egyszerűen több kaja kell neki. Ő ilyen, neki nyugi kell az alváshoz, így tud pihenni. Én nem akartam ráerőszakolni magam/magunkat azért, hogy egyesek ne arra asszociáljanak egyből, hogy egy szemét, kegyetlen állat vagyok, aki ridegtartásban neveli a gyerekét. Mert sajnos ezt tapasztalom amúgy sokszor.

Egyébként nem hagyom sírni, sose hagytam, 2 méterre van egymástól a két nyitott szobaajtó, az első nyekkenésére fent vagyok, és ha nem csak álmában nyögött egyet, már megyek is. A külön szobából nem következik ám, hogy hagyom szerencsétlent egész éjjel sírni, hogy majd jól megtanulja, hogy senkit nem érdekel, és én aludhassak...

2015. nov. 25. 09:59
 25/26 anonim ***** válasza:

Uramisten ez már beteg dolog!!!16évesen szopni...Na ezen kiakadtam pedig nem szoktam...

Na meg a 16évesen is a szülők közt..De az első viszi a prímet...fuuu bakkerr...

Nade. Az hogy ki hogyan alszik mindenkinek magánügye... Éjjel nem birom magam kipihenni a gyerektől,annyira rugkapál..20hos.ha beteg vagy éjjel felkel akkor szoktuk magunkhoz venni de amugy a kiságyában alszik.Egyszobában velünk.De mar latom hogy igényelné a különszobát..Miis...Majd ha költözünk.

Amig szoptattam addig sokat audt köztünk. Engem nagyon megvisel ha nem tudok eleget aludni. Minimum 7orát.Nem lelkileg. Fizikailag.Valamiért világ életemben nagyobb volt az alvásigényem.

Erre mégjött a szülés vagy inkabb műtét utáni vérszegénység ami necces volt, majdnem benttartottak miatta.A vasat nem tudtam szedni mert olyan székrekedést csinalt ami hasi mutét utan nem kéne..Szoval extrán fáradt voltam.Az első 4hétben ha nem lett volna anyosom...hu...Szoszerint a kicsit elláttam és aludtam vissza.Nem birtam fent lenni.Volt hogy nem birtam felemelni a férjem éjjel ugy rakta oda etetni...Nekem akkor jo volt hogy velunk aludt.Aztán elkezdett mozgoodni...Azota csak a kiságyában alszik.Ha nembeteg vagy jön a foga,ez 6-hos korátol van igy kb..Én szerintem összeestem volna ha másik szobába kell átmennem. 1honapja átalussza az éjszakát. Sokkal jobb a közérzetem,apával is jobb a viszonyunk.Mind a fáradtság miatt volt.

Szeretek vele aludni, imádom a szuszogását, Hogy bujik, De jobban elférek az apjával:)

Nagyon szeretnénk kistesot de igy nem tudom bemerjem e vállalni..Tényeg nagyon durván fáradt voltam..Altatás utáni ébredés egy honapig kb.. ez a babaöbö hatalmas találmány.

2015. nov. 25. 21:46
 26/26 anonim ***** válasza:

miért? elítélendő?

én az 5éves fiammal alszom együtt.

2015. nov. 26. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!