Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A mai nézetek szerint miért...

A mai nézetek szerint miért elítélendő az, hogy a fél éves kislányunkkal alszunk?

Figyelt kérdés

Az ágyunk mellett babaöbölben alszik.

Olyan sokan megszólnak érte. Miért nem lehet azt elfogadni, hogy nekünk így jó?

2015. nov. 24. 17:28
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

#9 amiket felsoroltál azokba ha valaki többet lát az elég furcsa ember.

De persze értem mire célzol :)

2015. nov. 24. 17:42
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

Az előítéletek miatt. Te is előítéletes vagy: szerinted ha valakinek a babája külön alszik, akkor hagyja sírni, pedig a kettő között semmi összefüggés.

Egyébként nyugodtan kérdezz vissza, hogy szerintük ez miért baj. Nekünk mindig azt mondták, hogy ha kezdetben velünk alszik, sosem tudjuk majd külön szobába szoktatni.

2015. nov. 24. 17:50
 13/26 zgyzgy válasza:
41%
A lányom kb. 2 éves koráig velünk aludt egy hatalmas ágyban. Tök nyugis gyerek volt, és semmi baja nem lett.
2015. nov. 24. 17:52
 14/26 anonim ***** válasza:
37%

Nincs olyan téma a gyereknevelésben, amiről ne lehetne keresztesháborút indítani.

Mondjuk nekem ritka nagy szám van, helyreraktam a védőnőt is.

Velünk aludt fél éves koráig, utána "babaöböl".

Két hete külön szobában van a nővérével együtt. (aki szintén így volt babakorában).

2015. nov. 24. 17:54
 15/26 anonim ***** válasza:
39%
Én nem titkolom, nem értek egyet vele. Ez nem a baba igénye, hanem a szülőé. A babának semmi előnye nem származik belőle, később is okozhat gondot, de hát ahol anyunak saját maga fontosabb, ám legyen.
2015. nov. 24. 17:57
 16/26 A kérdező kommentje:

Nem vagyok előítéletes, ezt az anyuka maga mondta, hogy éjszaka sírni hagyja mert ő is aludni akar a kicsi meg majd megtanulja.

Még ha szopizna azt mondanám, hogy lehet a szülő kényelme.

Én magamból indulok ki, hogy mindig egyedül kellett aludnom és utáltam. Mindig nagyon féltem, és rossz is visszagondolni ezekre az időkre.

2015. nov. 24. 18:01
 17/26 anonim ***** válasza:
81%
A te magánügyed, ne kösd mindenkinek az orrára. Mindenki szerint máshogy jó.
2015. nov. 24. 18:05
 18/26 anonim ***** válasza:
80%

6-os vagyok. Na, én sosem hagyom sírni, pedig külön ágyban alszunk. Nem is lenne jó nekem se, hiszen sokkal jobban járok, ha kikapom, visszaaltatom, aztán alszunk csöndben tovább mindnyájan. Szépen be is állt éjjelenkénti egy ébredésre a gyerek, mindenféle idomítás nélkül.

De nekem ez jött be, másnak lehet, hogy más, ezért nem kell senkit leszólni.

2015. nov. 24. 18:06
 19/26 anonim ***** válasza:
39%
En elfogadom. :-) gyerektemaban még az is okos, akinek nincs is gyereke.
2015. nov. 24. 18:07
 20/26 anonim ***** válasza:
78%

Bevallom ezen nem akadok ki, hogy a fél éves lányoddal együtt alszol. Nincs ebben semmi rossz.

De azt is bevallom, hogy életemben háromszor akadtam ki gyerekkel kapcsolatban.

Először akkor akadtam ki, amikor a férjemmel rokonlátogatáson voltunk, és a rokonok elmondták, hogy mai napig is egy ágyban alszanak a 16 éves fiúkkal. Hiába van külön szobája, ágya, soha 1 napot nem aludt külön. Csakis apa-és anya között alszik. Azért ez egy kicsit fura, legalábbis számomra.

Másik alkalommal akkor akadtam ki, amikor kiköltöztünk Angliába, és megláttam a pórázon sétálgató anyukákat/apukákat gyerekkel. A gyereket pórázon vitték, mint mások a kutyát.

Angol kolléganőmet kérdeztem, hogy ez meg milyen divat? Erre azt válaszolta, hogy azért viszik pórázon a gyereket mert így nem tud elszaladni, vagy elesni. Én erre csak annyit mondtam, hogy "tudod mi magyarok ezt úgy oldottuk meg, hogy megfogtuk a kicsi kezét és kéz a kézben sétáltunk"

A harmadik sokkolt a legjobban. Tavaly volt szerencsém egy angol családhoz menni lakodalomba.(más kultúra, más lagzi szokások) Férjem angol barátjának egy távoli rokona esküdött. Sokan voltak, és egy golfklub lett kibérelve erre a napra. Egy idős nénike rosszul lett, és mivel mi ültünk mellette, beszélgettünk vele, engem ért meg, hogy kísérjem el a kijelölt pihenőszobába, hogy ledőlhessen egy picit. Amikor bementünk a szobába jött a döbbenet. Volt bent egy angol nő aki talán velem egyidős lehetett. Szoptatta a lányát. Én padlót fogtam, nem hittem a szememnek,sőt kis híján elhánytam magam. Ugyanis a leányzó 16-18 éves körül lehetett. Azt hittem, hogy van valami kandi kamera vagy a leányzó elmebeteg, de egyik sem. Az anyuka még mosolyogva mondta, hogy nyugodtan maradhatunk, mindjárt kész vannak...

Azt hiszem ilyet az angolkák sorozatban láttam, de viccnek hatalmas volt, de kizártnak tartottam, hogy a valóságban létezik ilyen. Nos létezik..

Szóval kedves kérdező. Legközelebb ha valaki megszól mert a fél éves lányoddal alszol, akkor mosolyogva mond az illetőnek, hogy

-Majd akkor akadj ki ha 20 évesen szoptatom..:)

43/N

2015. nov. 24. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!