Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért akarja sok anyuka...

Miért akarja sok anyuka leszoktatni gyermekét az éjszakai kelésről?

Figyelt kérdés

Olyan fárasztónak tartja?

nekem 10 hetes babám van, egyedül vagyok,mert a férjem külföldön dolgozik. Fáradt vagyok, de kisbabámért megteszek mindent. Volt, hogy hajnali 4ig ringattam, mert fájt a pocija. Volt, hogy csak "úgy" nem akart aludni és kettőig fent voltunk. Fáradt vagyok az igaz, de nem nyűg nekem felkelni éjszaka. Jaj, és nappal a házimunkákat végzem.

2014. jan. 16. 20:35
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

En azt birom mikor vki a 2 hetes babajat akarja leszoktatni arrol h kezben aludjon el es miert nem alszik egyedul el. Ezzel en rengeteget talalkoztam mar itt. Az is eleg durva.

Am tenyleg az jon le a kerdezotol h o bezzeg birja es mi ebben a rossz?! Holott tenyleg 10 hetrol beszelunk. Ekkorka gyereket meg senki nem akart szerintem leszoktatni az ejszakai kelesrol. ( legalabbis ertelmesebbje) mert termeszetes h ebbe is vannak kivetelek. Az meg h a kerdezo kisebbekre gondolt nem hinnem mert a legelejetol kifejtette mindenki h fel ev mulva jojjon vissza es kerdezze meg ujra es akkor nem valaszolta azt h de o ilyen kicsikre ertette a kerdeset.

2014. jan. 17. 07:41
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Na én megpróbálom nem lekezelően elmagyarázni. Nem fárasztó a picihez kelni, hanem kimerítő. Mint minden korszaknak megvan a saját nehézségei. Tudod mindig az a rossz amiben éppen vagyunk. Mikor megszületik az a picike élet, nagy hévvel indulunk neki az anyaságnak. Akkor még nekünk is kelt 4 alkalommal a babánk, nem zavart. Azután jött a fogzás, mozgásfejlődés és persze neki is megzavarta az alvási ritmusát. 10-15* ébredt. Tudod, ha huzamosabb ideig nem tudsz aludni és a babád is egész nap nyűgös a kialvatlanságtól az már kimeríti az ember tartalékait is. Közben ott a házi munka (amit én nem tudok másnapra hagyni, mert kikészít), gyerekek, férjemmel lenni, főzni, házi munkát végezni. És bizony eljön az a pillanat, amikor azt látod, hogy a baba, az anya és az apa se piheni ki magát és ez rányomja a bélyegét a nappalokra is, hogy igen le kell szoktatni a kicsit az éjszakai ébredésekről. Persze, ha nem sikerül leszoktatni, akkor ugyanúgy tesszük a dolgunk, mint az előtt és majd leszokik az ébredésekről. :-) Jó dolog anyának lenni, de sok lemondással jár, köztük az alvás is.
2014. jan. 17. 10:58
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

19 hónapja minden éjjel minimum 6-szor kelek. ha jön egy megfázás és fogzás ez kb megduplázódik. És ez még a jobbik verzió a 12 szeri kelés.

Az meg csak hab a tortán hogy jön a tesó és irtó fáradt vagyok, amikor ugye pont most kéne pihenni.

Remélem átérzed egy kicsit hogy te milyen jó helyzetben vagy egy 2-szer kelő babával.

Sajnos legtöbbünknél nem ez a helyzet és mégse nyafogunk

2014. jan. 17. 13:34
 34/42 anonim ***** válasza:

de lányok...

nem ő akarja leszoktatni,csak kérdezte.

én azért akarom,mert nem éhes-és szeretném,ha magától aludna vissza-és nem akarok reggel hulla lenni.

2014. jan. 18. 09:18
 35/42 anonim ***** válasza:
Sehol nem olvasom h vki is ugy ertelmezte volna a kerdest h o akarja leszoktatni. Epp ezt mondjuk neki h majd akarja idovel o is, mert 10 het meg semmi.
2014. jan. 18. 09:29
 36/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket. Nem akarom leszoktatni babámat a kelésről.

Szimpla kérdésként tettem fel, hogy miért akarják az anyukák leszoktatni babájukat a kelésről, már értem. KÖSZÖNÖM.

De azért nem kellett volna lehúrrogni így.

2014. jan. 18. 11:26
 37/42 anonim ***** válasza:
27%

Gratulálok, 10 hetes mintaanyuka :-). Van mit tanulnunk tőled!!! Azért majd térjünk vissza erre pár hónap fogzás után. Egyébként a gyerek magától érik meg arra, hogy átaludja az éjszakát, nem szoktatással. Vagy ezt te nem tudtad?

Egy 10, egy 8 és egy 5 éves gyerkőc anyukája

2014. jan. 18. 20:43
 38/42 anonim ***** válasza:
52%
mennyi buta és lekezelő ember. kedves utolsó, nem mintaanyukának kiáltotta ki magát a kérdező. ne mindenbe a negatívumot lássuk már az istenért. a kérdező valószínűleg egy elsőbabás anyuka. 10 hetes a picúr, és? lehet, hogy 3 hónap múlva megérti, hogy mi az, amikor nem kétszer, hanem tizenkétszer kell felkelni a picihez. addig meg ne szóljuk már meg, mert még nem tapasztalta, hogy milyen az, és esetlegesen érdeklődni merészel.
2014. jan. 19. 02:08
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom 18 hónapos, és még 6-8x kel. Korábban én is le akartam "szoktatni" róla, de elméletben csak a homeopátiáig jutottam, de azt sem próbáltam. Valahogy úgy érzem, oka van, amiért kel; valamilyen ösztönös oka. Egyenlőre kitartok, és nem akarom befolyásolni. Még szoptatok, és hogy mindenki kiegyensúlyozott legyen , együtt alszunk :)

De igazából szeretnék gratulálni a babádhoz, és hogy 2x-i kelés mellet ez jó alvásnak bizonyul :) És külön szeretnék gratulálni a kérdéshez, amire ilyen sok választ kaptál, és hogy ezzel a kérdéssel sok édesanyának adtál lehetőséget arra, hogy kiadják a feszültségeiket ;)

2014. jan. 19. 15:01
 40/42 anonim ***** válasza:
2X kel és 10 hetes :) mi ilyenkor végigaludtuk az éjszakát :) Most 6 hós és minimum 10X kelek. Próbálom úgy felfogni, mint te és nem adok nurofent, és dentinoxot sem 3-nál többször. De kezdek a kiborulás határán lenni (pedig férjem, nagylányom van, aki segít nappal), ugyhogy éjjel gyógyszert fog kapni! Te sem bírod majd...nyugi :)
2014. jan. 20. 07:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!