33 hónapos a kisfiam és nem hajlandó sem a wc-be sem a bilibe kakilni csak a pelenkába. A gond viszont az hogy januárba már oviba megyünk. Volt e valaki hasonló helyzetbe és hogy sikerült a gyermeket leszoktatni róla?
Egy csomó ilyen kérdés volt mostanság, de azért Neked is leírom. :o)
Én nem csináltam semmit. Amikor a lányom kérte a pelust, hogy kakilni szeretne, ráadtam, majd leszedtem dolga végeztével.
3 évesen ment oviba, 3,5 évesen egyszer csak belekakilt a bilibe, és onnantól mindig.
Kivártam, semmilyen erőszakos dolgot nem akartam, és utólag nézve is így volt jó.
Az oviban nem vertem nagy dobra, a dolgot mindig otthon intézte, igaz, csak fél napos volt az első évben (van kis tesó is). A nagy dolgomat én sem szeretem idegen helyen végezni, ezzel ő is így van...
Szóval én nem szoktattam, csak vártam.
"33 hónapos"
ezt miért kell??
és akkor már miért nem "132 hetes"-nek mondod ?!
Jaj ez a 33 hónap nekem is fura.
Nna az én lányom decemberben lesz 3 éves, akkor megy oviba.
Ő is szobatiszta már fél éve, viszont ha kakilnia kell, szól, hogy kér pelust, ráadom, és beletojik, aztán leveszem.
Próbálom zsarolni mindennel, de csak a pelusba hajlandó tojni. Épp most biciklit ígérgetek neki, már meg is van a canga, még nem tudja, most azzal zsarolom, hogy csak az tud biciklizni, akinek már nem kell pelus. Eddig nem jött be sajnos.
Én abban bízom, hogy legkésőbb az oviban látja majd a pici vécéket, hátha kedvet kap.
Nálunk az a baj, ha nem adok neki pelust a kakihoz, akkor ő visszatartja :(
utolsó vagyok
Szóval nem erőltetem, csak kakikor mindig magyarázok neki, hogy nem kéne már a pelus. De azt nem teszem meg vele, hogy nem adok neki.
3 éves múlt a kislányom és se nem pisil, se nem kakil wc-be vagy bilibe, csakis pelenkába. életében egyszer pisilt csak a bilibe.
ő éppen ezért óvodába sem tudott menni:(
semmit nem tudok csinálni...
Először is azért "33 hónapos" mert már több mint 2,5 éves és pontosan szerettem volna közölni.És nem azért írtam hogy ebbe kössenek bele!!!!
Másodszor pedig köszönöm a válaszokat.
Én is off.
Nálunk évközben is kezdheti az ovit a gyerkőc.
Májusban írattam be, decemberben lesz 3, akkor kezdi.
Hívd fel az ovit, kérdezd meg, hátha még van hely a gyerkőcödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!