Miért akarja sok anyuka leszoktatni gyermekét az éjszakai kelésről?
Olyan fárasztónak tartja?
nekem 10 hetes babám van, egyedül vagyok,mert a férjem külföldön dolgozik. Fáradt vagyok, de kisbabámért megteszek mindent. Volt, hogy hajnali 4ig ringattam, mert fájt a pocija. Volt, hogy csak "úgy" nem akart aludni és kettőig fent voltunk. Fáradt vagyok az igaz, de nem nyűg nekem felkelni éjszaka. Jaj, és nappal a házimunkákat végzem.
En meg birom mikor vki kb 5 perce anyuka es minden uj es friss persze h nagy lendulettel csinalja. Ezzel nincs is semmi baj vegkepp. De ez a kioszto dolog amit te csinalsz kicsit durva. Majd tenyleg kb 8-9 honap mulva gyere vissza mikor nem 2 alkalommal kel ejszaka a gyerek hanem legalabb 5-6x es napkozben sem hajlando semmit sem aludni nem tudsz tole semmit csinalni. Ilyenkor meg oke h hasfajosabb de amikor mar tud allni esetleg ulni es csak ugy nem akar visszaaludni is legyel ilyen lelkes.
Emlekszem ilyenkor en is frissen pattantam az agybol es azt hittem soha nem jon el az az idoszak h azt kivanjam barcsak vegigaludna az ejszakat. De eljott. Mondjuk nekems zerencsem volt mert hamar ataludta de aztan jott a fogfajos idoszak jott az h kippattant a szeme es jatszani akart hajnal 3-4 korul es kezsosott a nap. Este persze nem akart elaludni. De oke mindenki sz....r anya mert vagyik a nyugidt ejszakakra ami nem csak neki jo h kipihent reggelre es nyugodtabban tud a kicsivel foglalkozni de a baba szamara is sokkal jobb ha nyugostan alszik ejszaka igy a nappal is vidamabb szamara. Igy javaslom neked tenyleg h 6 honap utan gyere vissza.
Egy eves kislany anyukaja.
Na majd térjünk vissza rá 1 év múlva.
Az én lányom 1 éves múlt,SOHA nem aludt még egyhuzamba 2 óránál többet éjjel!!!Így hát én se.Már 1 éve nem aludtam normálisan éjszaka,még most is kel 4-5x.
A te babád még alig múlt 2 hónapos,persze hogy jól birod,én is bírtam eleinte.De 12 hónapja nem aludni,na azért az kemény dolog...
(Előljáróban megjegyezném, hogy egyelőre én nem próbálom leszoktani a fél évesemet, de azért nem nehéz elképzelnem néhány okot)
Néhány lehetséges ok:
1. Mert nem kétszer kel mondjuk, hanem óránként (amíg 3szor kelt, addig az égegyadta világon semmi problémám nem volt a dologgal.)
2. Mert a család többi tagja (esetleg másik gyerek) szeretne aludni
3. Mert nem 10 hete tart ez az időszak, hanem mondjuk egy éve.
4. Mert nem bírja olyan jól az éjszakázást, mint Te
5. Mert egy egészséges felnőtt embernek egészségügyileg kell(!!!), hogy egyhuzamban legalább egyszer 3 órát, de minimum egy teljes alvási ciklust végigaludjon. (A babák alvási ciklusa rövidebb, van olyan baba, aki mindegyiknél felébred)
és végül a lényeg:
6. Mert a babának se jó hogy állandóan felkel, neki is ki kéne pihennie magát.
Hát igen,10 hetesen még bírja az ember...mondjuk bevallom első fiamnál én már akkor se bírtam..persze felkeltem,de K.O. voltam nap közben.
2.fiam 9 hónapos koráig szépen aludt,aztán elkezdett kelni.Hogy miért szoktattam le??Mert nap közben egyáltalán nem tudok pihenni, mivel van egy nagyobb is, tehát éjjel kéne valami alvásfélét összehozni...
Amúgy jó neked,hogy ilyen türelmes vagy éjjel.Én nagyon szeretem a srácaimat,és élvezem velük a napokat,de szerintem azért az elvárható nagyobb korban(1 év körül) hogy aludjanak éjjel.
Amúgy egyiket se úgy szoktattam le,hogy ordítottak órákon át,mindkettőnél más módszer vált be, és viszonylag zökkenőmentesen ment a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!