Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért akarja sok anyuka...

Miért akarja sok anyuka leszoktatni gyermekét az éjszakai kelésről?

Figyelt kérdés

Olyan fárasztónak tartja?

nekem 10 hetes babám van, egyedül vagyok,mert a férjem külföldön dolgozik. Fáradt vagyok, de kisbabámért megteszek mindent. Volt, hogy hajnali 4ig ringattam, mert fájt a pocija. Volt, hogy csak "úgy" nem akart aludni és kettőig fent voltunk. Fáradt vagyok az igaz, de nem nyűg nekem felkelni éjszaka. Jaj, és nappal a házimunkákat végzem.

2014. jan. 16. 20:35
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Ja és azt hozzáteszem(20-as vagyok),hogy első gyerekem nem 2x kelt éjjel,hanem kb 5x...amikor már napok óta 3 órát alszik az ember éjjel,azt is 2 részletben,na az fárasztó...

szóval ezért voltam kész már az elején.

2014. jan. 16. 21:26
 22/42 anonim ***** válasza:
81%
Olvasd vissza ezt a kerdest akkor, amikor masfel eves lesz.Vagy amikor a kis nyolchonaposod csinalja es meg ott lesz a haromevesed, akit napkozben a hazimunka mellett szorakoztatni kell es egy perced se lesz nyugodtan...10hetes a gyerek..hehe, akkor meg nagyon nagyon az elejen vagy.
2014. jan. 16. 21:35
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Amikor 10 hetes volt a fiam, szinte vártam, h mikor kel már fel. Mostmár baromira nem várom...
2014. jan. 16. 21:37
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Elég jól emlékszem egy éjszakára, amikor az első babám még nagyon kicsi volt, és fel-alá sétáltam vele a sötétben, közben arra gondoltam, hogy ez nekem igazán nem fáradtság, és szívesen dajkálom akár egész éjjel. Csakhogy még 10 hónapos korában is egész éjjel kellett dajkálni, éjszakánként kb. 4-5 óra volt, amikor nem kellett vele fel-alá járkálni. Bevallom, mi eljutottunk oda, hogy hagytuk sírni. A két kisebbet ezért próbáltam születésüktől arra szoktatni, hogy el tudjanak egyedül aludni, hogy ne fajuljon még egyszer idáig a helyzet. Így is nagyon ritka, hogy egyikhez sem kell felkelni éjjel, úgyhogy most már lassan 4 és fél éve aludtam ki magam rendesen utoljára.
2014. jan. 16. 22:17
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Miért? Azért mert hulla fáradt és végre aludni akar azért...az első megrogyásom nekem is kb 3-4 hós korában lehetett, aztán 1 éves kora körül beszéltem szoptatási tanácsadóval mitévő legyek, mert végkimerüléshez vezetett az állandó kelés. ezt nem lehet elmagyarázni, sem elképzelni, az tudja csak aki ebben van vagy volt! mindenre kihat, a szexuális életedtől kezdve az étvágyig mindenre, pszichésen teljesen ki lehet készülni. én sosem gondoltam volna magamról, hogy "leszoktatom" a fiam róla, de a szoptatási tanácsadó javaslatára külön szobába tettük és az apja kelt hozzá, míg át nem állt az új rendre, mert sajnos én, a tigrisanya egyszerűen nem bírtam tovább, kikészültem, feladtam...be kellett látnom, mert már kárára ment a hősködésem a nyugodt, békés napjainknak..és az én gyerekem még nem is az a 10-15x ébredős fajta..ez van... szerintem is térjünk vissza rá majd egy fél év-év múlva, bár én kívánom neked, hogy maradjon ki az életedből..
2014. jan. 16. 22:19
 26/42 anonim ***** válasza:
19%
jézusom. Miért kell ilyen bunkónak lenni a kérdezővel? Ő feltett egy kérdést, amire választ szeretett volna kapni, és nem azt, hogy hahaha 10 hetesen még én is jól bírtam. Nem ilyen bunkó és lekezelő módon is lehetett volna válaszolni. : o
2014. jan. 16. 23:45
 27/42 anonim ***** válasza:
82%
Azért, utolsó, mert ez az igazság. 10 hete anya, és máris azt hiszi, hogy az egész csak a cuki baba ringatásából áll, és milyen szemét már, aki nem így gondolja.
2014. jan. 17. 00:24
 28/42 anonim ***** válasza:
87%
26: Azért, mert a kérdésben is benne van a lenézés, hogy ugyan már mit nyafognak az anyukák, lám én milyen szuperül bírom, mert párszor ringattam hajnalig. Csak az a különbség, hogy ő csinálja pár hete amit azért fél lábon is ki lehet bírni, míg más hónapok vagy évek óta. Ne csodálkozz, ha ez a kioktatás (bezzeg én milyen überf..sza anyuka vagyok, hogy nyafogás nélkül csinálom) csípi azoknak a szemét, akik már mondjuk 1,5 éve egy éjszakát nem aludtak végig egyhuzamban.
2014. jan. 17. 01:07
 29/42 anonim ***** válasza:
58%

Én valahol megértem a kérdezőt, mert nekem is nyílik a bicska a zsebemben, amikor az újdonsült anyukák azért nyavajognak, hogy a 2 hetes babájuk enni merészel kérni éjszaka, és mi az, hogy nem alussza át az éjszakát a születésétől kezdve. Mert sok ilyen van, csak körül kell nézni akár itt a gy.k.-n.

Persze nem mindegy, hogy mennyi idős babáról/kisgyerekről és milyen gyakori ébredésről van szó.

Amikor a 2 évesem fél óránként ébred, és mindent akar, csak aludni nem, akkor nekem is kezd néha elegem lenni. De szerintem a kérdező nem ilyen szituációra gondolt.

2014. jan. 17. 06:40
 30/42 anonim ***** válasza:
71%

Én nagyon kevés olyan anyukával találkoztam, aki a 2-3 hónapos babáját le akarta szoktatni az éjszakai evésről. Itt olvastam 1-2 kérdést róla, de szerintem elenyésző.

Az én babám 2*, 3* kelt 4 hónapos koráig, én pedig mosolyogva pattantam ki az ágyból. Azóta megtudtam mit is jelent az éjszakázás... 5 hónapja nem aludtam 1,5 óránál többet egyhuzamban. A ház körül mindent én csinálok, néha halasztok egy kicsit, de minden rendben van.

Én imádom a férjemet /amúgy ő is csak este ér haza pihenni/, lelkileg sokat jelent hogy mellettem van, de az biztos, hogy 3* annyi házimunkát csinálok miatta, mint amennyi egyébként lenne.

2014. jan. 17. 07:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!