Van itt olyan anyuka aki homeopátiás bogyókat szedett hogy leapassza a tejet és így szoktatta le a szoptatásról a gyermekét? Sok még a tejem, de már 2 éves a gyermekem és szeretném leszoktatni a ciciről
Megbeszéléssel se megy? Mondjuk, hogy éjjel a tejecske is alszik?
Mással kínálni szerintem nem túl célravezető, mert akkor meg ahhoz szokik hozzá és ugyanitt fogtok tartani.
Én nagyon nem vagyok híve az ilyen rögtönös megvonásnak, sokkal több kárt okozhat, mint látszólagos hasznot..!
És azt se egészen értem: a szopizással van gond, vagy az anyatejjel vagy az éjszakai ébredésekkel?
Nem hinném, hogy az lenne a jó, ha mind a hármat egyszerre akarnád tőle megvonni.
Ráadásul ebben a korban már nem azért kel ám éjjel, hogy anyatejet igyon vagy szopizzon, hanem azért, mert TE hiányzol neki! Szerintem ezt is figyelembe kellene venned..
Igen, ennyi idősen már nagy a ragaszkodás. De aztán lehet, hogy egyik napról a másikra fogja abbahagyni, mondván, ő már nagyfiú/lány! ;)
Pont most ajánlottam másnak William Sears Éjszakai gondoskodás c. könyvét, ha gondolod, te is olvasd el. Nagyon fontos gondolatokat ír a hosszú távú szoptatásról, a szükséges anya-gyerek kötödésről és támogat, hogy idő előtt ne adjuk fel azt, amit felvállaltunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!