Hogyan tudnam leszoktatni kislanyomat a szoptatasrol?
Szia! A barátnőm is ugyan ebben a cipőben járt. Neki azt mondta egy utcabelink, hogy kenje be a bimbóját ecettel. Megpróbálta. A cicijének semmi baja nem lett az ecettől, viszont a gyerek rögtön azt mondta rá, hogy "büdös". Legközelebb megint bekente, amikor a gyerek kérte a cicit, és megint mondta, hogy "büdös", azután már amikor csak kiakarta próbálni, hogy a gyerek megpróbál-e szopni, már nem kellett neki a cici, mert "büdös". Az ő babája is folyton a cicin lógott, és így egyik napról a másikra leszokott róla. Viszont te figyelgesd magad, nehogy begyulladjon a melled a hirtelen leválasztástól!!!
Ha érzel valamit, akkor tegyél rá hideg vizes borogatást.
Ha nem tetszik az ecet, tehetsz rá mást is, a lényeg, hogy a gyereknek ne tetszen. Viszont nincs semmi baj az ecettel sem. Se nem csíp, se nem pirosodik ki, semmi.
Én nem voltam ebben a cipőben. Mondhatom, hogy sajnos, mert az én babóim nem tudtak szopni, így nekem csak a fejés maradt. 10 és 9 hónapon keresztül.
Remélem segítettem.
Szia!
Az én kislányom 2 hónapja múlt 2 éves.
Ő is még szopizik. Amióta beszél, bárhol vagyunk "cici-cici, tejci" kiáltással jelzi, hogy kér:).
5 hónapja született meg a testvére, tehát testvérféltékenység is áll a háttérben, de nem ez a kérdésed.
Nekem is meg-megfordul a fejemben, hogy már ideje lenne leszoknia a ciciről, de tudom, mennyire fontos számára, ezért én úgy döntöttem, rábízom.
Nekem nem teher a szoptatása, tejem is van mindkettőnek.
Szerintem bízd rá te is a döntést.
Oviba úgysem leszel ott vele:). Na és mi van akkor, ha esténként még cicin alszik el...
A lelki sérülésről: Fiam kétéves volt, napi rengeteg szopi, hiszti érte az utcán, játszótéren, éjjel fölkelt többször szopizni.... Aztán heresérvvel kellett műteni szegénykémet. Éhgyomorra kellett menni. Tehát a hajnali, meg reggeli szopi kimaradt... képzelhetitek... Műtét után, félkómában VIZET kért! Egész nap. Én (galád módon) nm is kínáltam cicivel... Este is víz. Másnap is. Kezdett föltelni a mellem. Odakínáltam neki, erre rámnézett vigyorogva, és ujjal mutogatva CICIII!!!! felkiáltással szabályosan kinevetett és elszaladt. Azután se fogadta el. Ennyit a ragaszkodásról és a lelki sérülésről...
(persze nem követendő példaként írtam!)
A 2. hozzászólód vagyok.
Szerintem az ecet kegyetlen megoldás lenne. Hallottam már olyant is, hogy erőspaprikával csinálták ugyanezt:(.
Ezt érdemes elolvasni:
Utolsó válaszolónak:bocsi,véletlen lefelé pontoztalak:((
Nagyon jókat írtál és az oldalt is megnéztem. Határozottan jó :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!