Miért lehet éjjel órákat fent az 1 éves babám?
Figyelt kérdés
Két hete kezdődött az egyébkén jól alvó babámnál hogy éjjel felébred valamikor és nem lehet visszaaltatni, próbáltuk már ágyunkban ( ilyenkor felélénkül a sok mocorgástól) sétálva, simogatva, mindenhogy. Napközben egyszer alszik 2 órát általában. Étvágya türhető, persze lehetne jobb is. Nappal teljesen nyűgős emiatt. Éjszaka sokat pukizik, de olvastam hogy ez teljesen természetes. Napi 2x van széklete ami szintén rendben van. Ínyje nincs bedagadva, de egésznap a szájában matat, ha éppen nem rágókáját rágcsálja. Van esetleg olyan aki hasonlóan volt az altatással ilyen korban? Mi volt a megoldás, ha volt?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ma 11:04
1/4 anonim válasza:
Ilyenkor lehet a mozgásfejlődés is simán, vagy esetleg fogzás(?)
2/4 anonim válasza:
Nálunk a fogzás okozza szerintem, hiába adok neki Nurofent éjszakára, amikor már nagyon bújik a foga, akkor hetekig jókedvűen elvan éjjel 1,5-3 órát, aztán napközben meg akar halni a fáradtságtól. Biztos, hogy nem túlalvás miatt van fent éjjel, nappal másfél órát hagyom aludni, különben képes lenne 5-öt is ilyenkor, de így is fent van következő éjszaka. Ez a második szett ilyen virrasztásunk, az előző 4 hétig tartott, a mostani második éjszakája, és én nem találtam semmit, ami segített vagy javított volna rajta. Amint kijött a foga, egy csomó ideig teljesen vállalhatóan aludt, aztán most megint jön a szemfoga és megint kukorékol éjjel.
3/4 A kérdező kommentje:
Gyanús hogy nem látom annyira megdagadva az ínyjét, nem pirosas neki. Persze ettől még simán okozhatja a fogzás. Tekintve hogy 9 hónapos korában már 8 foga kinőtt ( 4-4 metszők) így elképzelhető hogy valamelyik örlő van készülőben. Mozgásfejlődésben egyenlőre még kapaszkodva sétálgat bútorok mellett. Emellett természetesen amennyit csak tudunk szabadlevegôn vagyunk, akár játszótéren is. Egyébként dumcsizik egésznap babanyelven még. Pár szót próbál már mondogatni.
ma 11:53
4/4 A kérdező kommentje:
Az eddigi fogaknál is voltak éjszakai ébredések persze, de viszonylag hamar vissza tudtam altatni.
ma 11:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!