Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért kérőzik át hozzánk...

Miért kérőzik át hozzánk éjjel a lányom? (1 éves) Másnál van ilyen?

Figyelt kérdés

Este elalszik a saját ágyában, azonban éjjel megébred 2 és 4 óra között feláll a kiságyban, néz az ágyunkhoz és szól hogy "Anna, Anna" (ez "anya" akarna lenni de még nem mondja tisztán.) Próbáltam cumit oda adni, vizet adni, ringatni, babusgatni, hátha vissza alszik a saját ágyában, de nem. Egész addig nem alszik vissza amíg nem teszem a mi ágyunkra és fekszik mellettünk, ahogy a mi ágyunkra teszem, betakarom, alszik is. Próbáltam hagyni, de egy idő után elkezd sírni, és addig sír ameddig oda nem megyek hozzá. Illetve, a kiságyban ha oda megyek és simogatom a hátát pl csendben van, csukva a szeme, amint eljövök 2 lépést az ágyától elkezd nyöszörögni és újra szól hogy "Anna, Anna".

1 évet töltött nemrégen, eddig sosem csinálta, most kezdte el kb 2 hete. Addig baba kora óta minden éjjel szépen végig aludt este 10tol reggel 6-7ig. Most a két hétben kijött 2 foga. Lehet ez zavarja? Valakinek valami tipp?

ma 06:20
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Vagy öntudatára ébredt!

Nálunk is megy ez csak én fekszem be a szobájába és ott alszunkn tovább

Az ágyunk tabu ilyen téren

ma 06:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen még később is élő fog fordulni.

Mit nem értesz?

Pici ráadásul ennyire, felébred éjszaka még jó ,hogy ott akar elaludni...

ma 06:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Van amikor szoronhás vagy hasfájás is lehet a háttere csak nem tudatosul a kicsiben es anya mellett nem érzi jobb.
ma 07:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 2 éves koráig aludt egyedül az ágyában. Aztán egy nyaralás alatt, rájött, hogy be is maszhat közénk, mi hagytuk. Az ősember se valószínű, hogy külön ágyba tette volna a babát, együtt aludtak, melegítik egymást és az ad biztonságot ha a szülővel alszik.
ma 07:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kezdetektől így csinálom, nekem megfelelt, mert amint átveszem alszik is, így mindenki tud pihenni legalább.

Azért csinálja mert a közelségedre vágyik, melletted érzi magát biztonságban. Gyerekkoromból emlékszem milyen jó volt anya mellett az illatával körülölelve aludni, a világ legbiztonságosabb helye.

Mivel eddig nem erre szoktattátok de ugyanide jutottatok szerintem látható hogy nem szoktatás kérdése hanem normálisan felmerülő igény a gyerek részéről. Én nem izgulok rajta, majd egyszercsak elhagyja, egyébként vannak éjszakák mikor nem ébred fel és végig az ágyában alszik, de kevesebb.

ma 08:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Fiam dettó, de mi elengedtük a mi ágyunkba ne jöjjön. Azóta jobb lett, mert így 90%-ban reggelig alszik maradék százalékben 4-5 fele felkel és mellénk tesszük akkor alszik tovább. Mikor beteg vagy szepa van akkor hamarabb kel emiatt. Kell nekik a biztonság még kicsi.
ma 08:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Van hogy nálunk sem enged ki. De én nem veszem közénk, hanem en maradok nála. Ott is van nagy ágy. Plusz nem tudom hogy a megszokás miatt e, de a mi szobánkban pl nem is tud aludni éjjel.
ma 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Pedig elég egyértelmű: rád van szüksége, azért hív és azért felel meg neki csak és kizárólag az, ha vlee vagy.

Egy ekkora gyerekenk az anyja nem csupán kedvesség, de valójában az alapvető biztonság, a túlélés, a világ, az Isten. Úgy nyugodt, ha maga mellett tud téged.

Fontos, hogy a saját ágyában kezdje az éjszakát. Így ha majd úg yérzi nincs ennyire szüksége rád, nem fog átmenni hozzátok. Persze ez neked fárasztóbb, de hosszútávon jobb így. Sokan azt mondják, hogy ok, akkor kezdjen eleve a szülői ágyban és akkor nem kell az éjszaka közepén felkelni, de így meg kipaterolni lesz nehéz.

Most ilyenje van, teljesen normális. Idővel lemúlik. Pár hét, pár hónap, esetleg pár év:D

ma 13:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a válaszokat. Azért volt furcsa mert eddig nem csinálta. 🙂 Nem probléma ha mellettünk alszik csak nem tudtam hova tenni ezt a hirtelen változást. 🙂
ma 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!