22 hónapos kisfiam felriad éjjel és nem akar aludni mi lehet az oka?
A probléma nagyjából július óta áll fenn már fogalmam sincs mit csináljunk. Du-n 5 től semmi képernyő idő elviszem sétálni, hogy picit lenyugodjon estére már olyan játékokat játszunk amivel nem pörgetem fel, mondókázunk, építünk, kocsikázunk. Rendben, hogy nagy meleg volt viszont ez azóta se oldódott meg. Bár engem augusztus elején műtöttek sajnos 4 hétig nem emelhetek emiatt az esti rutint a férjem vette át. Ki van már készülve, mert minden este megébred sírva torka szakadtából és nem vagy alig hajlandó vissza aludni vagy befeküdni a kiságyba és most őt igényli amivel nem is lenne baj, de dolgozni jár, így hajnalba kb alig alszik, mert mellette kell feküdni a földön vagy rajta alszik el. Illetve azóta a fiúnk is 5-5:30 kor kel. Rosszul érzem magam mind a kicsi mint a férjem miatt. Annyi változás még van, hogy a tesóm segít a gyereket ellátni /azt a részét ahol emelni kell/ viszont amint írtam ez az egész július óta van szóval nem csak augusztusi dolog.
Próbáltuk azt, hogy nyitva hagyjuk az ajtaját és a légkondit benyomjuk a nappaliba, így hozzá és hozzánk is bement a hűvös, de akkor is sírt. Lehúztuk a redőnyt, hogy esetlegesen a fény ébreszti meg, de nem, nyitott ablak, hogy levegő friss levegő legyen, de az se. Egy ideig működött, hogy bementem hozzá lefeküdtem a kiságy mellé és meséltem, de most ez se. Azt is próbáltuk, hogy hamarabb fektetjük, de nem oldotta meg a problémát illetve júliusban kb mindig 21:30 ra sikerült elaltatni szóval az se, hogy később. Átlagosan 20-20:30 között alszik el, de kis kora óta, így fektetjük ekkor végig aludta az éjszakát 1-2 alkalommal kelt megitta a tápszert és vissza feküdt viszont mostmár nem fogadja el a tápszert se.
Du-n 12 óra körül alszik el, mert a bölcsi alvás idejéhez szoktattam őt (Novembertől bölcsis)
Kérlek mondjatok valami okosat mit tegyünk, mert már kifogytam és félek, hogy a házasságom is rá megy erre. Hihetetlen nagy bűntudatom van amiatt, hogy biztos nálam siklik el valami amit nem veszek észre… Soha nem aludtunk vele szóval nincs ahhoz “szoktatva”, hogy át jöjjön hozzánk és 6-7 hónapos kora óta magától alszik el vagyis aludt el. Abban reménykedem szeptemberben, hogy ha vissza kerülök a rutinban és jön a hidegebb idő akkor az megoldja bár gyanítom nem, így lesz… :(
Az enyém sem alszik, 20 hónapos. 2 órától ébren vagyok vele. De már másodszor kéri a tápszert, lassan születik az öccse de még mindig ott tartok vele mint csecsemőkorában. De nálunk gyanú van rá hogy idegrendszerileg sérült, valószínű autista, születése óta alvás és evészavaros. Április óta küzdelem minden éjszaka.
Van hogy ordítva sikitva ébred többször is éjszaka, nem lehet megnyugtatni se.
Szerintem nálatok élettani lehet talán fejlődési ugrás, vagy szeparacios szorongás
Nem jön a foga?
Amúgy simán lehet szeparációs szorongás is. Nekünk is volt ilyen, igaz ő csak 1 éves. És ott kb 6 hétig ilyen volt.
1-es nagyon remélem, hogy tényleg csak az :(
2-es júliusban már kibújtak neki az utolsó fogacskái akkor azzal is szenvedett. Gondoltam rá, hogy esetleg szepa az na de ennyi ideig? Illetve tudom, hogy most fel kell dolgoznia, hogy anya nem emeli fel óvatosan öleli stb emiatt is biztos van benne belső feszültség.
3-as Igen nálunk is ilyen úgy írnám le mint egy sima hisztit… van amikor tök jól megérti és visszafekszik, de mostanában tetőzik nagyon. Az nem tudom, hogy mennyire játszik közre, hogy mostanában rengeteg új szót, kifejezést használ egyre többet és tudatosabbat szerintem lassan megindul a beszéd nála.
Kérdező
2es vagyok
Simán lehet, hogy tovább tart neki. Plusz a beszédfejlődés is rátehet. De én szepára tippelnék. De valaki nálam okosabb meg tapasztaltabb, remélhetőleg ad valami jobb magyarázatot.
2es vagyok
Nekünk kb 6 hétig tartott :D a csúcs az volt mikor 2 óráig fent volt este 1 héten keresztül. Már ringattuk pedig sosem szoktuk. Sírtam :D aztán fokozatosan jobb lett...most meg már alszik, mint az angyal, de nem akarok elszólni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!