Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 22 hónapos kisfiam lehet hogy...

22 hónapos kisfiam lehet hogy leszokik a délutáni alvásról?

Figyelt kérdés

Kisfiam 22 hónapos. sose volt egy jó alvó, de 1 éves korától minden nap 12-1 óra között aludt 2-3 órát. Este 11és éjfél között alszik el, tudom ez nem normális, már sokan mondták, de nem tudok vele mit kezdeni.Reggel 7-8 között kel. Egész nap megy , pörög, sokat hisztizik, igazi több emberes gyerek, estére teljesen kimerülök vele.

A probléma az, hogy kb 2 hete, nem hajlandó elaludni a megszokott időben, most kb 2-3 között alszik el, vagy akkor sem, ha mégis akkor 10 percenként ébred, sír, le kell feküdni mellé és úgy talán visszaalszik. Tegnap pl 20 percet aludt összesen, és este mégis 11 óra volt hogy elaludt. Létezik, hogy le akar szokni erről a kevés alvásról is? Lehet akkor zárt osztályra kerülök, mert nekem ennyi szabadidőm van ,amikor takarítok, meg főzök és most ez is megszűnik... Nem korai még ez? A gyerekek az oviban is alszanak még többnyire, mi meg még attól messze vagyunk. Jár valaki hasonló cipőben? Jó tanácsok? Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 16. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet leszokik!

Lányom 2,5 éves korától nem alszik délután, de este 7-kor vacsi, fürdés, 8-kor ágyban es alszik!

Vidd ki minde délután játszóterezni, had szaladgáljon, attól lefárad.

Este 8-után nem kelhet Ki az ágyból, feküdnie kell!

Te vagy a főnök, ezt éreztetned kell vele!

Bolondot csinál belőled, ha hagyod hogy mindent kihisztizzen!

2014. aug. 16. 14:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Ennél többet már nem tudom kivinni. :) Kertes házban lakunk, mióta járni tud , mindennap kint vagyunk, sokszor még esőbe is ki kell venni. Délelőtt legalább 2 órát kint van, délután, ébredés, kaja és onnantól sötétedésig. Úgyhogy a fárasztással nincs gond, csak nem fárad el. Ezt a kihisztizzen mindent nem értem, miért írtad. Hisztis, de nálam nem ér célt vele, én olyankor elfordulok és nem foglalkozok vele, pár perc alatt abbahagyja. Ha egy nap 100szor, akkor annyiszor. Sose kapott még meg semmit hiszti által. Ez nálunk alap. Este pedig fél10től fekvés van , de kimászik az ágyból és 11-éjfélig játszik, nem tudok mit tenni vele, egyszerűen nem álmos. Pici korától későn fekszik, ha földhöz csapkodom magam akkor is. egyszerűen nem értem honnan van ennyi energiája. :)
2014. aug. 16. 15:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Együtt érzek Veled, nagyobbik kislányom sokáig 11 óra után aludt el este , fejem tetejére is állhattam, s ő is korán, 2,5 évesen elhagyta a napközbeni alvást , így elértük, hogy 10kor alszik...sőt már volt, hogy fél10kor :) viszont én sosem engedem le az ágyról fürdés után, nincs játék, ugri-bugri... mesélek neki, néha elkéri a könyvet, kicsit ő is "olvas" , de ennyi... le nem szállhatnak!
2014. aug. 16. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet ez a baj, hogy kint a kertben van, nem gyerekek közt, s nincs az az agyi inger, ami lefárasztaná!
2014. aug. 16. 16:06
 5/8 A kérdező kommentje:

Gyerekek közt is van, van hogy barátnőmék jönnek 2 kicsi gyerekkel, vagy mi megyünk, vagy játszóra is megyünk, mert itt van egy köpésre tőlünk, csak nem fejtettem ki annyira ezt a kint vagyunk elég sokat.

Ha knt van meg nem áll, labdázunk, motorozunk, fogócska, mostanában csigát gyűjtünk, meg nézegetjük a virágokat. Hidd el ennél jobban nem lehet egy gyereket agyilag és testileg fárasztani.

2014. aug. 16. 16:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehet az a baj hogy kívánságműsor?

Nekem emlékszem még 5 évesen is le kellett du feküdni aludni, hiába mondtam anyunak hogy nem vagyok álmos... azt mondta nem érdekli akkor nézzem a plafont, de csendben. Legtöbbször bealudtam :D Unokatesóméknál ugyanez, ha nyáron náluk voltam akkor du mindig kötelező csendes pihenő volt még 8 évesen is :D Ma meg a szülők ráhagyjak a gyerekre akar e aludni :))

Az oviba szted mit fognak kezdeni a gyerekeddel alvás időben? Játszanak vele mert nem álmos? Nem, lefektetik és megmondják legyen csendben. Jobb ha ehhez te magad hozzászoktatod. Te vagy az anya, van egy napirend, ha nem álmos akkor is feküdjön le mert kicsi még, nekik nem elég napi 7-8 óra alvás.

Tesóm lánya 3 éves,egy időben ő is kitalálta hogy márpedig ő nem alszik mert nem álmos, ő játszani akar... csak szólok egy gyerek mindig jatszani akar és sose aludni. Egy hétig hisztizett aztán feladta mert az anyja mindig visszarakta az ágyba hogy alvás van és visszaszokott a du-i 2 óra alvásra.

Ne hagyd magad hogy a gyerek irányítson.

2014. aug. 16. 16:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem irányít a gyerek, ő is tudja, hogy én vagyok a főnök! :D Attól, hogy mist nem alszik, délután, nem mászhat ki az ágyból, ha mást nem 2 órát ott fekszik, vagy 33szor viszem vissza, hiába hisztizik. Csak jó lenne ha még egy ideig maradna ez a kis délutáni alvás. De nem értem most miért nem akar aludni.
2014. aug. 16. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Valószínű fel van pörögve, nekünk teakeverék segített. Gyógyszertárban lehet kapni kifejezetten piciknek való, ezeket hosszú ideig kell adni hogy hatásuk legyen.
2014. aug. 19. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!