Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Az 1 éves kislányom nem akar...

Az 1 éves kislányom nem akar magától el aludni és már nem nagyon birom a kezembe 1 órán át ringatni van valami tippetek hogyan tanitsam meg az önálló alvásra?

Figyelt kérdés
márc. 2. 12:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%

1 évesen önálló alvásra? Kb sehogy....

Lányom 2.5 éves fiam 4. Mind a kettő igényliy hogy ott legyek mikor elalszik.

márc. 2. 12:41
 2/14 anonim ***** válasza:
46%

Tedd őt le az ágyába, csukd be az ajtót és gyere ki.

Tudom min mentek keresztül, nálunk is ez volt. Majd leszakadt már a hàtam a ringatástól. Aztán 11 hónaposan jött el az a korszak, hogy hiába a ringatás csak nézelődni akart alvás helyett. Ha magam mellé tettem csak nézelődni, játszani akart. Esélytelen volt az alvás.

Képes volt magától elaudni annak láttam már a jelét, mert éjjel mikor megébredt mellettem aludt vissza simán.

Mindenki azt csinál amit akar. Mi nem akartunk még évekig ringatózni, mivel jött a kistesó. Így oldottuk meg.

márc. 2. 12:59
 3/14 anonim ***** válasza:
35%

Önálló alvásra sehogy, egyetértek az előttem szoloval..nekem két éves a fiam és úgy altatom, hogy az agy közepére leülök, bele fekszik az ölembe és úgy ringatom.Ha megunja, befesziti magát, akkor le kell tennem, simogatni a hátát és elalszik

Alva ringatast nem is csináltam soha.

Nem kell mindjárt razarni az ajtót, ki lehet próbálni más altatasi módszereket is

márc. 2. 13:04
 4/14 anonim ***** válasza:
29%
Önálló alvásra sehogy, de megpróbálhatod átszoktatni az ágyban alvásra. Mondjuk nagyokat mondok, mert nekem a 15 hónapossal esélyem sincs erre, de a nővére (már 3,5 éves) hajlandó volt erre a váltásra, szóval ki tudja, hátha nektek is bejön. Lefekszik az ágyba, te simogatod a hátát, énekelsz neki, mesét olvasol, paskolod a popóját, bármi, amit ringatás közben is már megszokhatott és az alvással összeköthet. Esetleg befekszel mellé és úgy szopizik, simogatod, összebújtok, stb. A nagylányomnál ez utóbbi volt a módszer, aztán szép lassan átszoktam a mellette fekvésből mellette ülésre és simogatásra, meseolvasásra, ilyesmire, bár az már inkább 2 éves kora körül jött el. A kicsivel is néha bejön a mellé fekszem módszer, de vele inkább az a baj, hogy neki fontos a 0-24 testkontaktus, szóval ha érzi, hogy 2 centinél messzebbre kerültem tőle, már ébred is (éjszaka is), így vele ezzel még várnunk kell. Szóval na, csak annyit mondok, hogy az önálló elalvás még messze van szerintem, a 3,5 évesem sem tud egyedül elaludni, ott kell lenni mellette, fogni a kezét, simogatni, énekelni neki, stb, de az nem jelenti azt, hogy nincs élet a ringatáson túl. Próbálkozzatok, adjatok egy-egy újabb módszernek időt (kipróbáltok valamit, és azt mindig ugyanúgy csináljátok 1-2 héten keresztül, és ha még akkor sem működik, akkor léphettek másik módszerre, de ne egyből 1-2 nap után add fel, mert azért nem egyszerű ez a váltás a kicsiknek sem). Sok sikert, remélem megtaláljátok a nektek működő megoldást!
márc. 2. 13:06
 5/14 anonim ***** válasza:
23%
Ezért nem kell rászoktatni a ringatásra!
márc. 2. 13:13
 6/14 anonim ***** válasza:
62%

5, meg jó, hogy nem ez volt a kérdés .

Köszönjük Emese a hasznos tanácsot.

márc. 2. 13:18
 7/14 anonim ***** válasza:
44%

Miért ne alhatna önállóan egy 1 éves? Érdekes, az enyémeknek ment, már sokkal kisebb korukban is. Persze, mert az első naptól ahhoz voltak szoktatva, hogy az alvás a saját ágyukban történik, cumival, később alvós plüssel, bármivel. De tudom, most majd jönnek az okosok, akik megmagyarázzák, hogy egy kisbabát nem lehet szoktatni...

Ja, és egyszer se hagytuk magukra sírni őket, mielőtt ezt is valaki kitalálná.

márc. 2. 13:24
 8/14 anonim ***** válasza:
34%

7, csodagyereked van akkor

Örülj neki, viszont a válaszod nem hasznos.

Biztos vagyok benne, hogy a plüsst, meg a többit a kérdező is kipróbálta már.

márc. 2. 13:33
 9/14 anonim ***** válasza:
27%

Hát nálunk csak az ágycsere segített, de az is úgy, hogy melléfeküdtem. A kiságyba nem tudtam ébren letenni, így esély sem volt.

Leesésgátlós ágynak örült, felmászott magától alvás előtt és ha melléfeküdtem, elaludt. De pl a második gyerek csak a fejemen ugrált, esély se volt, hogy elaludjon ìgy.

márc. 2. 14:23
 10/14 anonim ***** válasza:
62%

Én sem bírom már az éjszakai maratoni ringatásokat, de az ajtót sem csukom rá, nem ez a két véglet van...

Én az esti rituálé (cumisüvegből tej, kis szopcsi stb.) után beteszem a kiságyába, leülök mellé és várok.

Ha igényli, akkor simogatom a hátát, fenekét, arcát stb., de egyre kevésbé látom szükségét, már szinte ügyet sem vet rám, csak a tudat kell neki, hogy ott vagyok.

Ő már most nagyobb, 17 hónapos, de már jó ideje így csináljuk, és érzem a fejlődést :)

Annyi, hogy ha megpróbál felállni az ágyban, vagy másképp próbál velem nagyon kontaktust keresni, akkor mondom neki, hogy ezt ne csináld, mert akkor anya kimegy és otthagyom. Ha sír, akkor visszamegyek, és újra próbálkozunk, de szerencsére erre már nagyon ritkán van szükség.

márc. 2. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!