Fent van este az 1 éves gyerek 2 órát. Ez normális?
Napközben hogy néz ki a napirendje? Mikor és mit kap vacsira? Illetve ilyenkor még bőven lehet a fogzás is ludas. Most jönnek csak a "kellemetlenebb" fogacskák.
Ami a kapcsolatotokat illeti, néhány hónap nehézség még csak nem kéne, hogy a kapcsolat felbomlását eredményezze. Itt akkor a ti hozzáállásotokkal is baj van.
Sajnos nem biztos hogy azon múlik hogy mit csinálsz. Lehet hogy most ilyenje van. Valószínűleg elmúlik majd, és biztos írnak itt pár dolgot amit kipróbálhatsz, hátha. Tehát a gyerek fejlődésének lehet ez egy normális fázisa.
Hogyan okoz ez a helyzet problémát a párkapcsolatodban? Beszéljetek róla a pároddal, hogyan vészelitek át ezt az időszakot. Fontos, hogy a problémának ezt a részét megoldjátok, de ehhez nem a gyerekben van a kulcs hanem bennetek. Az nem normális ha a párkapcsolat ezt a helyzetet nem bírja ki, és akkor a kapcsolatban van az orvosolandó probléma.
jah, nem normális hogy a párkapcsolat ezt nem bírja ki. csak éppen valószínűleg egyáltalán nem tudnak nem életet élni, vagy megnézni együtt egy filmet, vagy beszélgetni, mert a kérdező nagyon ki van ettől készülve. a férj meg nem tud átvenni pár kelést, mert akkor meg ő lesz feszült és elkésik a munkából.
rossz helyzet, ki kell bírni, próbáljatok meg beszélni a problémáról szakemberek tanácsát kikérni, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni a gyerekkel, a kapcsolatotokkal.
Ne már,hogy a kérdező ki van, de a párja nem tud átvenni 1-2 kelést. :D A kérdező sem a lábát lógatja otthon. Tiszteljük már magunkat ennyire!
3 gyerekem van, 2-3 éves korukig óránként keltek. Tudom miről beszélek.
Normális. Az én nagyobb lányom is ilyen volt időszakosan. Amikor valamilyen fejlődési ciklusban volt, vagy fogzás volt éppen. A legdurvábbat én a beszédfejlődéssel kötöttem össze. Akkor két hónapig kitartott ez. Minden hajnalban két órát "dumált" nekem.
Van egy matrac az ágya mellett, én oda leheveredtem, aztán felőlem bögdöshetett, beszélhetett, csinálhatott akármit, én próbáltam bóbiskolni mellette és sosem szórakoztattam éjszaka. Akkor volt utoljára ilyen, azóta lekopogom, ha meg is ébred, gyorsan visszaalszik.
Apuka nem mindig tud segíteni, nálunk pl. az a két hónap pont olyan időszak volt, hogy nekem csak beszélt hajnalban. Ha én pihenni szerettem volna és a férjem ment hozzá, akkor ordított. Nyilván ezt én hallom a másik szobából és ki a bánat tudna így jót pihenni!? Szóval akármennyire is szeretne tehermentesíteni a férj, nem mindig működik.
Valamelyik válaszoló kérdését, hogy hogy menne rá erre egy kapcsolat, erősen költőinek érzem. Brutál sok a válás azért, mert a szülővé válás normatív krízisével egy pár nem tud megküzdeni. Rengeteg a változás, kevés az alvás, anyuka, vagy akár mindkét fél frusztrált, nem úgy szólnak és közelednek egymáshoz, ahogy azt kellene, stb. Nyilván abban egyetértek, hogy ez külön kezelendő probléma, amit meg kell tudni oldani, de abszolút érthető, hogy ez egy nagyon nehéz időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!