Mennyire elvárható egy 3 éves gyerektől, hogy egyedül aludjon el este?
Nekem csak az ütötte meg a szemem, hogy 1-1.5 órát altatjátok.
Nálunk az esti rendszer fix. A többi még gyakorlást igényel, de az estiről tudok írni (:
5-kor zajok ki, 6-kor pakolás, evés, fürdés, fogmosás, öltözés. 7-re a szobájában vagyunk, itt maradunk egy kicsit, megnézünk még pár mesekönyvet vagy valami csendes tevékenység 15-30 perc. Utána 5-10 perc alatt elalszik.
Néha vagy túl sokat várnak el egy gyerektől vagy túl keveset néznek ki belőle. Ha jól emlékszem 7-8 éves is lehet a gyerek míg megérkk arra hogy egyedül tudjon aludni, és ez se nem a szülők, se nem a gyerek hibája, és mégcsak nem is szoktatás kérdése. DE 1-1.5 óra nagyon sok. Tehát nem fárad túl, vagy esetleg nem túl korai?
Egy napotok hogy telik? Este néz mesét? Eszik cukrosat?
10, velem nagyon sokáig bejött, az ágyam mellett ült, elolvasott egy mesét, közben simogatott és ment ki. Lehet hogy egyedül is ment volna, de nagyon jó visszaemlékezni.
De mint írtam az 1-1.5 óra rengeteg
Én a férjeddel is megcsinálnám ugyanezt: betakargatnám, megsimizném és mennék a gyerek mellé.
Ha nehezményezné, megkérdezném, hogy ő hány évvel múlt 3?
Egyébként nálunk még a 9 évest is "altatjuk", ami abból áll, hogy bebújunk mellé, beszélgetünk a napjáról, ilyenkor mondja el leginkább, hogy mi bántja, majd jó éjt és alszik. Nem kell simi, szoros kontakt, de ott olvasok mellette magamban egy negyedórát (kindle vagy tablet), mielőtt kijövök. Nyilván 3 évesen még több aktivitást igényelt az altatás.
Áprilisban lesz 3 éves a fiam.
Egyenlőre még mellé kell feküdni, úgy alszik el.
Nekem ez nem teher szerencsére.
Ha 1,5 óra az altatás, lehet nem is álmos... Én ha 8kor elkezdeném altatni a 3évesem, ki is röhögne kb. Ha nem álmos, persze hogy nem fog elaludni.
Én 9után, fél10 fele altatom, 10perc alatt elalszik.
Én átérzem a nagyfiam ilyen, egyszerűen fáradhatatlan, hiába viszem bárhova, soha nem aludt el korán. Bagoly típus, egész éjjel fent tud lenni. Hiába van iskola, edzés, hiába nincs kütyü hétköznap, hiába ugyanazva rutin, a tesók elalszanak, ő meg még 1-1,5 órát vergődik. Nem tud elaludni. És sűrűn be kell menni hozzá, különben nem marad az ágyában, macskát piszkál, olvas, kezével játszik, bármi.
Később fektetni azért sem opció,mert nem akarom,hogy 11ig itt lézengjen, én is akarok minimális életet, és tesók is fekszenek.
18: én is így aludtam, sosem altattak. Kivéve mikor nagymamám volt velünk este. Nagyon szerettem azokat az estéket, mert tudtam hogy van a nagymamám míg elalszom.
Attól hogy a gyerek elalszik így is, még azért nagy többségében igényelné, csak tudja hogy ezt nem kapja meg a szüleitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!