Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyire elvárható egy 3 éves...

Mennyire elvárható egy 3 éves gyerektől, hogy egyedül aludjon el este?

Figyelt kérdés
Eddig általában ott ültünk az ágya mellett, amíg el nem aludt, sokszor 1-1,5 órát is. Őszintén szólva már nagyon unjuk, főleg a férjem. Ezért kitalálta, hogy meseolvasás, puszi,ölelés, elköszönés után kijövünk a szobájából és aludjon el egyedül. Persze a gyereknek nem tetszett, üvöltött, egy csomószor kijött, visszakísértük,elmondtuk hogy itt vagyunk a nappaliban közel, aludjon. Ő meg nagyon sírt, hogy ott kell maradni vele. Nagyon sajnáltam, de szeretném ha mindenkinek könnyebb lenne, és nem csak erről szólna minden este. Nem akarom traumatizálni, vagy hogy azt higgye hogy nem számíthat ránk, de már nagyon unjuk, hogy nézni kell minden este ahogy elalszik egy órán keresztül. Szóval reális cél lehet hogy így átalakítsuk az altatást vagy túl kicsi ehhez?

tegnapelőtt 21:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
37%

Nekem csak az ütötte meg a szemem, hogy 1-1.5 órát altatjátok.

Nálunk az esti rendszer fix. A többi még gyakorlást igényel, de az estiről tudok írni (:

5-kor zajok ki, 6-kor pakolás, evés, fürdés, fogmosás, öltözés. 7-re a szobájában vagyunk, itt maradunk egy kicsit, megnézünk még pár mesekönyvet vagy valami csendes tevékenység 15-30 perc. Utána 5-10 perc alatt elalszik.

Néha vagy túl sokat várnak el egy gyerektől vagy túl keveset néznek ki belőle. Ha jól emlékszem 7-8 éves is lehet a gyerek míg megérkk arra hogy egyedül tudjon aludni, és ez se nem a szülők, se nem a gyerek hibája, és mégcsak nem is szoktatás kérdése. DE 1-1.5 óra nagyon sok. Tehát nem fárad túl, vagy esetleg nem túl korai?

Egy napotok hogy telik? Este néz mesét? Eszik cukrosat?

tegnapelőtt 23:51
 12/29 anonim ***** válasza:
50%

10, velem nagyon sokáig bejött, az ágyam mellett ült, elolvasott egy mesét, közben simogatott és ment ki. Lehet hogy egyedül is ment volna, de nagyon jó visszaemlékezni.

De mint írtam az 1-1.5 óra rengeteg

tegnapelőtt 23:54
 13/29 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk 6 éves kor körül kezdtek megérni a gyerekeink rá, vagyis ekkortól nem volt nagy ordítas, csak 20-szor kijövés valamiért és pici pityergés, és megígértetés, hogy visszanézek 5 perc múlva. Nekünk ezutóbbi bejött. Megnyugtatta, hogy visszajövünk 5 perc múlva, és sokszor mire először visszanéztünk már aludt.
tegnapelőtt 23:57
 14/29 anonim ***** válasza:
56%

Én a férjeddel is megcsinálnám ugyanezt: betakargatnám, megsimizném és mennék a gyerek mellé.

Ha nehezményezné, megkérdezném, hogy ő hány évvel múlt 3?

Egyébként nálunk még a 9 évest is "altatjuk", ami abból áll, hogy bebújunk mellé, beszélgetünk a napjáról, ilyenkor mondja el leginkább, hogy mi bántja, majd jó éjt és alszik. Nem kell simi, szoros kontakt, de ott olvasok mellette magamban egy negyedórát (kindle vagy tablet), mielőtt kijövök. Nyilván 3 évesen még több aktivitást igényelt az altatás.

tegnap 06:36
 15/29 anonim ***** válasza:
77%
Mit csinál ez alatt az 1-1,5 óra alatt? És ti mit csináltok?
tegnap 06:46
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Áprilisban lesz 3 éves a fiam.

Egyenlőre még mellé kell feküdni, úgy alszik el.

Nekem ez nem teher szerencsére.

tegnap 07:38
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

Ha 1,5 óra az altatás, lehet nem is álmos... Én ha 8kor elkezdeném altatni a 3évesem, ki is röhögne kb. Ha nem álmos, persze hogy nem fog elaludni.

Én 9után, fél10 fele altatom, 10perc alatt elalszik.

tegnap 07:57
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Már 2 évesen is így aludt (meseolvasás, puszi, ölelés, elköszönés, villany le) mindkét gyerekem, úgyhogy egy óvodástól abszolút elvárható. Persze ha ahhoz van szoktatva, hogy másfél órát ücsörög mellette valaki alváskor, akkor nehéz átállni, ilyet soha nem is kellett volna csinálni, de hát valamikor el kell kezdeni a váltást.
tegnap 09:30
 19/29 anonim ***** válasza:
50%

Én átérzem a nagyfiam ilyen, egyszerűen fáradhatatlan, hiába viszem bárhova, soha nem aludt el korán. Bagoly típus, egész éjjel fent tud lenni. Hiába van iskola, edzés, hiába nincs kütyü hétköznap, hiába ugyanazva rutin, a tesók elalszanak, ő meg még 1-1,5 órát vergődik. Nem tud elaludni. És sűrűn be kell menni hozzá, különben nem marad az ágyában, macskát piszkál, olvas, kezével játszik, bármi.

Később fektetni azért sem opció,mert nem akarom,hogy 11ig itt lézengjen, én is akarok minimális életet, és tesók is fekszenek.

tegnap 09:43
 20/29 anonim ***** válasza:
65%

18: én is így aludtam, sosem altattak. Kivéve mikor nagymamám volt velünk este. Nagyon szerettem azokat az estéket, mert tudtam hogy van a nagymamám míg elalszom.

Attól hogy a gyerek elalszik így is, még azért nagy többségében igényelné, csak tudja hogy ezt nem kapja meg a szüleitől.

tegnap 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!