Hány éves kortól elvárható egy gyerektől az, hogy egyedül ki tudja törölni a fenekét?
Óvodában dolgozom és ma két nagycsoportos lánynak is segítettem kakilás után, ami nem probléma, persze, szívesen ellenőrzöm, hogy rendesen kitörölték-e, de amikor az egyik azt mondta, hogy ő még sosem csinálta és ellenkezett, kissé kiakadtam magamban, hogy ötnél biztosan több éves, tán már hat is elmúlt, de végül motivációra vettem és mondtam neki, hogy akkor itt az alkalom, hogy most megpróbáld egyedül, és feltűnt, hogy egyszerűen nem ér el a karja a fenekéig, vagy nem hajlik odáig...
Ez tökre meglepett, teljesen ledöbbentem, nem tudom, hogy csak azért, mert ő nem elég hajlékony, vagy mert a kisgyerekeknek alapból nem ér hátra a kezük pont azért, hogy ne nyúlkáljanak hátra, de ez nem is igaz, még bölcsisek is nyúlkálnak a pelenkájukban hátul, szóval lehet, hogy csak az az egy lány volt kicsit nem elég hajlékony, de felvetette bennem ezt a kérdést, hogy tán nem véletlen, hogy még sosem várták el tőle...
Pláne, hogy a másik lány a mellette lévő wc-ben, szerintem pont egyidősök gond nélkül megoldotta ezt a feladatot.
Mire iskolába megy, mindenképpen.
Kb. nagycsoportos korában meg kéne neki tanítani. Persze, ha középsőben megy, az még jobb.
Sajnos manapság sok a helikopterszülő, aki inkább kiszolgálja a gyerekét, ahelyett, hogy önállóságra tanítaná.
5! A lehajol szèpen visszanyùl ès simàn elèri az szerinted ugyanaz hogy hàtranyùl ès ugy törli ki? Mèg jó, hogy ùgy elèri :)
Kislànyokat alapból nem tanítanak ùgy mivel akkor elèg nagy esèly lenne, hogy beletörli a nunihoz
Hogy engedtek be téged óvodába? A dajkaképzés része is.
Igen, nem ér hátra a kezük, csak a második alakváltással nyúlnak meg annyira a végtagjaik, az meg ~6-7 év körül van. Van aki erre is előbb érik, más később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!