Elvárható egy 5-6 éves gyerektől, hogy leszedje a ruháit a szárítóról és összehajtva elegye?
A pólókat csak leszedni kell, azt vasalom én.
Nálatok milyen feladata van otthon a gyereketeknek?
Miért?
Nem bonyolult, zoknik gombócolása, kisgatyák és nadrágok összehajtása.
Nem várható el. Nem azert ,mert nem elég értelmes, hanem had legyen még gyerek..
Rakja el a játékait már az is szép dolog
Simán meg tudja csinálni. Az elvárható nem a legjobb szó rá, de megkérheted, hogy segítsen ebben és abban. Biztos örömmel megteszi és büszke lesz rá, hogy milyen felnőttes dolgokra képes.
Nagyszülőknél és ennyi idősen segítettem a mosogatásban - vödörben mosogattuk az edényeket (falu, '80as évek). Segítettem csirkét kopasztani, szemetet vinni a határba, kisbiciklin vizet hozni a posta előtti kék, nyomós kútról, boltba mentem tejért, ilyesmi. Most 34 vagyok, és nem kellett pszichiáterhez járnom a fentiek miatt, gazdagabb lett tőle az életem. Sajnálom a mostani kölyköket, hogy nekik egy tablet jut összvissz gyerekkor gyanánt, totál életképtelenek lesznek.
7-es, miért egy férfinak nem kell tudnia elrakni a ruháit??
Szerintem ebben az életkorban még nem "elvárható", inkább úgy fogalmaznék, hogy hozzá kell szoktatni a gyerekeket, hogy vegyenek részt a háztartásban. Ha ezt tudja, és csinálja szívesen akkor ezt, ha porszívózni szeret segíteni, vagy a szemetet kivinni, akkor azt
Ez az elvárható kicsit úgy hangzik, nekem hogy ha ezt nem tudja megcsinálni 5 évesen, akkor béna és majd jól kikap.
A nagyobb 3 éves, szokott segíteni a szárítóról leszedni a ruhákat, porszívózni, mosógépet bepakolni. Ja és fiú, szóval nem nevelem elég macsónak :D.
A fűnyírás miért lenne férfimunka, egy nő nem tudja ugyanúgy megcsinálni? Röhej. Én pl imádok füvet nyírni.
És a vasalás miért női munka?? Általában ingeket vasalunk. A saját ingeit pedig a férfi szépen kivasalja magának.
Az összes házimunka ugyanúgy férfi és női is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!